Varsinais-Suomen ELY-keskus

Den nya webbplatsen Förbindelsebåt.fi för förbindelsebåtstrafikens rutter och tidtabeller har öppnats

Dela
Man har önskat reseplanerartjänster för förbindelsebåtstrafiken. På den nya webbplatsen Förbindelsebåt.fi för rutter och tidtabeller hittar du ruttkartor och länkar till förbindelsebåtstrafikens tidtabeller. Webbplatsen för rutter och tidtabeller finns på finska, svenska och engelska.

Det finns förbindelsebåtsrutter i tre landskap. De flesta rutter finns i Egentliga Finland, dessutom finns det rutter även i Nyland och Kymmenedalen. På webbplatsen för rutter och tidtabeller kan du se landskapets alla rutter på samma karta genom att klicka på ”Se alla rutter i området”. När du klickar på länken öppnas en noggrannare kartbild av rutten i fråga samt länkar till ruttens tidtabeller.

Skärgårdstrafikens tidtabeller finns på serviceproducenternas webbplatser. Du kan också se landsvägsfärje- och förbindelsebåtstrafiken och fartygens position i Fintraffics tjänst Trafikläget. Dessutom finns samlad information om förbindelsebåtstrafikens rutter, rutternas serviceproducenter samt länkar till serviceproducenternas webbplatser på NTM-centralens webbplats.

Rutten och restiden för förbindelsebåtarna varierar från dag till dag, eftersom man endast åker vid behov eller enligt förhandsbeställning till en del av öarna. Även väderleksförhållandet kan påverka restiden. Det lönar sig att beakta detta vid planeringen och tidtabellen för resan. I vissa tidtabeller för förbindelsebåtstrafiken har man märkt ut fortsatta förbindelser med buss (t.ex. Utö och m/s Baldur). När du planerar resan är det dock bra att beakta att det finns en ganska stor risk att du försenar dig till bussen då du reser med förbindelsebåt. Därför lönar det sig att överväga en reservplan.

Y-tur avser sådana förbindelsebåtsturer som ska bokas i god tid på förhand genom att ringa fartygets telefonnummer. Bokningen kan göras tidigast en vecka innan resan och senast dagen före. Observera att praxisen varierar. Det lönar sig att kontrollera i tidtabellen vid vilket klockslag bokningen ska göras senast dagen innan. Om man lägger till vid ön endast efter behov, men fartygen i vilket fall som helst trafikerar på rutten, anges sådana stopp i tidtabellen med ett x. X-turerna kan även beställas när man redan är ombord.

Om du tar med dig bilen på förbindelsebåten lönar det sig att boka en bilplats på fartyget i förväg. Enligt vedertagen praxis kan man boka bilplatser på förbindelsebåten tidigast en vecka före avfärden, på så sätt undviker man bokningar för säkerhets skull och maximerar fartygets användningsgrad. Närmare bokningsanvisningar finns i de ruttspecifika tidtabellerna.

Förbindelsebåt

Yhteysalus

Commuter Ferry

Mer information: NTM-centralen i Egentliga Finland, kontakt via Trafikens kundservice, tfn 0295 020600 

Bilder

Om

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

NTM-centralerna är statliga myndigheter som främjar den regionala utvecklingen genom att sköta statsförvaltningens uppgifter och utveckling. NTM-centralerna sköter uppgifter i anslutning till näringar, arbetskraft, kunnande samt trafik och infrastruktur samt miljö och naturresurser. NTM-centralerna utvecklar och stöder ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbar välfärd.

Följ Varsinais-Suomen ELY-keskus

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Varsinais-Suomen ELY-keskus

Arbetslösheten i Egentliga Finland minskade som vanligt klart i augusti26.9.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Vid Egentliga Finlands arbets- och näringsbyrå fanns i slutet av augusti 20 300 arbetslösa arbetssökande. I augusti brukar antalet arbetslösa i normala fall minska klart jämfört med juli och så gick det även denna gång. Antalet arbetslösa minskade med 2 700 personer jämfört med föregående månad. Jämfört med året innan minskade antalet arbetslösa med 200 personer (1 %), medan arbetslöshetsgraden i hela landet ökade 4 % under samma tid. I Egentliga Finland ökade antalet permitterade med mindre än 100 (1 %) personer jämfört med året innan.

Varsinais-Suomen työttömyys elokuulle tyypillisessä selkeässä laskussa26.9.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli elokuun lopussa 20 300 työtöntä työnhakijaa. Elokuun aikana työttömien määrä laskee normaalitilanteessa reippaasti heinäkuuhun verrattuna, kuten kävi tälläkin kertaa. Työttömien määrä laski 2 700 hengellä edelliseen kuukauteen verrattuna. Vuotta aiemmasta on työttömien määrä laskenut 200 henkilöllä (1 %), kun koko maan työttömyysaste on noussut samassa ajassa 4 %.

Fler trafikbegränsningar på kommande till Rävsundsbron22.9.2023 12:04:46 EEST | Tiedote

Rävsundsbrons skick följs kontinuerligt upp och bron har inspekterats i juni, augusti och september. Brons skick har försämrats snabbare än väntat och belastningen på bron från den tunga trafiken måste minskas. Som tilläggsbegränsning planeras en lösning som grundar sig på att den tunga trafiken skulle vara enkelriktad. Hur detta kan genomföras utreds som bäst. Enligt bedömningen kan arrangemangen tas i bruk före utgången av december. Om brons skick förutsätter ännu snabbare begränsningsåtgärder måste man fastställa en viktbegränsning för bron dagtid och nattetid ändras trafiken så att den blir enkelriktad. Det är tryggt att trafikera på bron. Begränsningarna har fastställts för att det ska vara tryggt att trafikera på bron.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum