Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL: Uppgörelse inom den privata socialservicebranschen

Dela
Fackförbundet JHL och de övriga förhandlingsparterna uppnådde torsdagen den 8 juni ett förhandlingsresultat inom den privata socialservicebranschen.

Vi informerar närmare om innehållet i förhandlingsresultatet när alla parters beslutande organ har godkänt det. Förbundet för den offentliga sektorn och välfärdsområdena JHL:s förbundsstyrelse och representantskap tar ställning till förhandlingsresultatet måndagen den 12 juni.

Övertidsförbudet och skiftbytesförbudet samt ansökningsblockaden som JHL har utlyst avslutas genast. De strejker som varslats om för branschen och som ska börja den 19 och 20 juni inom barnskyddet, bland de personliga assistenterna som omfattas av den privata socialservicebranschens kollektivavtal och inom omsorgen informerar vi mer om efter att de beslutande organen tagit ställning till förhandlingsresultatet.  

Den privata socialservicebranschen har varit i ett avtalslöst läge sedan början av maj. För att sätta fart på förhandlingarna blev JHL tvunget att utlysa övertidsförbud, skiftbytesförbud och ansökningsblockad inom fyra omsorgskoncerner. Strejkvapnet måste tas fram flera gånger. Strejker inom den privata socialservicebranschen verkställdes i Nyland, Egentliga Finland, Birkaland, Egentliga Tavastland och Päijänne-Tavastland.

Kontakter

Päivi Niemi-LaineFackförbundet JHL:s ordförande

Tel:040 702 4772

Bilder

Länkar

Om

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Förbundet för den offentliga sektorn och välfärdsområdena JHL:s cirka 165 000 medlemmar jobbar med många slags uppgifter inom finländsk välfärd, omsorg och säkerhet. Branscher där det finns JHL-anslutna yrkespersoner är vård, omsorg, kosthåll, teknik och infrastruktur, trafik, renhållning och underhåll, förvaltning, fostran, bildning, fritid, kultur, säkerhet och räddning – i kommunerna, statssektorn, företagen och församlingarna. JHL är den största personalorganisationen inom kommunsektorn.

Följ Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum