Pohjois-Suomen alueellinen 82. maanpuolustuskurssi Rokualla – suurin tähänastisista

Jaa

Pohjois-Suomen 82. alueellinen maanpuolustuskurssi avattiin Rokualla 5.6.2023 osanottajamäärältään suurimpana kurssina, mitä Pohjois-Suomen aluehallintoviraston aikana on järjestetty.

”Se kertoo tästä ajasta, jossa nyt olemme eläneet nyt reilun vuoden verran, totesi avajaisjuhlassa puhunut ylijohtaja Terttu Savolainen, jonka puhe on julkaistu tämän tiedotteen liitteenä.

Juhlassa puhui myös yhdessä ylijohtajan kanssa kurssia johtava Kainuun prikaatin apulaiskomentaja, eversti Ari Lehmuslehti.

Lehmuslehti käsitteli tervehdyspuheessaan Puolustusvoimien ajankohtaisia asioita. Puheessaan hän korosti maanpuolustustahdon merkitystä ja yhdessä tekemistä, josta Lehmuslehti totesi, että ”Yhdessä tekeminen on yksi tämän kurssin teema – työtä Suomen turvallisuuden ja varautumisen eteen yhdessä toisiltamme oppien.”

Juhlallisesta musiikista vastasi MPK:n eli maanpuolustuskoulutuksen Pohjois-Suomen soittokunnan yhtye.

Mukaan kutsutut kurssilaiset edustavat hyvin monipuolisesti yhteiskunnan eri sektoreita.

Alueelliset maanpuolustuskurssit ovat osa kokonaisturvallisuutta

Alueellisia maanpuolustuskursseja on järjestetty jo vuodesta 1962 alkaen ja niille on osallistunut jo yli 4000 henkeä.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto järjestää tämän kurssin jälleen yhteistyössä Kainuun Prikaatin kanssa. Alueelliset maanpuolustuskurssit ovat osa kokonaisturvallisuutta.

Kurssilla saadaan tietoa maanpuolustuksen ja varautumisen järjestelyistä ja huoltovarmuudesta Suomessa ja alueellamme. Kurssin luennoilla, harjoituksissa ja keskusteluissa saa kokonaiskuvan siitä kuinka julkinen ja yksityinen sektori sekä kansalaisyhteiskunta osallistuvat ja varautuvat yhteiskunnan elintärkeiden toimintojen ylläpitämiseen silmällä pitäen erilaisia kriisejä.

Suomalainen yhteiskunta toimii häiriötilanteissa ja on varautunut riskeihin ja uhkakuviin.

Liitteet

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Terttu Savolaisen puhe on julkaistu tämän tiedotteen liitteenä.

Lisätietoja:

Terttu Savolainen, ylijohtaja Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, p. 050 583 9912

Ari Lehmuslehti, eversti, apulaiskomentaja Kainuun Prikaati ari.lehmuslehti@mil.fi p. 0299 451 101

Tom Tallberg, pelastusylitarkastaja Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, p. 0295 017 563

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Linkit

Aluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Det är dags att lämna in förslag på mottagare av morsdagsmedaljer år 202419.9.2023 09:15:00 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverken ber om förslag på mottagare av morsdagsmedaljer år 2024 senast 3.11.2023. En biologisk mamma, adoptivmamma eller fostermamma som har fyllt 40 år kan få en medalj. Antalet barn är inte avgörande för att beviljas en medalj. Kommuner, församlingar, föreningar och andra sammanslutningar kan lämna in förslag på mammor som borde få medalj. Om mammans egna barn lämnar in förslaget ska det kompletteras med minst två tillförlitliga och av varandra oberoende bifallande utlåtanden från en organisation eller annan sammanslutning.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme