Kiinteistökehitysyhtiö Naistinki Oy ja Mölnlycke Health Care Oy toteuttavat merkittävät investoinnit Mikkelin tehtaaseen

Jaa

Naistinki Oy toteuttaa tehdasalueelle rakennuttamisinvestoinnin, jonka arvo on n.11 miljoonaa euroa. Mölnlycken Mikkelin tehtaan investointisuunnitelma lisää merkittävästi yrityksen sterilointi- ja tuotantokapasiteettia ja antaa lisänostetta globaalille kasvulle sekä vahvistaa tehtaan roolia konsernin tärkeimpänä kehittyneiden haavasidosten valmistusyksikkönä.

Mikkelin tehdas nykyisessä laajuudessaan (2018)
Mikkelin tehdas nykyisessä laajuudessaan (2018)

Naistinki Oy:n päätös rakennusinvestoinnista mahdollistaa Mölnlycke Health Caren aiemmin toukokuussa hyväksymän yli 30 miljoonan euron investointisuunnitelman. Tehtaan historian suurin yksittäinen investointisuunnitelma kattaa kolme merkittävää uudistusta:

  • Sterilointikapasiteetti lisääminen, prosessia kehitetään ympäristöystävällisemmäksi ja automatisoidaan.
  • Haavahoitotuotteiden valmistus- ja pakkauskapasiteettia lisätään.
  • Toimistorakennusta laajennetaan toiseen kerrokseen ja lisätään myös pukuhuone- ja taukotiloja.

Investointisuunnitelman toteutuminen on merkittävä virstanpylväs sekä Mölnlyckelle että kaupungille. Investointien myötä Mikkelin tulevaisuus Mölnlycken yhtenä tärkeimpänä kehittyneiden haavasidosten valmistuspaikkana lujittuu entisestään.

Naistinki omistaa tehtaan toimitilat Pursialassa. Tavoitteena on käynnistää rakennustyöt syksyllä 2023. Kiinteistökehitys Naistingille investointi on sen suurin yksittäinen investointi. Nykyisellään tehdasalue on lähes 30 000 m2 ja työllistää yli 600 henkilöä, kesätyöntekijät ja tehdaspalvelun sopimusyritykset mukaan lukien vielä enemmän. Naistinki on systemaattisesti investoinut Mikkelin tehtaan kiinteistöön yhdessä Mölnlycken kanssa usean vuoden ajan. Investointiohjelman ohessa on tehtaan työntekijä- ja tuotantomäärä kasvanut merkittävästi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Timo Saahko, Mikkelin toimitusjohtaja
040 358 2126
timo.saahko@molnlycke.com

Kiinteistökehitys Naistinki Oy, toimitusjohtaja
Kyösti Ylijoki
044 794 2210
kyosti.ylijoki@naistinki.fi

Kuvat

Mikkelin tehdas nykyisessä laajuudessaan (2018)
Mikkelin tehdas nykyisessä laajuudessaan (2018)
Lataa

Linkit

Lisätietoja yrityksistä

Mölnlycke Health Care on maailman johtava lääkinnällisten tuotteiden ja ratkaisujen yritys, joka auttaa terveydenhuollon ammattilaisia ​​saavuttamaan parhaat kliiniset ja taloudelliset tulokset kaikkialla maailmassa – sairaalasta kotiin.

Liiketoiminta on organisoitu neljään liiketoiminta-alueeseen: haavan hoito, leikkaussaliratkaisut, käsineet ja antiseptiset tuotteet. Asiakaslähtöisyys, vastuullisuus ja digitalisaatio ovat kaiken toiminnan ytimessä.

Yritys työllistää maailmanlaajuisesti noin 8 500 henkilöä  ja toimii yli 100 maassa. Pääkonttori sijaitsee Göteborgissa, Ruotsissa. Vuodesta 2007 lähtien yritys on ollut osa Wallenbergin suvun vuonna 1916 perustamaa Investor AB:tä, joka on tasokkaitten, globaalien yritysten sitoutunut omistaja.

Mikkelin tehdas on erikoistunut korkealaatuisten haavanhoitotuotteiden valmistukseen ja toimittamiseen globaaleille markkinoille. Tehdas työllistää noin 600 työntekijää,  toimii 24/7 ja on tunnettu vahvasta panostuksesta jatkuvan parantamisen toimintamalliin, erinomaisen työkulttuurin kehittämiseen sekä tehokkaisiin prosesseihin.

www.molnlycke.com

Kiinteistökehitys Naistinki on Mikkelin kaupungin 100 % omistama kehitysyhtiö, jonka toiminta-ajatuksena on parantaa kaupungissa toimivien tai sinne muuttavien yritysten toimintaedellytyksiä tarjoamalla olemassa olevia toimitiloja tai rakennuttamalla tarpeiden mukaan uusia. Yhtiön toiminta on markkinaehtoista.

Toimintaan kuuluu teollisuus-, liike-, varasto- ja toimistotilojen rakennuttaminen, omistus, myynti sekä vuokraus.

www.naistinki.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiinteistökehitys Naistinki Oy