Aviador Kustannus

bigmacbeth – raadollisen kehollinen vallankäyttökertomus

Jaa
”Alavatsaa kouraisi, hän ei olisi halunnut muistaa niin syvälle.” Laura Laakson uudessa dokumenttiromaanissa baletin, kunnianhimon ja koston teemat kietoutuvat yhteen taiteidenväliseksi ruumiillistumaksi.
Kansi: Dodo (Jari Siljamäki)
Kansi: Dodo (Jari Siljamäki)

Laura Laakson dokumenttiromaani bigmacbeth on julkaistu Aviadorin kustantamana.

"Jätesäiliöön monin kerroin rutattujen tahmaisten tollojen lailla teos röyhtäilee ja ähkii, sillä anorektiseen balettitutuun ahdettuna teksti tursuaa yli, sen buliminen hedonismi ei mahdu luonnonsuoleen. Aivan kuin kirjailija sinkoaisi likasankoon ahdinkonsa siitä, ettei milloinkaan pysty linkoamaan esiin puhdasta totuutta, sitä mitä tarkoitti tai mitä ei ainakaan tarkoittanut että tarkoitti."

Laura Laakson (s. 1974) vimmainen dokumenttiromaani on raadollinen kertomus vallankäytöstä, baletista, romahduksesta, kostosta ja kunnianhimosta. bigmacbeth on taiteidenvälinen teos, kaunokirjallinen räyhäruumis, joka ahmii teatteria, tanssia ja fellinimäisen surrealistisia näkyjä kylmän sodan aikakaudelta. Kirja, joka ei ole vain ruumiista – se on ruumis.

Kirjallisuutta, teatteria ja arkkitehtuuria opiskellut Laakso tähtäsi alun perin balettitanssijaksi. bigmacbeth on hänen pitkään valmistelemansa neljäs romaani, lihallinen ylistys lukemiselle.

LAAKSO, LAURA : bigmacbeth
337 sivua
Sidottu, kovakantinen
ISBN 9789523812130
Ilmestymisaika: Elokuu 2023

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Lähetämme pyynnöstä arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse. Arvostelukappalepyynnöt voi lähettää osoitteeseen tilaukset@aviador.fi. Haastattelupyynnöt sekä tiedustelut pressikuvista pyydämme esittämään Aviadorin tiedottaja Miksu Väkiparralle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kansi: Dodo (Jari Siljamäki)
Kansi: Dodo (Jari Siljamäki)
Lataa
Laura Laakson kuva © Selma Kiuru
Laura Laakson kuva © Selma Kiuru
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on kotimainen kustantamo, joka julkaisee kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin, musiikkikirjat sekä käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme