Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin kulttuurikeskukset hemmottelevat kaupunkilaisia maksuttomalla kesäohjelmalla – katso parhaat tärpit!

Jaa
Kulttuurikeskusten kesäpihoilla keikkailevat tänä suvena monet tunnetut nimet, kuten Paleface, Marion Rung, Muska ja Scandinavian Music Group. Luvassa on myös suuri määrä muita ilmaistapahtumia.
Malmitalon viereisen Ala-Malmin puiston lavalle nousee Helsinki-päivänä ma 12.6. pitkän linjan muusikko Paleface. Kuva: Joni Sarkki.
Malmitalon viereisen Ala-Malmin puiston lavalle nousee Helsinki-päivänä ma 12.6. pitkän linjan muusikko Paleface. Kuva: Joni Sarkki.

Helsingin kulttuurikeskukset kutsuvat kaupunkilaiset viettämään tapahtumien täyteistä kesää. Kesäkuukausina on mahdollista nauttia suuresta määrästä maksutonta kulttuuriohjelmaa, kuten huippuartistien keikoista, sirkusesityksistä, kaupunkitansseista ja lasten tapahtumista.

Yksi kesän kohokohdista on ma 12.6. Helsinki-päivä, jolloin ympäri kaupunkia kuullaan upeita konsertteja. Malmitalon puistoon saapuu pitkän linjan muusikko Paleface, joka esittää muun muassa uuden Malmin ääni -biisinsä räppäri Graciaksen kanssa. Vuotalon lavalle nousevat lastenmusiikkiyhtye Pikku Papun Orkesteri, iskelmätähti Marion Rung ja kovassa nosteessa oleva rap-artisti Yeboyah. Stoan aukio muuttuu puolestaan idän suurimmaksi tanssilavaksi, ja illan avaa iskelmälaulaja Kyösti Mäkimattila yhdessä Varjokuva-yhtyeen kanssa. Kuubalaisiin rytmeihin sukelletaan Bomba Buena -yhtyeen johdolla, ja tapahtuman huipentaa Emma-palkittu rap-sensaatio F.

Malmitalon ja Maunula-talon kesäpihoilla runsaasti koko perheen ohjelmaa

Malmitalon yhteydessä sijaitseva Ala-Malmin puisto herää eloon kesä- ja elokuussa, ja tarjolla on esimerkiksi keikkoja, sirkustaidetta, työpajoja ja yhteislaulutuokioita. Malmin tapahtumakesä on osa Malmin alueen ja Ala-Malmin puiston pitkäjänteistä kehittämistä ja uudistamista. Puiston piknik-päivään la 10.6. rakentuu pieni puutarhakeidas ja ammattitaikuri Robert Jägerhorn viihdyttää koko perheen taikaesityksellä. Elokuussa on puolestaan tiedossa nimekkäiden huippuartistien keikkoja. Pe 18.8. puistoon saapuu Muska & Hot Dogs, ja ke 23.8. on vuorossa pop-artisti Lyyti. Pe 25.8. ääneen pääsee Scandinavian Music Groupin harvinainen kolmihenkinen kokoonpano ja la 26.8. rock-yhtye Kissa.

Myös Maunula-talon Kesäaukiolla järjestetään letkeää ohjelmaa läpi kesäkuukausien. Luvassa on muun muassa ilmainen ja ikärajaton Death metal -tapahtuma Wrathfest: Wrath Awakens, jossa soittaa neljä järjettömän kovaa nuorta Death metal -yhtyettä (la 17.6.). Juhannus-etkoilla ke 21.6. tanssitaan lavatansseja, ja Pride-viikon Sateenkaarevassa festivaalissa ke 28.6. juhlistetaan monimuotoisuutta. MaunuLavan Open Stage -illoissa esiintyy lisäksi pitkin kesää kiinnostavia artistitulokkaita. 

Taiteiden yön juhlinta huipentaa kesän

Kulttuurikeskusten lähettyvillä pyörähdellään pitkin kesää myös kaupunkitanssien pyörteissä. Ilmaisissa tanssituokioissa opetellaan tunnettuja paritansseja, kuten valssi, samba, humppa ja fusku, ja opetuksesta vastaavat koulutetut tanssinopettajat. Kaupunkitansseja järjestetään arki-iltaisin Stoan aukiolla, Vuotalon viereisellä Vuotorilla, Ala-Malmin puistossa ja Malminkartanon Tuohiaukiolla.

Kulttuurikeskusten kesäohjelma jatkuu aina elokuulle saakka, jolloin juhlitaan muun muassa Taiteiden yötä (to 17.8.). Stoassa vietetään Elojuhlaa Helsinki-Cotonou Ensemblen ja lastenbändi Megasakin johdolla. Malmitalon kesäpihalla bailataan Skidit-diskossa sekä fiilistellään Balkanin rytmejä ja suomalaista iskelmää yhdistelevää Jaakko Laitinen & Väärä Raha -kokoonpanoa. Annantalon koko perheen Taiteiden yössä on tarjolla lasten ja nuorten taidetyöpajoja, nykysirkusta ja vauvaperheille suunnattuja esityksiä, kun taas Caisassa opetellaan kansantansseja ja niiden säestämistä.

Tutustu Helsingin kulttuurikeskusten koko kattavaan kesäohjelmaan osoitteessa tapahtumat.hel.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Viestintäsuunnittelija
Johanna Yrjölä
+358405460536, johanna.yrjola@hel.fi
Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki

Kuvat

Malmitalon viereisen Ala-Malmin puiston lavalle nousee Helsinki-päivänä ma 12.6. pitkän linjan muusikko Paleface. Kuva: Joni Sarkki.
Malmitalon viereisen Ala-Malmin puiston lavalle nousee Helsinki-päivänä ma 12.6. pitkän linjan muusikko Paleface. Kuva: Joni Sarkki.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsingin kulttuurikeskukset Annantalo, Caisa, Kanneltalo, Malmitalo, Maunula-talo, Stoa ja Vuotalo tarjoavat kaupunkilaisille kulttuuritapahtumia, esityksiä, näyttelyitä, kursseja ja taidekasvatusta.

Annantalo
Caisa
Kanneltalo
Malmitalo
Maunula-talo
Stoa
Vuotalo

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme