Alko Oy

Alkon kesäkuun myyntitiedote – kesän lomakausi näkyy kesäpaikkakuntien myynnissä

Jaa

Alkon kesäkuun litramyynti oli lähes samalla tasolla kuin edellisvuoden vastaavana ajankohtana. Kesän lomakausi näkyy kesäpaikkakuntien myynnissä.  

Alkon kesäkuun litramyynti laski 0,6 prosenttia verrattuna vuoden 2022 kesäkuuhun. Viinien myynti laski 0,5 prosenttia, väkevien 1,1 prosenttia, panimotuotteiden 0,1 prosenttia ja alkoholittomien 8,2 prosenttia. Tarkemmat myyntitilastot löytyvät Alkon verkkosivuilta.

Kesäkuukausina suosituimmat tuotteet ovat keveitä ja raikkaita.

Roseeviinien kysyntä lähes kolminkertaistuu kesäkuukausina. Valkoviinien kysyntä kasvaa noin 30 % ja kuohuviinien 36 %. Myös alkoholittomat tuotteet ovat löytäneet tiensä kesän suosikeiksi kasvattaen myyntiään 37 %. Longdrinkejä myydään eniten kesäaikaan – niiden myynti kesäkuukausina kasvaa 47 % ja siidereiden myynti 44 %.

Lomakausi näkyy kesäpaikkakuntien myymälöissä

Kesä nostaa Alkon asiakasmääriä etenkin niillä paikkakunnilla, joilla matkaillaan ja mökkeillään. Kesä tuo tavanomaista enemmän kävijöitä etenkin Etelä-Savon, Kainuun, Etelä- ja Pohjois-Karjalan sekä Ahvenanmaan myymälöihin.

Paraisten Nauvon, Kustavin ja Puumalan myymälöiden kesä-elokuun myynti on noin puolet koko vuoden myynnistä. Kesä kasvattaa niin asiakasmääriä kuin myyntiä myös Kemiönsaaressa Taalintehtaalla sekä mökkipaikkakunnilla kuten Padasjoella, Sysmässä ja Sulkavalla.

”Jos oman kesänviettopaikan Alkon valikoimasta ei löydy sitä omaa lempijuomaa, voi pienellä etukäteissuunnittelulla ja verkkokauppatilauksella varmistua siitä, että halutun tuotteen saa lähimmästä Alkon myymälästä tai noutopisteestä. Toimitamme tuotteet pääosin 2–3 arkipäivässä, heti saatavilla olevien tuotteiden osalta. Jos tekee tilauksen esimerkiksi keskiviikkona, on tilaus alueesta riippuen noudettavissa vaikkapa mökkimatkan varren noutopisteestä perjantaina”, kertoo Itä-Suomen palvelujohtaja Jari Hiekkataipale.

”Alko-äpistä näet puolestaan muun muassa myymälöiden aukioloajat, myymälöiden tuotevalikoiman ja -saatavuuden sekä herkulliset ruokareseptit. Suosittelen lataamaan!”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Alkon mediapuhelin 020 711 5123 (arkisin klo 8–16), viestinta@alko.fi

Linkit

Alko haluaa tarjota asiakkailleen maailmanluokan palvelua. Monipuolinen ja uudistuva noin 11 000 tuotteen valikoima mahdollistaa nojatuolimatkat ympäri maailmaa asiakkaan omassa olohuoneessa. Asiakkaitamme palvelee monikanavainen palveluverkosto: 373 myymälää, yli 130 noutopistettä, verkkokauppa ja mobiilisovellus. Vuonna 2022 Alkon liikevaihto oli 1,2 miljardia euroa ja asiakaskäyntejä reilut 52 miljoonaa.

Vastuullisuus on meille sydämen asia. Arjessamme se tarkoittaa muun muassa tinkimätöntä myynninvalvontaa, hankinnan läpinäkyvyyden kehittämistä, pakkausmateriaalien kierrätystä, tuoteturvallisuutta sekä hyvinvointia edistäviä hankkeita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Alko Oy

Sikiöllä alkoholin riskiraja on nolla. FASD-päivänä 9.9. Alkot avaavat ovensa 9 minuuttia tavallista myöhemmin.7.9.2023 07:15:00 EEST | Tiedote

Kansainvälinen FASD-päivä muistuttaa raittiudesta raskausaikana. Alkon, R-kioskin, S-ryhmän, Kehitysvammaliiton sekä Ensi- ja turvakotien liiton yhteisellä kampanjalla lisätään tietoisuutta siitä, että alkoholinkäytölle ei ole raskausaikana turvarajaa. Alkoholinmyynti aloitetaan 9.9. Alkossa, R-kioskeissa sekä S-ryhmän myymälöissä yhdeksän minuuttia tavallista myöhemmin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme