Mer än 20 miljoner euro i kostnadsstöd för jordbruket och vattenbruket har betalats ut - Ansökningstiden går ut den 31.7. kl 16.15.

Dela

Ansökan om jordbrukets och vattenbrukets kostnadsstöd började på Statskontoret den 1 juni. Stödet består av kostnadsstöd för el som utbetalas till yrkesmässiga jordbrukare och yrkesmässiga vattenbrukare samt av kostnadsstöd för gödselmedel som utbetalas till yrkesmässiga jordbrukare. Ansökningstiden för stödet började den 1 juni och går ut den 31 juli kl. 16.15.

Hittills har cirka 9 000 företag ansökt om kosnadssstöd för jordbruket och vattenbruket. Av dessa har 96 procent fått ett beslut. Beviljandegraden är hög: 92 procent av de behandlade ansökningarna har fått ett positivt beslut.

Det totala stödbelopp som hittills betalats ut uppgår till cirka 20 miljoner euro, med ett genomsnitt på cirka 2 200 euro per företag. De flesta stödmottagarna finns i sydvästra Finland, där cirka 3,5 miljoner euro har betalats ut. Det näst största stödbeloppet, 2,5 miljoner euro, har betalats ut till företag i Sydösterbotten. Norra Österbotten har fått det tredje största stödbeloppet, ca 2 miljoner euro.

Statistik om status för ansökningar och behandling av kostnadsstöd för jordbruk och vattenbruk finns på vår statistiksida. Den uppdateras varje arbetsdag.

Ansökningarna ska vara framme senast 16.15

Ansökningarna ska vara Statskontoret tillhanda 31.7.2023  kl. 16.15 oberoende av om ansökan skickas via e-tjänsten eller per post. Ansökningar som skickas per post ska vara framme vid Statskontorets registratorskontor senast klockan 16.15. Poststämpel från samma dag räcker alltså inte

Att vara införd i förskottsuppbördsregistret räknas till förutsättningarna för att stöd ska beviljas och den som ansöker om stöd ska vara införd i registret i samband med beviljande av stödet. Om du ansökt om att bli införd i förskottsuppbördsregistret kan du ändå fylla i en ansökan om kostnadsstöd innan din ansökan har behandlats. Statskontoret beaktar registreringen vid handläggningen.

All information om hur du ansöker om stöd finns på Statskontorets webbplats

På Statskontorets websida finns fullständig information om stödet och dess villkor, en videoguide om hur man fyller i ansöknings, en inspelning av webbinariet och svar på vanliga frågor. Du kan också använda en räknare för att uppskatta stödbeloppet.

Nyckelord

Kontakter

Vid Statskontoret gör vi ett betydelsefullt arbete för det finländska samhällets bästa. Vi genomför statens ekonomiförvaltning och ersättningstjänster på ett tillförlitligt sätt och förnyar informationsledningen. Vi betjänar statsförvaltningen, medborgarna, kommunerna, samfunden och företagen – med kunskap och färdigheter. Bekanta dig närmare med oss på webbadressen statskontoret.fi - https://statskontoret.fi.

Följ Valtiokonttori

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Valtiokonttori

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum