Messukeskus

Helsingin Messukeskus tuplasi talousvaikutuksensa vuonna 2022

Jaa
Helsingin Messukeskuksen tulo- ja työllisyysvaikutus talousalueelleen on merkittävä ja hyvää vauhtia palautumassa kohti koronaa edeltäviä vuosia. Taloustutkimuksen juuri julkaiseman laskelman mukaan Messukeskus toi vuonna 2022 pääkaupunkiseudulle 128 miljoonan euron tulovirran ja messutoiminnan työllisyysvaikutus oli 1740 henkilötyövuotta.

Messukeskuksen talousvaikutus ympäristölleen on merkittävä, vaikka liiketoiminta oli pandemian vuoksi pysähdyksissä vielä vuoden 2022 ensimmäisen kvartaalin. Edellisvuotta 2021 jarrutti korona vielä vahvemmin; tuolloin Messukeskuksen vastaavat luvut olivat 63 miljoonaa euroa ja 850 henkilötyövuotta.

”Yritykset palasivat pandemian jälkeen nopeasti hyödyntämään messuja myynti- ja markkinointikanavana, ja kysyntä myös tulevan syksyn tapahtumiimme on vilkasta. Messuilla on kokoaan suurempi vaikutus järjestämisalueidensa elinkeinoelämään. Tuomme merkittävää tuloa esimerkiksi hotelleille, ravintoloille, takseille ja muihin palveluihin. Messukeskus on hyvää vauhtia kirimässä kiinni huippuvuoden 2019 lukuja. Tuolloin talousvaikutuksemme ylsi 357 miljoonaan euroon”, sanoo Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

Kuluva vuosi on täysipainoisen messuohjelman ohella myös vilkas kongressivuosi Pasilassa. Messukeskus isännöi seitsemää kansainvälistä kongressia, jotka tuovat Helsinkiin yli 11 000 kansainvälistä osallistujaa ja 15,5 miljoonan euron tulovirran.

Kohtaamisilla on kysyntää

Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry:n loppuvuonna 2022 teettämän laajan messukävijätutkimuksen tulokset kertovat niin ikään ihmisten kaipuusta live-tapahtumiin. Kuluttajista noin 10 prosenttia arvioi käyvänsä jatkossa messuilla jopa useammin kuin ennen pandemiaa ja ammattitapahtumien kävijöistä peräti 12 prosenttia.

” Tärkeistä asioista on helpointa vaikuttua livenä. Tapahtumissa tehdään kauppaa, luodaan verkostoja, päivitetään osaamista ja koetaan elämyksiä. Siihen on syynsä, että tammikuussa myydään eniten matkoja ja kirjallisuus on pinnalla lokakuussa – messut ovat aina noste koko toimialalle”, sanoo Vepsäläinen.

Messujen tulo- ja työllisyysvaikutukset 2022 -tutkimuksen teki Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry:n toimeksiannosta Taloustutkimus Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen, 0400 400 074, anni.vepsalainen@messukeskus.com
viestintäpäällikkö Tarja Gordienko, 050 5847 262, tarja.gordienko@messukeskus.com

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Seikkailija Ruffe tuo Vene 24 Båt -messuille uusia tuulia21.9.2023 12:59:01 EEST | Tiedote

Kari ”Ruffe” Nurmi on tunnettu meriseikkailija sekä veneilyn puolestapuhuja ja ympäristöstä huolehtija. Hänen erikoisia veneilytempauksia on vuosien varrella saatu seurata eri yhteyksissä. Helsingin kansainväliset venemessut Vene 24 Båt tarjoaa nyt paikan messualueen ohjelmapisteestä, Purjehdussatamasta, jonka ohjelman Ruffe kokoaa ja tuottaa. Odotettavissa on idearikasta ohjelmaa Vene 24 Båt -messuilla 9.–18.2.2024 Helsingin Messukeskuksessa.

Ihmisen parhaaksi -tunnustus 2023 Sanna Järvensivulle – ”Moni kokee Sannan pelastaneen heidän elämänsä”21.9.2023 11:00:00 EEST | Tiedote

Vuoden 2023 Ihmisen parhaaksi -tunnustuksen saaja terveydenhoitaja Sanna Järvensivu on tehnyt urauurtavaa, pitkäjänteistä ja poikkeuksellisen merkittävää työtä suonensisäisiä huumeita käyttävien asiakkaiden ja heidän läheistensä asioiden edistämiseksi sekä huumekuolemien vähentämiseksi. Järvensivu työskentelee Turun terveysneuvontapiste Millissä. Ihmisen parhaaksi -tunnustus jaettiin tänään avautuneilla Sairaanhoitajapäivillä Helsingin Messukeskuksessa. 5000 euron arvoisen palkinnon lahjoittaa Suomen Messusäätiö.

Antikvaarisilta kirjamessuilta täsmälöytöjä ja kirjoja, joita ei tiennyt kaipaavansa20.9.2023 09:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin Kirjamessut esittelee uutuuskirjoja ja kirjatarjouksia, mutta tuo tapahtumaan myös antikvariaattien aarteita, keräilykappaleita ja klassikoita. Niitä tarjoaa Suomen suurin antikvariaattitapahtuma, Antikvaariset Kirjamessut, jotka on järjestetty kirjamessujen yhteydessä aivan ensimmäisistä messuista alkaen. Vuosien varrella tarjonta on monipuolistunut ja osastokoot suurentuneet. Antikvaariset kirjamessut tarjoaa Helsingin Kirjamessuilla 26.–29.10.2023 Helsingin Messukeskuksessa myyntiin noin 100 000 teosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme