SDP EDUSKUNTA

Koko oppositio vaatii puhemiestä keskeyttämään eduskunnan istuntotauon

Jaa

Kaikki oppositioryhmät ovat lähettäneet puhemies Halla-aholle yhteisen kirjeen, jossa ne esittävät istuntotauon keskeyttämistä ja eduskunnan koolle kutsumista. ”Toivomme, että puhemies kunnioittaa parlamentarismia ja kutsuu eduskunnan pikaisesti koolle”, ryhmät toteavat.

Oppositioryhmien yhteinen kirje puhemies Jussi Halla-aholle

Orpon hallitus ja sen toiminta on ollut poikkeuksellisen laajan arvostelun kohteena niin kotimaassa kuin kansainvälisesti hallituksen aiheuttaman rasismikeskustelun johdosta.

Tämän vuoksi esitämme, että puhemies keskeyttää istuntotauon ja kutsuu eduskunnan koolle käsittelemään pääministerin ilmoitusta, jonka aiheena on hallituksen ministereiden kannanotot ja luottamus sekä koko hallituksen toimintakyky.

Orpon hallituksen ministereiden kannanotot ovat aiheuttaneet myös poikkeuksellisen laajan kansainvälisen keskustelun, jossa Suomen vakiintunut linja ihmisten yhdenvertaisuuden kunnioittamisesta on asetettu kyseenalaiseksi ja josta keskustelusta aiheutuu Suomelle huomattavaa mainehaittaa.

On selvää, että tällä keskustelulla on myös merkittäviä taloudellisia vaikutuksia, josta useat elinkeinoelämän edustajat ovat jo varoittaneet.

Hallituksen ohjelmaa koskeneen tiedonantokeskustelun jälkeen on tullut runsaasti uutta tietoa, jota ei ollut käytettävissä 28.6.2023, jolloin hallituksen luottamuksesta äänestettiin.

On tärkeää, että tässä tilanteessa eduskunta saa suoraan tietoa hallituksen kannanotoista sekä linjasta ja eduskunta pääse ilmaisemaan oman käsityksen näistä asioista. Siksi toivomme, että puhemies kunnioittaa parlamentarismia ja kutsuu eduskunnan pikaisesti koolle.

Harry Harkimo, Liike Nyt eduskuntaryhmä
Antti Lindtman, Sosialidemokraattinen eduskuntaryhmä
Antti Kurvinen, Keskustan eduskuntaryhmä
Atte Harjanne, Vihreä eduskuntaryhmä
Jussi Saramo, Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme