Tapio

Ilona-koneääni luki Metsänhoidon suositukset äänikirjaksi

Jaa
Tapio on julkaissut ensimmäisen äänikirjansa, Ilona-koneäänen lukeman Metsänhoidon suositukset. Kirja on saatavilla myös painettuna ja e-kirjana.

Metsänhoidon suositukset on kirja, joka auttaa löytämään metsänomistajan tavoitteisiin sopivan tavan käsitellä metsää. Yksi haluaa painottaa luonnon monimuotoisuutta, toinen virkistyskäyttömahdollisuuksia, kolmas toivoo mahdollisimman suuria hakkuutuloja. Useimmat metsänomistajat hakevat tasapainoa erilaisten tavoitteiden välille.

Tapio on julkaissut jo jonkin aikaa uutuuskirjansa paitsi painettuina myös digitaalisina e-kirjoina. Metsänhoidon suositukset on Tapion ensimmäinen äänikirja.

”Monet metsäammattilaiset viettävät ison osan työpäivästään auton ratissa tai metsäkoneen ohjaamossa. Äänikirjan odotetaan vastaavan varsinkin heidän tarpeisiinsa”, Tapion tuotepäällikkö Heli Virtanen sanoo.

Kaarinassa toimiva yritys A.i.mater generoi Metsänhoidon suositukset -kirjan äänikirjaksi. A.i.materin kehittämää Ilona-koneääntä on kuultu esimerkiksi Suomen Kuvalehden artikkeleissa, ja tästä kesästä lähtien myös Ylen paikallissäätiedotukset ilmestyvät sen lukemina.

”Luulen, että kustannusalalla ja media-alalla meidät tunnetaan suhteellisen hyvin. Yllättävän monesta muustakin paikasta voisi löytyä käyttöä kehittämillemme kieliteknologian palveluille”, A.i.materin toimitusjohtaja Lauri Falck toteaa.

Metsänhoidon suositukset -kirja on koottu metsanhoidonsuositukset.fi-sivustolla ennen kirjan ilmestymistä julkaistuista aineistoista. Avoimelle verkkosivustolle jatkuvasti päivittyvät metsänhoidon suositukset ovat metsien käsittelyn ohjeita, jotka pohjautuvat tutkimustietoon ja käytännön kokemuksiin. Niitä laatii yhdessä joukko metsä-, ympäristö- ja ilmastoalan tutkijoita, asiantuntijoita ja tiedon käyttäjiä.

Metsänhoidon suositukset -kirjassa verkkosivuston sisältöä on täydennetty kirjaa varten tehdyillä metsänomistajien haastatteluilla. Haastattelut on tehnyt kirjan toimittaja Riina Karvonen. Lukijalle ja kuuntelijalle ilmoitetaan selkeästi, mitkä kohdat eivät ole virallista, avoimelta verkkosivustolta kirjan tekohetkellä löytynyttä suositustekstiä.

Kirjassa jatkuva ja jaksollinen kasvatus ja niihin liittyvät metsänhoidon menetelmät esitellään omissa luvuissaan. Myös metsänhoidon ilmastovaikutukset ja ilmastonmuutokseen varautuminen kulkevat vahvasti mukana tekstissä. Kirja toimii oppaana aktiiviselle metsänomistajalle. Metsäalan ammattilaiselle se on työväline ja tuki metsäpalveluiden suunnitteluun ja tuottamiseen.

Tutustu tarkemmin ja kuuntele ääninäyte

Pyydä arvostelukappaletta ja kysy lisää

Lue lisää Metsänhoidon suositusten generoinnista äänikirjan muotoon täältä

Tuotetiedot

Metsänhoidon suositukset
Riina Karvonen (toim.)

  • pehmeäkantinen, 150 s., 16,8 x 24,4 cm
  • ISBN 978-952-338-121-6
  • e-kirja ISBN 978-952-338-130-8
  • äänikirja ISBN 978-952-338-136-0
  • painetun kirjan suositushinta 36 €

Yhteyshenkilöt

Heli Virtanen (12.7. asti)
tuotepäällikkö, metsäkirjat
puh. +358 29 432 6059
heli.virtanen@tapio.fi

Johanna Duarte (13.7. lähtien)
myynti- ja markkinointikoordinaattori
puh: +358 9 3154 9878
johanna.duarte@karttakeskus.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Tapio
Tapio
Maistraatinportti 4 A
00240 Helsinki

02 9432 6000https://tapio.fi

Tapio on metsän, luonnon ja paikkatiedon asiantuntija - metsäntuntija. Tarjoamme käytännön kokemukseen ja tutkimustietoon perustuvia asiantuntijapalveluita: luotettavaa tietoa, tehokkaita ratkaisuja sekä työvälineitä metsien kestävään hyödyntämiseen. Tapio jalkauttaa metsään ja luontoon liittyvää riippumatonta tietoa sekä toimintavaihtoehtoja metsänomistajien ja metsäammattilaisten käyttöön. Tapio kustantaa myös luontoaiheisia kirjoja. Tapio-konserniin kuuluvat emoyhtiö Tapio Oy sekä tytäryhtiö Tapio Palvelut Oy.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tapio

Kirjanpainajatuhoja voidaan hillitä varhaisen havaitsemisen avulla – uudet kaukokartoitusmenetelmät mahdollistavat seurannan28.11.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Riittävän varhaisella havaitsemisella ja riskienhallinnalla voidaan hillitä kirjanpainajan aiheuttamia puustotuhoja. Taloudellisten tappioiden minimoimiseksi tarvitaan nopeaa reagointia. Kaukokartoitus mahdollistaa uudet menetelmät tuhojen havaitsemiseen jo joukkoesiintymän käynnistyessä. Kirjanpainajan torjuntaan ja kuusikoiden terveyden edistämiseen tarvitaan koulutusta ja metsäalan yhteistyötä.

Kasvatusmetsien harvennusmalleihin tulee valintaa helpottavat perusmallit23.11.2023 08:10:55 EET | Tiedote

Valtaosa Suomessa tehtävistä hakkuista on kasvatusmetsien harvennuksia. Niiden toteutusta ohjataan metsänhoidon suosituksissa kuvatuilla harvennusmalleilla. Malleja on uudistettu tuoreeseen tutkimustietoon ja uusimpiin kasvumalleihin perustuen. Ne palvelevat myös entistä tarkemmin metsänomistajan tavoitteita. Mallin valintaa ja harvennuksen toteutusta helpotetaan nyt päätetyillä perusmalleilla ja jäävän puuston tavoitetiheyden vaihteluvälillä. Uudet suositukset esitellään Tapion webinaarissa tammikuun lopussa.

Metsänhoidon suosituksissa uutta tietoa energiapuun laadukkaaseen korjuuseen10.11.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Puulla tuotetaan 29 prosenttia Suomen energiasta. Pienpuun korjuu parantaa tukeiksi kasvatettavien puiden hiilensidontaa ja taloudellista arvoa. Työhön kuuluu luonnon monimuotoisuudesta huolehtiminen ja vesiensuojelu. Uusin tutkimustieto ja käytännön kokemukset laadukkaasta energiapuun korjuusta sekä kohteiden valinnasta ovat nyt saatavilla päivitetyistä metsänhoidon suosituksista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme