Vaasan kaupunki - Vasa stad

Onkilahden uusi ulkokuntosali tarjoaa upeat puitteet liikkumiselle

Jaa
Vaasalaiset ovat saaneet Onkilahden puistoon laadukkaan ulkokuntosalin, josta löytyy laitteita ja telineitä moneen makuun.
Kuva: Kimmo Makkonen
Kuva: Kimmo Makkonen

Maksutonta opastusta laitteiden käytössä saa tiistaisin klo 11.30-12.15 kesän ajan (viikot 23-30). Tuolloin paikalla on liikuntapalveluiden liikuntaneuvojia opastamassa laitteiden käytössä.

Uudella ulkokuntosalilla on Davidin kotimaiset ja laadukkaat ulkokuntosalivälineet, hyppyaidat, street work out –telineet, painonnostotanko sekä 50 metrin pituinen juoksurata.

- Laitteet ovat erittäin laadukkaita ulkokuntosalivälineitä. On hienoa, että saimme Vaasaan tämän tasoisen matalan kynnyksen liikuntapaikan, kertoo liikuntatoimenjohtaja Mika Lehtonen.

Laitteissa säädettävät painot

Laitteissa on säädettävät painoyksiköt, ja ne soveltuvat niin kuntouttavaan treeniin kuin tavoitteelliseen ja kovaankin treeniin. Street workout –telineessä on apinapuut, leukapuomit, puolapuut ja voimistelurenkaat, joten se soveltuu tehokkaaseen koko kehon treenaamiseen.

Kaikissa ulkokuntosalin laitteissa on opasteet, joissa on käyttöohjeet. Lisäksi opasteissa on QR-koodi, jonka avulla löytyy tarkempaa tietoa laitteen käyttömahdollisuuksista.

- On hyvä huomioida, että kuntosali ei ole leikkipaikka eikä sovellu alle 14-vuotiaille lapsille. Osassa laitteista on painot, jotka eivät sovellu lapsille ja voivat väärin käytettäessä jopa aiheuttaa pienille lapsille vammoja, Lehtonen muistuttaa.

Energiaa säästävä led-valaistus ja ympäristöystävällinen tekonurmi

Ulkokuntosalin laitteet on sijoitettu ympäristöystävällisen tekonurmimaton päälle. Hiekkatäyttöinen ja kierrätettävä tekonurmi on hyvin kulutusta kestävä, vähän huoltoa vaativa ja helposti korjattava pintamateriaali.

Ulkokuntosalin led-valaistus on toteutettu älytekniikkaa hyödyntäen. Valaistus toimii 10 prosentin teholla, ja käyttäjä voi aktivoida valot täydelle teholle alueella olevista painikkeista. Valot voidaan myös ohjelmoida liiketunnistimeen.

- Valaistuksen ohjauksella saavutetaan varsin huomattava energiansäästö vuositasolla, Lehtonen kertoo.

Ulkokuntosalin on toteuttanut Puuha Group Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Kimmo Makkonen
Kuva: Kimmo Makkonen
Lataa
Kuva: Kimmo Makkonen
Kuva: Kimmo Makkonen
Lataa
Kuva: Kimmo Makkonen
Kuva: Kimmo Makkonen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Pohjalaisia virtauksia -konsertit 5. - 6.10. Vaasassa ja Helsingissä. Vaasan kaupunginorkesteri konsertoi ensimmäistä kertaa Helsingissä.29.9.2023 16:22:35 EEST | Tiedote

Vaasan kaupunginorkesteri konsertoi Vaasassa ja Helsingissä 5. - 6.10. Konsertissa esitetään pietarsaarelaislähtöisen Heidi Sundblad-Halmeen ennen julkaisematonta musiikkia ja Vaasan kaupunginorkesterin nimikkosäveltäjä Sebastian Fagerlundin uutta musiikkia. Beethovenin D-duuri Viulukonsertossa solistina esiintyy loistava hollantilainen huippuviulisti Liza Ferschtman.

Konserten Österbottniska strömningar den 5.10 i Vasa och den 6.10 i Helsingfors. Vasa stadsorkester gör sin debut i Helsingfors.29.9.2023 16:18:02 EEST | Tiedote

Vasa stadsorkester uppträder i Vasa den 5.10 och i Helsingfors 6.10. I konserten Österbottniska strömningar framförs musik av Heidi Sundblad-Halme, ursprungligen från Jakobstad och ny musik av tonsättaren Sebastian Fagerlund. Som solist i Beethovens violinkonsert i D-dur strålar den fantastiska violinisten Liza Ferschtman från Nederländerna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme