Maatalouden ja vesiviljelyn kustannustukea maksettu yli 20 miljoonaa euroa – Tuki haettavissa 31.7. klo 16.15 saakka

Jaa

Maatalouden ja vesiviljelyn kustannustuki koostuu ammattimaisille maatalouden harjoittajille ja ammattimaisille vesiviljelijöille maksettavasta sähkön kustannustuesta sekä ammattimaisille maatalouden harjoittajille maksettavasta lannoitteiden kustannustuesta. Tuen hakuaika alkoi 1. kesäkuuta, ja sen hakuaika päättyy 31.7. klo 16.15.

Tähän mennessä maatalouden ja vesiviljelyn kustannustukea on hakenut noin 9 000 yritystä. Niistä päätöksen on saanut 96 prosenttia. Tuen hyväksymisprosentti on korkea: 92 prosenttia käsitellyistä hakemuksista on saanut myönteisen päätöksen.

Tukea on yhteensä maksettu tähän mennessä noin 20 miljoonaa euroa. Keskimäärin sitä on myönnetty noin 2 200 euroa per yritys. Suurin osa tuensaajista on Varsinais-Suomesta, johon on maksettu noin 3,5 miljoonaa euroa tukea. Toiseksi suurin tukisumma, 2,5 miljoonaa euroa, on maksettu eteläpohjanmaalaisille yrityksille. Pohjois-Pohjanmaalle tukea on myönnetty kolmanneksi eniten, noin 2 miljoonaa euroa. 

Tilastoja maatalouden ja vesiviljelyn kustannustuen hakemus- ja käsittelytilanteesta on saatavilla tilastosivultamme. Sen tiedot päivittyvät joka arkipäivä.

Hakemukset jätettävä klo 16.15 mennessä

Maatalouden ja vesiviljelyn kustannustuki on haettavissa maanantaihin 31.7. saakka. Kaikkien hakemusten on oltava perillä Valtiokonttorissa  31.7. klo 16.15 riippumatta siitä, lähetetäänkö hakemus sähköisen asiointikanavan kautta vaiko postitse. Postitse lähetettyjen hakemusten tulee olla perillä Valtiokonttorin kirjaamossa viimeistään klo 16.15. Saman päivän postileima ei siis riitä.

Tukea saadakseen yrityksen tulee kuulua ennakkoperintärekisteriin tuen myöntämisen hetkellä. Jos yritys on vasta liittynyt ennakkoperintärekisteriin, kustannustukihakemuksen voi jättää ennen kuin rekisteriin liittyminen on käsitelty. Valtiokonttori ottaa ennakkoperintärekisteriin liittymisen huomioon hakemusta käsiteltäessä.

Kaikki tiedot tuen hakemisesta löytyvät Valtiokonttorin verkkosivuilta

Maatalouden ja vesiviljelyn kustannustuen verkkosivuilta löytyy kaikki tiedot tuesta ja sen ehdoista, video-ohje hakemuksen täyttämisestä, tallenne webinaarista sekä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Tuen määrää voi myös arvioida laskurilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Valtiokonttorissa tehdään merkityksellistä työtä suomalaisen yhteiskunnan hyväksi. Olemme valtion varainhoidon ja korvauspalveluiden luotettava toteuttaja ja tietojohtamisen uudistaja. Palvelemme valtionhallintoa, kansalaisia, kuntia, yhteisöjä ja yrityksiä – tiedolla ja taidolla. Tutustu meihin ja tehtäviimme tarkemmin osoitteessa valtiokonttori.fi - https://www.valtiokonttori.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valtiokonttori

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme