FCG Finnish Consulting Group

Kutsu toimittajille: Miltä näyttää kuntien talous – Kuntien talousluku 2022

Jaa

Vuoden 2022 tilinpäätökset ovat kuntakentällä valmiina. Me olemme tehneet koonnin tilinpäätöksistä: Miltä näyttää kuntien talous juuri nyt? Teams-tilaisuudessa puhumassa HTT Eero Laesterä.

Kuntien talousluku kehitettiin alunperin mittariksi, jonka avulla voitiin arvioida kuntien asemaa ja aikasarjana kuvaamaan kunnan liikettä suhteessa muuhun kuntajoukkoon. Mittari oli käytössä jossakin osin valtionhallintoa ja rahoituslaitoksilla, ja nyt mittari on herätetty henkiin, jotta voidaan jatkossa katsoa yksittäisten kuntien tai kuntajoukkojen talouden muutokset soteen siirtymisen jälkeen.

Talousluku ottaa huomioon kunnan veroprosenttien sijainnin suhteessa muihin kuntiin, vuosikatteen maan keskimääräisellä veroprosentilla laskettuna sekä nettolainan ja harkinnanvaraisen rahoitusavustuksen vaikutuksen kunnan talouteen. Tietyt erät vakioimalla saadaan selville koko maan siirtymät.

Tässä tilaisuudessa toimittaja saa kokonaiskäsityksen seuraavista asioista:

· Millä kunnilla menee hyvin? Millä huonosti? Mistä tämä johtuu?

· Missä kerätään eniten veroja?

· Missä nojataan valtionosuuksiin?

· Miltä kehityskulku näyttää ja mitä sote-uudistuksen jälkeen on odotettavissa?

Kuntien talousluvusta on tilaisuuden jälkeen mahdollista saada koosteet haluttujen kuntajoukkojen, kuten maakuntien tai hyvinvointialueiden osalta. Toimittajatilaisuuteen osallistuneet saavat materiaalin käyttöönsä jälkikäteen.

Tilaisuudessa puhumassa kuntatalouden syväosaaja, hallintotieteiden tohtori Eero Laesterä.

Missä? Etätilaisuus Teamsissa.

Milloin? Ma 19.6.2023 kello 8.45-9.30

Ilmoittautuminen linkin kautta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoa julkaisijasta

FCG Finnish Consulting Group on suomalainen suunnittelu- ja konsultointialan yritys. Tavoitteenamme on ratkaista ratkaisematon ja kehittää paremmaksi palaset, joista rakentuu hyvä elämä. Uniikki ymmärrys tulevasta syntyy ihmisistämme, asiakkaistamme ja teknologiasta. Tietoon pohjautuva suunnittelu ja vastuullisuuden edelläkävijyys kasvattavat ratkaisukykyämme ja auttavat meitä luomaan parempaa elämää Suomessa ja maailmalla. Päivittäisessä työssämme konsultoimme, koulutamme ja tuotamme ratkaisuja kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi.

Olemme asiantuntijoita esimerkiksi kuntatalouden, sote-palveluiden ja hyvinvointialueiden kehittämisen, rakennetun ympäristön ja uusiutuvan energian saralla.

www.fcg.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta FCG Finnish Consulting Group

FCG:n uusi Julkinen johtaja -podcast tarjoaa työkaluja julkisen sektorin johtamisen tason nostamiseksi6.9.2023 08:34:41 EEST | Tiedote

FCG Finnish Consulting Groupin uusi podcast-sarja Julkinen johtaja starttaa tänään. Sarjassa haastatellaan monia julkisen sektorin johtajia ja asiantuntijoita. 8-osaisen podcastin juontavat Tampereen yliopiston kunta- ja aluejohtamisen yliopistolehtori ja FCG:n vanhempi asiantuntija Jenni Airaksinen sekä työelämän muutokseen erikoistunut asiantuntija, tietokirjailija ja valmentaja Miia Savaspuro.

Haitta-aineiden poisto suomalaisilla jätevedenpuhdistamoilla14.6.2023 09:32:39 EEST | Tiedote

FCG Finnish Consulting Group on käynnistänyt yhdessä kuuden vesihuoltolaitoksen kanssa hankkeen, jonka tavoitteena on selvittää haitta-aineiden poiston toteutettavuutta ja vaikutuksia suomalaisilla jätevedenpuhdistamoilla. Hankkeen päätavoitteena on saada tietoa uusien prosessiyksiköiden soveltuvuudesta, käytännön toteutettavuudesta, elinkaarikustannuksista ja hiilijalanjäljestä Suomen olosuhteissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme