Selvitys: Kesälomat asettavat yksinhuoltajat eriarvoiseen asemaan

Jaa

Lapsilla on yleisesti niin paljon enemmän lomapäiviä kuin vanhemmilla, mikä tuo erityisesti yksinhuoltajille ylimääräisiä ongelmia lastenhoidon osalta. Vertailupalvelu VertaaEnsin.fi selvitti millaiset lomat koululaisilla on suhteessa vanhempiin.

Koko selvitys löytyy osoitteesta: https://www.vertaaensin.fi/blog/lomien-jakautuminen

  • Koululaisella on vuodessa noin 65 lomapäivää viikonloppujen ja pyhäpäivien ulkopuolella. Työssäkäyvällä aikuisella lomapäiviä kertyy 24–30. Käytännössä tämä tarkoittaa jopa kahden kalenterikuukauden eroa koululaisen ja aikuisen lomien välillä.

  • Kahden vanhemman perheessä lomien järjestäminen samaan aikaan lapsen koululomien kanssa on helpompaa, kun lomia voidaan porrastaa ja jakaa eri aikoihin. Yksinhuoltajaperheessä tätä mahdollisuutta ei ole, joka jättää tällaiset ihmiset kahden vanhemman perheitä heikompaan asemaan.

  • Mikäli yksinhuoltaja ei saa apua ystäviltä tai sukulaisilta, lapset voi joutua laittamaan esimerkiksi leirille tai muuhun lastenhoitoon. Tämä puolestaan voi aiheuttaa merkittäviä lisäkustannuksia, joka vaikuttaa erityisesti vähävaraisiin yksinhuoltajiin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoa selvityksen tarjoajasta

VertaaEnsin.fi on osa eurooppalaista Samlino-konsernia, joka on perustanut taloustuotteiden vertailusivustoja Suomen lisäksi myös Tanskaan, Portugaliin, Belgiaan ja Kreikkaan. VertaaEnsin.fi-palvelun toimintaidea on yksinkertainen: Me vertaamme, sinä säästät! Vuosittain yli miljoona suomalaista kuluttajaa käyttää sivustoa edullisempien talouspalveluiden löytämiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta VertaaEnsin.fi

Selvitys: Vihreän sähkön suosio romahti sähkökriisin myötä - nyt trendi taas nousussa1.8.2023 06:30:00 EEST | Tiedote

Vertailupalvelu VertaaEnsin.fi:n tuorein markkinakatsaus osoittaa, että kuluttajien mielenkiinto vihreitä sähkösopimuksia kohtaan osoittaa elpymisen merkkejä. Tilaston lähteenä on yli miljoonan sähkösopimuksensa kilpailuttaneen kuluttajan data kolmen viime vuoden ajalta (heinäkuu 2020-heinäkuu 2023). Katso tarkemmat tiedot osoitteesta: https://www.vertaaensin.fi/sahko/tuotantotavat

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme