Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Pikkuparlamentin puistossa pieniä muutostöitä presidentti Koiviston muistomerkkiä varten

Jaa
Helsingin kaupunki tekee perustus-, valaistus- ja puistomuutostöitä Pikkuparlamentin puistossa presidentti Koiviston muistomerkin asentamista ja puistoon sijoittumista varten. Työt alkavat heinäkuussa ja valmistuvat marraskuussa.
Presidentti Koiviston muistomerkki sijoitetaan Pikkuparlamentin puistoon.
Presidentti Koiviston muistomerkki sijoitetaan Pikkuparlamentin puistoon.

Pikkuparlamentin puisto sijaitsee Helsingin keskustassa Eduskuntatalon eteläpuolella Pikkuparlamentti-rakennuksen itäpuolella. Muistomerkki sijoitetaan puiston keskikäytävälle pyöreälle, kivetylle aukiolle. Muistomerkin läheisyydessä sijaitseva Menneet ritarit -teos asennetaan puiston koilliskulmaan lähemmäksi Eduskuntataloa. Mauno Koiviston muistomerkki valaistaan neljän pylvään ja neljäntoista kivetylle aukiolle upotettavan maavalaisimen avulla. Nykyisiin puistovalaisimiin vaihdetaan led-valaisimet.

Puiston nykyiset kivituhkapintaiset kulkukäytävät jäävät ennalleen, lukuun ottamatta pieniä puiston sivukäytävän muutoksia. Puiston kasvillisuus säilyy lähes ennallaan. Yksi kirsikkapuu siirretään puistossa keskikäytävän toiselle puolelle. Pensas- ja perennaistutuksia puiston reunalla uusitaan osittain.

Kuvanveistäjä Kirsi Kaulasen teos ”Välittäjä” voitti vuonna 2021 valtioneuvoston kanslian järjestämän avoimen muistomerkkikilpailun. Kuusi metriä korkea ja viisitoista metriä pitkä ruostumattomasta teräksestä valmistettu kaksiosainen teos sijoittuu puiston keskikäytävän molemmille puolille ja sen läpi on mahdollista kulkea.

Muistomerkki on tarkoitus paljastaa 25.11.2023, kun presidentti Koiviston syntymästä tulee kuluneeksi sata vuotta.

Valtioneuvoston kanslia lahjoittaa presidentti Koiviston muistomerkin Helsingin kaupungille. Suomen tasavallan presidenttien muistomerkit sijaitsevat pääkaupungissa. Ne ovat kaikki lahjoitettu kaupungille, joka vastaa niiden ylläpidosta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rakennuttaja:
Sari Niinivirta-Mamonoff
projektinjohtaja
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 3102 8541
sari.niinivirta-mamonoff@hel.fi


Urakoitsija:
Eila Hägg
rakennuspäällikkö, kaupunkitekniikan rakentaminen
Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara
p. 09 3107 0042
eila.hagg@hel.fi


Suunnittelu:
Tomas Palmgren
projektinjohtaja
kaupunkiympäristön toimiala
p. 09 3103 8586
tomas.palmgren@hel.fi


Muistomerkki:
Tiina-Kaisa Laakso-Liukkonen
johtava asiantuntija
valtioneuvoston kanslia
p.050 329 4283
tiina-kaisa.laakso-liukkonen@gov.fi

Kuvat

Presidentti Koiviston muistomerkki sijoitetaan Pikkuparlamentin puistoon.
Presidentti Koiviston muistomerkki sijoitetaan Pikkuparlamentin puistoon.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme