Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Pohjanmaalle avattu 23 uutta muovipakkausten keräyspistettä

Jaa
Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy on lisännyt Pohjanmaalle useita uusia muovipakkausten keräyspisteitä. Uudet keräyspisteet ovat osa Ringin muovipakkausten keräysverkoston valtakunnallista laajenemista.
Muovipakkausten lajittelu Pohjanmaalla on yhä helpompaa.
Muovipakkausten lajittelu Pohjanmaalla on yhä helpompaa.

Muovipakkausten lajittelu helpottuu Pohjanmaalla maakuntaan avattujen 23 uuden muovipakkausten keräyspisteen myötä. Uusia keräyspisteitä löytyy Kaskisista, Korsnäsistä, Kristiinankaupungista, Kruunupyystä, Maalahdesta, Mustasaaresta, Närpiöstä, Pedersören kunnasta, Pietarsaaresta, Uudestakaarlepyystä, Vaasasta ja Vöyriltä.

”Ahkerimmin Pohjanmaalla vuonna 2022 muovipakkauksia lajiteltiin Laihian Rinki-ekopisteillä, joilla muovipakkausjätettä kertyi yhteensä 4,24 kiloa asukasta kohden. On hienoa, että pakkausjätteen lajittelu kiinnostaa pohjalaisia”, sanoo Ringin aluepäällikkö Jari Koivunen.

Taustalla jätelain muutos

Uudet muovipakkausten keräyspisteet kuuluvat Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n ylläpitämään Rinki-ekopisteverkostoon, johon lisätään heinäkuun alkuun mennessä valtakunnallisesti 300 uutta muovipakkausten keräyspistettä.

Samoihin aikoihin laajenee myös suoraan kiinteistöiltä tapahtuva keräys, kun muovipakkauksille saadaan omat keräysvälineet kaikille vähintään viiden huoneiston asuinkiinteistöille. Kiinteistökeräys ja Rinki-ekopisteverkosto yhdessä muodostavat pakkausjätteiden keräysverkoston.

Muovipakkausten keräyspisteiden lisäämisen taustalla on 1.7.2023 voimaan astuva uusi jätelain velvoite.

Katso Pohjanmaan uusien muovipisteiden tarkat sijainnit Ringin päivittyvästä artikkelista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Muovipakkausten lajittelu Pohjanmaalla on yhä helpompaa.
Muovipakkausten lajittelu Pohjanmaalla on yhä helpompaa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy
Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy
Tynnyrintekijänkatu 1 C
00580 HELSINKI

09 6162 3500, info@rinkiin.fihttps://www.rinkiin.fi

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy on voittoa tavoittelematon, Suomen teollisuuden ja kaupan vuonna 1997 perustama ja omistama palveluyhtiö. Tuottajayhteisöille ja yrityksille tuotamme tehokkaita ja kestäviä ratkaisuja pakkausten tuottajavastuun toteutukseen. Yli 4 800 pakkausten tuottajavastuullista yritystä hoitaa velvoitteensa kuulumalla tuottajayhteisöön. Kuluttajille tarjoamme valtakunnallisen Rinki-ekopisteverkoston, jonne kuluttajat voivat tuoda maksutta käytetyt pakkauksensa kierrätettäviksi. Rinki-ekopisteissä ympäri Suomen kerätään kartonki- ja lasipakkauksia sekä metallia ja noin 1000 ekopisteessä kerätään lisäksi muovipakkauksia. www.rinkiin.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme