Oulun yliopisto

6G muuttaa energia-alaa ja terveydenhuoltoa

Jaa
Oulun yliopiston 6G Flagship -tutkimusohjelman julkaisema kuudes 6G Waves -lehti keskittyy etenkin energia-alan ja terveydenhuollon teemoihin.

Teemat tulevat 6GESS-kokonaisuudesta (6G Enabling Sustainable Society), joka on neljän tiedekunnan yhteistyötä. Siihen liittyy tekniikkaa, teknologiaa, lääketiedettä ja liiketoiminnan tutkimista. Lisäksi lehti käsittelee viimeisimpiä tutkimusuutisia ja avaa tulevaisuuden suunnitelmia esittelemällä esimerkiksi tulevia tapahtumia. Se tarjoaa tietoa siitä, missä olemme teknologiakehityksessä nyt ja mitä voi tapahtua seuraavan kymmenen vuoden aikana.

6G Flagshipin johtajan, professori Matti Latva-ahon mukaan 6G:n avaintekijänä pitäisi olla digitaalisten palveluiden demokratisoituminen. Digitaaliset palvelut laajenevat merkittävästi 6G-aikakaudella eli 2030-luvulla, ja niillä on keskeinen rooli teollisuuden prosessien tehostamisessa sekä monien yhteiskunnan toimintojen tehostamisessa. Tämä asettaa valtavia haasteita riittävälle tavoitettavuudelle ja luotettavuudelle niin teknisesti kuin palveluiden järjestämisenkin näkökulmasta.

"Ollaan optimistisia ja ennakkoluulottomia, jotta yhteisömme määrittelee suunnan 6G:lle, joka hyödyttää koko maailmaa ja erilaisia tulevaisuuden tarpeita”, hän toteaa lehden avaussanoissaan.

6G Waves julkaistaan tänään Göteborgissa EuCNC & 6G Summit -konferenssissa, jonka osallistujat saavat painetun lehden heti tapahtuman alkaessa. Aiempien numeroiden digiversioiden lukijamäärä on lähes 400 000 eli lehti on alalla laajasti luettu. 6G Waves on kaksi kertaa vuodessa ilmestyvä lehti, joka nostaa esille alan viimeisimmän tutkimuksen nykytilan ja esittelee kiinnostavimmat tutkimusaiheet sekä tietysti joukon ihmisiä 6G Flagshipin takana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Tutkimusta ihmisen ja tekoälyn vuorovaikutuksen parantamiseksi21.9.2023 11:22:15 EEST | Tiedote

Tekoälystä on tulossa yhä enemmän osa päivittäistä elämäämme. Nykyisellään tekoälyjärjestelmät ovat kuitenkin vielä liian kapea-alaisia, sillä usein niiltä puuttuu sosiaalista ja emotionaalista ymmärrystä, ja niiden käsitys todellisuudesta on rajoittunutta. Oulun yliopistossa ihmisen vahvuuksia digitalisoituvassa maailmassa ja erityisesti ihmisen ja tekoälyn vuorovaikutusta tutkitaan monitieteisesti Hybrid Intelligence (HI) -tutkimusohjelmassa. Tutkimusohjelma julkistetaan virallisesti 2. Arktisilla tekoälypäivillä Oulun yliopistossa 31.10.–1.11.2023.

Mari-Leena Talvitie Kerttu Saalasti -seminaarissa: Hallitus kaksinkertaistamassa päästöttömän energiatuotannon määrää Suomessa18.9.2023 14:00:00 EEST | Tiedote

Kerttu Saalasti -seminaarissa 18.9.2023 käsitellään metalli- ja konepajateollisuuden uudistumista digitalisaation ja erityisesti lisäävän valmistuksen avulla. Prosessin nähdään vaikuttavan keskeisesti myös ympäristökysymyksiin. Raahessa pidettävässä seminaarissa ovat esillä mm. Orpon hallituksen linjaukset vihreän siirtymän vauhdittamiseksi teollisuuden kestävän kasvun ja uudistumisen näkökulmasta. Seminaarissa jaetaan myös Kerttu Saalasti -palkinto mikroyrittäjyyttä ja yrittävää kulttuuria edistäneestä saavutuksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme