Kutsu medialle: Purjehtija Tapio Lehtisen ja tiiminsä läksiäiset HSS:llä tiistaina 27.6. kello 16.00

Jaa

Purjehtija Tapio Lehtinen ja Galiana WithSecure -tiiminsä starttaavat matkansa kohti Ocean Globe Race -kilpailua huomenna tiistaina 27.6. kello 18.00. Läksiäiset alkavat kello 16.00 HSS:n (Helsingfors Segelsällskap, Liuskasaari) Länsivajassa ja sen eteen parkkeeratussa Swan 55 -kisaveneessä Galiana WithSecuressa. Vierailla on mahdollista tutustua veneeseen ja sen varusteisiin sekä tavata koko tiimi tukijoineen ja kumppaneineen. Ilmoittautumiset läksiäisiin: pia.gronblom@gmail.com ja samuel.sorainen@wolfcom.fi

Ocean Globe Race on noin kahdeksan kuukauden mittainen purjehdus maailman ympäri klassisilla purjeveneillä ilman tietokoneita, satelliittinavigointia, GPS:ää tai muitakaan modernia teknologiaa edustavia apuvälineitä tai materiaaleja. 65-vuotiaan kapteenin Tapio Lehtisen (oik) lisäksi Galiana WithSecuren kannella tiimin jäsenet Ville Norra (vas.), Viivi Moisio, Kaisla Jacoby, Pia Grönblom, Juho Sattanen, Alexander von Flittner, Anton Eklund, Mauri de Meulder, Elia Koski ja Mikko Hongell. Kuvassa Mikon ja Tapion välissä venekunnan kummi, Tapion pelastaja ja GGR-kisan voittaja Kirsten Neuschäfer.
Ocean Globe Race on noin kahdeksan kuukauden mittainen purjehdus maailman ympäri klassisilla purjeveneillä ilman tietokoneita, satelliittinavigointia, GPS:ää tai muitakaan modernia teknologiaa edustavia apuvälineitä tai materiaaleja. 65-vuotiaan kapteenin Tapio Lehtisen (oik) lisäksi Galiana WithSecuren kannella tiimin jäsenet Ville Norra (vas.), Viivi Moisio, Kaisla Jacoby, Pia Grönblom, Juho Sattanen, Alexander von Flittner, Anton Eklund, Mauri de Meulder, Elia Koski ja Mikko Hongell. Kuvassa Mikon ja Tapion välissä venekunnan kummi, Tapion pelastaja ja GGR-kisan voittaja Kirsten Neuschäfer.

Legendaarisen Whitbread Around the World -maailmanympäripurjehduksen 50-vuotisjuhlakilpailu starttaa Southamptonin satamasta 10. syyskuuta. Ennen pääkoitosta Lehtisen kipparoima Galiana WithSecure osallistuu esikilpailuihin ja totuttautuu valtameriolosuhteisiin Ranskan ja Englannin rannikolla.

”Purjehtijat tietävät, että maailman ympäri purjehtimisessa on usein vaikeinta saada köydet irti laiturista. Onhan niitä toki muitakin haasteita, mutta kun irrotuksen tekee yhdessä, niin ainakin alku on turvattu. Tervetuloa mukaan auttamaan ja sitä ennen katsomaan millä fiiliksellä upea tiimimme lähtee matkalle maailman ympäri”, kehottaa Tapio Lehtinen.

Tapio Lehtinen Sailing -tiimin läksiäiset alkavat tiistaina 27.6. kello 16.00 HSS:n Länsivajassa ja sen eteen parkkeeratussa Galiana WithSecuressa. Vierailla on mahdollista tutustua veneeseen ja sen varusteisiin sekä tavata koko tiimi tukijoineen ja kumppaneineen.

Kulku HSS:lle yhteysveneellä, laituri Merisatamanrannassa kahvila Carusellin ja Kompassilaiturin puolessavälissä, Kapteeninkadun eteläpään kohdalla. 

Köydet laiturista irtoavat kello 18.00, jonka jälkeen vieraat ovat tervetulleita omilla veneillään saattamaan Galiana With Securen Merisatamasta Liuskasaaren eteläpuolitse Uuninluukun kautta Eteläsatamaan ja sieltä kohti Harmajaa ja horisonttia.

Suomalaisen valtameripurjehduksen seuraava sukupolvi

Ocean Globe Race on noin kahdeksan kuukauden mittainen purjehdus maailman ympäri klassisilla purjeveneillä ilman tietokoneita, satelliittinavigointia, GPS:ää tai muitakaan modernia teknologiaa edustavia apuvälineitä tai materiaaleja. Southamptonista syyskuun 10. päivänä alkavan kilpailun 27 000 merimailin pituinen reitti kulkee kolmen eteläisen mantereen suuren niemimaan ympäri ja jakautuu neljään etappiin. Välipysähdykset ovat Kapkaupunki, Auckland ja Punta del Este. Paluuta takaisin Southamptoniin odotetaan huhtikuussa 2024.

65-vuotiaan kapteenin Tapio Lehtisen lisäksi tiimiin kuuluvat kakkoskippari Ville Norra, 51, tiimipäällikkö Pia Grönblom, 50, Kaisla Jacoby, 20, Viivi Moisio, 20, Mauri de Meulder, 26, Anton Eklund, 25, Alexander von Flittner, 27, Elia Koski, 27, Juho Sattanen, 28, Lassi Liimatainen, 29 ja Mikko Hongell, 33.

S/Y Galiana WithSecure

Yhdysvaltalaisen Sparkman & Stephens -veneensuunnittelutoimiston suunnittelema kaksimastoinen Swan 55 -jooli.

Rakentaja Nautor, Pietarsaari, Suomi, 1970

Pituus 17 m, paino 19 tonnia, purjeiden pinta-ala 120 m2, spinaakkkerien kanssa 350 m2

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ilmoittautumiset tilaisuuteen: pia.gronblom@gmail.com ja samuel.sorainen@wolfcom.fi
Lisätiedot: Tapio Lehtinen, +358 (0)400 495 678, tapio.a.lehtinen@gmail.com

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Wolfcom

Parhaat ostokset ja tunnelmallisimmat joulutorit Virossa1.12.2023 10:28:42 EET | Tiedote

Mikä nostattaisi joulumieltä paremmin kuin kuljeskelu joulumarkkinoilla kauniiden koristeiden ja käsitöiden, glögin ja paahdettujen manteleiden tuoksun keskellä? Ei juuri mikään, jos on uskomista uutismedia CNN:n listausta, jolle tänään aukeava Tallinnan joulutori on jälleen nostettu yhdeksi maailman parhaimmista joulutoreista¹. Joulunalus on myös hyvä hetki ottaa varaslähtö vuoden 2024 Euroopan kulttuuripääkaupunki Tartton tarjontaan: joulun alla sadat kansantanssijat valtaavat joulukaupungin ja kansallismuseo ERMissä järjestetään myös joulumessut.

KUTSU medialle: Freestyle rapin parhaat battlaavat Red Bull Sana Sanasta -mestaruudesta 2.12.30.11.2023 11:56:40 EET | Kutsu

15 luovinta ja teknisesti taitavinta MC:tä on valittu Suomen ensimmäiseen Red Bull Sana Sanasta freestyle rap -kilpailuun. Lauantaina 2. joulukuuta Helsingin Kaapelitehtaalla järjestettävässä live-tapahtumassa kisaavat räppärit valittiin yli sadan Gettomasan esittämään haasteeseen vastanneen joukosta. Mukana finaalissa on sekä rapin Suomen mestareita ja jo levyttäneitä artisteja että freestylingiä vain kaveriporukassa kokeilleita sanaseppiä.

Kutsu medialle: Savusaunasisaruus ja löylyt Helsingissä 4.12.28.11.2023 11:06:37 EET | Tiedote

Suomalaisia ja virolaisia yhdistää kielen ja lähinaapuruuden lisäksi kuuma rakkaus saunomiseen. Viron suurlähetystö Helsingissä, Visit Estonia ja Elävän kuvan keskus ELKE kutsuvat median edustajia maanantaina 4. joulukuuta kello 14.00 alkavaan elämykselliseen lehdistötilaisuuteen, jonka aikana nähdään ja koetaan virolaista saunakulttuuria niin elokuvan, kuin konkreettisen saunomisen muodossa. Median ennakkonäytöksenä ensin kansainvälisesti kuumaa suosiota nauttiva Viron Oscar-ehdokas, dokumenttielokuva Savusaunasisaruus, jonka jälkeen virolainen saunalegenda esittelee löylyn taikaa lauteilla.

Euroopan vuoden 2024 kulttuuripääkaupungin teemana eloonjäämisen taiteet - tartu Tarttoon myös Helsingissä3.11.2023 09:08:42 EET | Tiedote

Baltian vanhin ja Viron toiseksi suurin kaupunki Tartto aloittaa vuodenvaihteessa Euroopan kulttuuripääkaupunkina. Kulttuurivuosi tuo Etelä-Viroon yli tuhat tapahtumaa ja se on Viron matkailuvuoden kohokohta. Tarton kulttuuripääkaupunkivuoden kantavana teemana ovat eloonjäämisen taiteet, eli tiedot, taidot ja arvot, jotka auttavat ihmiskuntaa elämään tulevaisuudessa hyvää elämää. Helsingissä Tartto2024 esittäytyy 16.11., jolloin Oodi-kirjastossa järjestetään kaikille avoin Tartto-tapahtuma.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme