Oulu Priden suojelijaksi on valittu kansanedustaja Jenni Pitko

Jaa

Oulu Priden teemana tänä vuonna on turvallinen tulevaisuus sateenkaarinuorille ja -lapsille. Tämän vuoden suojelijaksi on valittu kansanedustaja Jenni Pitko.

Oulu Pride -kulkue vuonna 2021. Kuva Kajetan Żelech-Alatarvas.
Oulu Pride -kulkue vuonna 2021. Kuva Kajetan Żelech-Alatarvas.

Tiedote vapaa julkaistavaksi 20.7.2023

“Kansanedustaja Pitko on osoittanut toistuvasti tukensa vähemmistöille ja on ollut omalta osaltansa auttamassa yhdenvertaisemman Suomen kehittämisessä. Meillä on kunnia saada hänen kaltainen kokenut vaikuttaja suojelijaksi tänä vuonna”, kommentoi Oulu Pride ry:n puheenjohtaja Minna Pallari suojelijan valintaa.

Oulu Priden teemana tänä vuonna on turvallinen tulevaisuus sateenkaarinuorille ja -lapsille.

“On aikuisten ja valtaapitävien tehtävä varmistaa, että yhdellekään lapselle tai nuorelle ei anneta viestiä, ettei hän ole oikeanlainen juuri sellaisena kuin on. Lasten ja nuorten täytyy saada olla, etsiä ja ymmärtää itseään, rauhassa ja turvassa. Siksi tarvitaan tekoja, kuten eheyttämishoitojen kieltäminen, joka eduskunnassa tulee viedä läpi tällä vaalikaudella”, kommentoi Oulu Priden suojelija Jenni Pitko.

“Nuoret ja lapset ovat nostettu teemaan tänä vuonna, koska ollaan aikaisempina vuosina nähty, miten tärkeä tapahtuma Oulu Pride on heille ollut. Lisäksi kouluterveyskyselyn tulokset ovat olleet huolestuttavia sateenkaarinuorten osalta, ja siksi haluamme tukea turvallisemman tulevaisuuden kehitystä”, jatkaa Pallari.

Oulu Pride -viikko järjestetään elokuun ensimmäisenä viikkona, 31.7.2023–6.8.2023. Viikon kohokohtia on lauantaina 5. elokuuta järjestettävä Oulu Pride kulkue ja sen jälkeen järjestettävä kaikille avoin puistojuhla.

Jenni Pitko on toiminut Oulu Priden suojelijana jo kerran vuonna 2019. Tämän lisäksi Oulu Priden suojelijana ovat toimineet Hanna Sarkkinen (2022) ja Tytti Tuppurainen (2021). Lisäksi vuonna 2018, Oulun Seta ry:n järjestäessä tapahtuman, suojelijana toimi Hanna Sarkkinen.

Lisätietoja antaa:

Minna Pallari, Puheenjohtaja, Oulu Pride ry

minna.pallari@oulupride.fi, 050-4676944

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Oulu Pride -kulkue vuonna 2022. Kuva Tiina Mäki.
Oulu Pride -kulkue vuonna 2022. Kuva Tiina Mäki.
Lataa
Kansanedustaja Jenni Pitko.
Kansanedustaja Jenni Pitko.
Lataa
Oulu Priden logo
Oulu Priden logo
Lataa

TIETOA JÄSENJÄRJESTÖSTÄ:

Oulu Pride ry on syksyllä 2018 perustettu yhdistys, joka organisoi Oulu Pride -tapahtuma­viikon.

Yhdistyksen tarkoitus on edistää ihmis­oikeuksien toteutumista ja työskennellä kaikille tasa-arvoisen ja yhden­vertaisen Oulun puolesta. Prideaatteen mukaisesti juhlistamme ihmisyyden moninaisuutta sekä lisäämme tietoutta seksuaali- ja sukupuoli­­vähemmistöistä.

Olemme valtakunnallisen Setan jäsenjärjestö ja Oulun Setan yhteistyökumppani.

-----

Seta on valtakunnallinen ihmisoikeusjärjestö, jonka tavoitteena on, että kaikki voisivat elää yhdenvertaisina riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä, sukupuolen ilmaisusta tai kehon sukupuolta määrittävistä piirteistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Seta Ry

Uskonyhteisöt saavat käyttöönsä uudet turvallisemman toiminnan ohjeet21.9.2023 14:28:28 EEST | Tiedote

Monissa seurakunnissa on viime vuosina otettu käyttöön turvallisemman tilan ohjeita, jotta eri vähemmistöryhmiin kuuluvat ihmiset voisivat osallistua yhdenvertaisesti ja turvallisesti leiri- tai ryhmätoimintaan. Yhtenäistä mallia ohjeiksi ei ole kuitenkaan ollut. Sateenkaariyhdistys Malkuksen Voimavaraksi-hankkeessa on luotu verkossa vapaasti käytettävissä oleva turvallisen toiminnan malliohjeistus, jonka saa muokata itselleen sopivaksi. Lisäksi samalla sivustolla uskonyhteisöjen työntekijät ovat 1.9. alkaen voineet sitoutua turvallisemmiksi toimijoiksi.

Lakeuden Sateenkaari: Vähemmistöt ovat jatkuvien hyökkäysten kohteena, vaikka se ei enemmistöille näy4.7.2023 14:23:21 EEST | Tiedote

Tänäkin kesänä on jo vietetty useita pride-tapahtumia, joiden aikana vihapuhe ryöpsähtää vähemmistöjä kohtaan, myös Seinäjoella ja parhaillaan Lapualla. Pride-tapahtumien tarkoitus ei ole provosoida enemmistöä tai uhriutua. Tarkoitus on juhlia vähemmistöä, joka usein on uhreina rikoksissa sukupuolensa tai seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme