Kokoomuksen Kauma: Suomen on otettava aktiivinen rooli Naton jäsenmaana

Jaa
Kokoomuksen Pia Kauman mukaan muuttuneessa turvallisuustilanteessa on tärkeää, että Suomi juurruttaa itsensä osaksi eurooppalaista ja transatlanttista turvallisuusyhteisöä. Kuluvalla viikolla Suomi osallistuu ensimmäistä kertaa Naton jäsenmaana puolustusliiton huippukokoukseen Vilnassa.
Pia Kauma. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Pia Kauma. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtajan Pia Kauman mukaan turvallisuuspolitiikan superviikko antaa mahdollisuuden kohdistaa valokeilan Suomelle tärkeisiin kysymyksiin. Kauma valittiin viime viikolla ETYJ:n parlamentaarisen yleiskokouksen puheenjohtajaksi.

”Vuosi sitten Madridin huippukokouksessa yksi keskeinen käsiteltävä aihe oli Naton puolustuksellisen pelotteen vahvistaminen Itä-Euroopassa. Vaikka tämän vuoden maantieteellinen aihe koskee indopasifista aluetta, meille on ensiarvoista, ettei puolustusliiton katse käänny pois Venäjästä”, Kauma kommentoi.

”Suomen on tulevalla hallituskaudella löydettävä paikkansa aktiivisena Naton jäsenmaana, joka vaikuttaa suomalaisten edun mukaisesti puolustusliiton sisällä. Tavoite on yksi niistä keskeisistä kirjauksista, jotka määritellään myös hallitusohjelmassamme”, Kauma sanoo.

Kauman mukaan Suomen ja Venäjän väliset suhteet ovat käytännössä katkolla. Kauman mukaan niiden neutraloitumiseen menee kauan.

”Olemme jäsenyysprosessimme aikana onnistuneet syventämään suhdettamme Yhdysvaltoihin, joka on yksi Suomen keskeisimmistä strategisista yhteistyökumppaneista ja liittolaisista. Yhdysvaltain presidentti Bidenin vierailu Suomessa on merkittävä merkkipaalu, joka alleviivaa Suomen merkitystä sotilasliiton jäsenenä. Yhteistyö kehittyvissä teknologioissa on tuotava maiden välisen suhteen ytimeen puolustuksen ja kaupan ohella”, Kauma sanoo.

Kauma on iloinen Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğanin lupauksesta edistää Ruotsin Nato-jäsenyyden ratifiointia.

”Tämä oli loistava ja jo kuukausia odotettu uutinen. Ruotsin jäsenyyden myötä Pohjoismaiden, Itämeren alueen ja koko Euroopan turvallisuus ja vakaus vahvistuvat huomattavasti”, Kauma sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Pia Kauma. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Pia Kauma. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kokoomuksen eduskuntaryhmä
Kokoomuksen eduskuntaryhmähttp://www.kokoomus.fi

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti.

Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 48 kansanedustajallaan suurin eduskuntaryhmä. 

Lue lisää eduskuntaryhmästä.

Tutustu myös puolueen uutishuoneeseen.

Tutustu kokoomuksen kuvapankkiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme