Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupungin innovaatiorahastolta tukea Myllypuroon syntyvälle rakennusalan tieto-​ ja taitokeskittymälle

Jaa
Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto päätti kokouksessaan 5. kesäkuuta myöntää kaupungin innovaatiorahastosta 359 292 euroa Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy:lle.

Svenskspråkig version på denna länk.

Rahoitus kohdistuu hankkeelle ”Rakennusalan tieto- ja taitokeskittymä - Helsinki Myllypuron kampus”, jonka tavoitteena on luoda rakennusalan tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan ekosysteemi, nostaa alan tunnettuutta, kasvattaa yritysten kilpailukykyä ja lisätä vetovoimaa rakentamisen toimialalla.

Hankkeen fyysinen toiminta keskittyy Helsingin kaupungin Myllypuroon rakennuttamaan Metropolian kampukseen, jonne on keskitetty kiinteistö- ja rakennusalan sekä sosiaali- ja terveysalan opetusta. Metropolian opiskelijoiden lisäksi kampuksella tulee opiskelemaan StadinAO:n rakennus ja talotekniikka -alojen oppilaita. Hankkeen toiminta kytketään myös Aalto-yliopiston Rakennetun ympäristön laitoksen opetukseen ja tutkimukseen liittyviin oppimisympäristöihin.

Hanke tulee yhdistämään pääkaupunkiseudun kolme merkittävää rakennetun ympäristön alan oppilaitosta: StadinAO:n, Metropolian ja Aalto-yliopiston. Hankkeen rahoitus jakautuu vuosille 2023–2025.

Lisäksi elinkeinojaosto päätti kokoontua syksyllä seuraavasti: 11.9., 23.10., 6.11., 27.11., 18.12.

Kaupunginhallituksen elinkeinojaoston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla täällä.

Elinkeinojaoston seuraava kokous on maanantaina 11. syyskuuta 2023.

Taustatietoa

Elinkeinojaosto on strateginen, laajoja linjauksia määrittelevä toimielin, jolla on merkittävä ohjausrooli kaupungin elinkeinopolitiikassa. Elinkeinojaoston puheenjohtajana toimii pormestari Juhana Vartiainen.

*****

Casper Almqvist
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
040 187 9829
casper.almqvist@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641
https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallitus antoi kolme eri lausuntoa lakihankkeisiin18.9.2023 17:49:27 EEST | Tiedote

Kaupunginhallitus kokoontui 18.9. ja päätti antaa lausunnot sosiaali- ja terveysministeriölle valmiuslain toimivaltuussäännöksistä, vanhuspalvelulain muuttamisesta annetun lain voimaantulosäännöksen muuttamisesta sekä hallituksen esityksestä koskien yleisestä asumistuesta annetun lain muuttamista. Kaupunginhallitus päätti myös ottaa Petri Lumijärven henkilöstöjohtajan vakinaiseen virkaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme