Helsingin yliopisto

Lukemista mökeille kautta maan

Jaa
Finna.fi-hakupalvelusta löydät kirjoja ja muuta ajanvietettä sijainnistasi riippumatta. Jos kaipaat kesälukemista vaikkapa mökkipaikkakunnaltasi, voit hakea teoksia Finnasta ja tarkastaa, mistä kirjastosta saat kirjat helpoiten käsiisi.
Eero Järnefelt, Leena puutarhatuolissa, ajoittamaton. Järvenpään taidemuseo. CC BY 4.0
Eero Järnefelt, Leena puutarhatuolissa, ajoittamaton. Järvenpään taidemuseo. CC BY 4.0

Lähes kaikkien Suomen yleisten kirjastojen aineistot löytyvät Finnasta, joten palvelu kattaa myös mökkipaikkakunnat ja mummolat kautta maan. Esimerkiksi Suomen suosituimpiin mökkikuntiin kuuluvien Mikkelin, Kuopion, Paraisten ja Savonlinnan alueiden kirjastot ovat Finnassa. Kirjastoja voivat käyttää kaikki asuinpaikkakunnasta riippumatta. Varaamiseen ja lainaamiseen tarvitset kirjastokortin, jotka sinun tulee hakea haluamastasi kirjastosta.

”Useamman kuin yhden kirjaston kirjastokortin omistaminen laajentaa myös mahdollisuuksia erilaisten e-aineistojen ja äänikirjojen lainaamiseen. Näin mökkikunnan kirjastokortti voi tuottaa iloa vielä talvellakin, vinkkaa Serafia Kari, Finnan palvelusuunnittelija.

Hakeminen Finnasta on helppoa ja onnistuu kaikilta.

  • Voit etsiä esimerkiksi teoksen tai kirjailijan nimeä, ja rajata hakusi kirjoihin.
  • Suosittelemme laajentamaan hakua myös kotimaisiin elokuviin, joita Finnasta löytyy satoja.
  • Tutustu myös Finnan taideaineistoihin, jos museot sattuvat olemaan kiinni.
  • Kannattaa muistaa myös kirjastojen lainattavissa olevat harrastusvälineet, kuten kesäpelit ja roskapihdit. Löydät nämä rajaamalla hakusi esineisiin.
  • Lisää hakuohjeita  löydät Finnasta.

Mukavia kesäisiä lukuhetkiä!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Serafia Kari
Palvelusuunnittelija
Kansalliskirjasto / Finna-palvelut
Puh: 050 348 4921
serafia.kari@helsinki.fi


Laura Helle
Viestinnän asiantuntija
Kansalliskirjasto / Finna-palvelut
Puh: 050 439 9303
laura.helle@helsinki.fi

Kuvat

Eero Järnefelt, Leena puutarhatuolissa, ajoittamaton. Järvenpään taidemuseo. CC BY 4.0
Eero Järnefelt, Leena puutarhatuolissa, ajoittamaton. Järvenpään taidemuseo. CC BY 4.0
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Finna.fi on hakupalvelu, josta löydät kulttuurin ja tieteen aarteet yhdellä haulla. Kaikille avoimet sisällöt tarjoavat arjen löytöretkiä, oppimisen mahdollisuuksia ja lähteitä tutkimukseen.

Palvelua kehitetään Kansalliskirjastossa ja sitä rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö. Kansalliskirjasto on osa Helsingin yliopistoa, yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälistä tiedeyhteisöä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme