Suomen Punainen Risti SPR

Eero Rämö har valts till Finlands Röda Kors generalsekreterare

Dela
Finlands Röda Kors styrelse har valt juris och teologie magister Eero Rämö till Finlands Röda Kors generalsekreterare. Rämö inleder sitt arbete i höst, när den nuvarande generalsekreteraren Kristiina Kumpula går i pension.
Eero Rämö, bild: Eija Palosuo / Finlands Röda Korset
Eero Rämö, bild: Eija Palosuo / Finlands Röda Korset

Eero Rämö fungerar för närvarande som vice verkställande direktör på kommunikationsbyrå Tekir.

- Röda Korsets uppgift är i alla förhållanden att lindra lidande och att skydda liv och människovärde.I den här tiden kan jag inte tänka mig någon viktigare uppgift än att arbeta för dessa mål som en del av världens största humanitära rörelse.Jag har alltid imponerats av Röda Korsets frivilliga och anställda, som varje dag försvarar humaniteten och hjälper människorna, berättar Eero Rämö.

Man sökte generalsekreterare till Finlands Röda Kors genom ett öppet ansökningsförfarande.Finlands Röda Kors fick 72 ansökningar till uppgiften.

- Vid valet av Eero Rämö till generalsekreterare framhävdes förmåga till förnyelse, färdigheter i förändringsledarskap, ett ledarskapsgrepp som grundar sig på vår tvåspråkiga organisations verksamhetsprinciper, stark kännedom om beredskap och beredskapsarbete samt internationell kompetens, konstaterar Finlands Röda Kors styrelseordförande Elli Aaltonen.

Finlands Röda Kors väljer generalsekreteraren för sju år åt gången.Eero Rämö börjar i uppgiften som generalsekreterare 1.10.2023.

Ytterligare upplysningar:

Elli Aaltonen, Finlands Röda Korset styrelseordförande, tfn 050 435 0374 elli.aaltonen@rodakorset.fi

Eero Rämö, Finlands Röda Korset generalsekreterare fr.o.m. 1.10, tfn 040 539 2737

Bilder

Eero Rämö, bild: Eija Palosuo / Finlands Röda Korset
Eero Rämö, bild: Eija Palosuo / Finlands Röda Korset
Ladda ned bild

Om

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Finlands Röda Kors är en av Finlands största frivilligorganisationer. Röda Korsets uppgift är att hjälpa dem som behöver mest hjälp i vårt eget land och utomlands.

Röda Korset hjälper människor när katastrofer och olyckor inträffar och utbildar dem att förbereda sig för sådana. Organisationen uppmuntrar människorna att sköta sin hälsa och att ta hand om varandra.Att försvara humaniteten är ett av organisationens huvudmål.

Inom Finlands Röda Kors arbetar över 1 500 sakkunniga och yrkespersoner inom olika branscher. Antalet distrikt som utför frivilligverksamhet är 12 och runt om i landet finns det hundratals lokalavdelningar. I vår verksamhet i Finland deltar 25 000 frivilliga och 70 000 medlemmar.

Följ Suomen Punainen Risti SPR

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Suomen Punainen Risti SPR

Röda Korsets hjälpverksamhet vid östgränsen avslutas – organisationen är beredd att erbjuda stöd även i fortsättningen30.11.2023 11:15:05 EET | Tiedote

Finlands Röda Kors hjälpverksamhet vid gränsstationen Raja-Jooseppi avslutas 30.11.2023. Röda Korset är även i fortsättningen redo att hjälpa vid östgränsen med att tillgodose basbehov för människor som anländer till Finland. Att bereda sig för olika exceptionella situationer är en del av Röda Korsets grundläggande beredskap.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum