Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Pohjoismaiden yhteinen sitoumus Ukrainan turvallisuuden tukemiseksi

Jaa
Pohjoismaat valmistautuvat 12. heinäkuuta 2023 antamassaan yhteisessä julistuksessaan tukemaan Ukrainaa ja sen turvallisuutta pitkällä aikavälillä pohjautuen G7-maiden (Iso-Britannia, Italia, Japani, Kanada, Ranska, Saksa, Yhdysvallat) tänään Ukrainalle antamiin turvallisuussitoumuksiin.

Pohjoismaat ilmaisevat tyytyväisyytensä G7-julkilausumaan ja valmistautuvat omalta osaltaan varmistamaan pitkän aikavälin tukensa Ukrainan tarpeisiin. Ne pitävät sisällään mm. puolustusmateriaalin toimittamisen, ukrainalaisjoukkojen kouluttamisen ja maan kriisinsietokyvyn vahvistamisen.

Nyt valmisteltavien sitoumusten tavoitteena on toimeenpanna toukokuussa annettua Ukraina–Pohjoismaat-yhteisjulistusta. Pohjoismaat sitoutuvat tukemaan Ukrainan turvallisuutta laaja-alaisesti pitkällä aikavälillä. 

Joint statement on support for Ukraine (pdf)

G7-maiden tiedote: Joint Declaration of Support for Ukraine

Lisätietoja:

Yksikönpäällikkö Minna Laajava, turvallisuuspolitiikan ja kriisinhallinnan yksikkö, puh. + 358 295 350 128

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@gov.fi.

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme