Suomen riistakeskus – Pohjois-Häme

Kuhmoisissa varmistunut isokokoinen susipentue

Jaa
Pirkanmaalla tallentui riistakameraan seitsemän sudenpennun leikit.

Kesä on riistaeläinten lisääntymisaikaa. Metsästäjät seuraavat kesäaikaan luontoa riistakameroiden avulla. Kuhmoisten riistanhoitoyhdistyksen alueella riistakameraan tallentui kesäkuun lopussa seitsemän sudenpentua. Aiemmin tiedossa on ollut, että alueella liikkuu kolmen aikuisen suden lisäksi tämän kesän pentuja. Uusimmasta riistakameravideosta varmistui, että pentuja on Pohjois-Hämeen mittakaavassa poikkeuksellisen paljon.

Naarassusi saa tavallisesti ensimmäiset pentunsa kolmevuotiaana ja sen jälkeen pentuja syntyy vuosittain yleensä kolmesta kuuteen. Suurimmissa pentueissa voi vielä syksylläkin olla kymmenkunta pentua.

Edellisen vuoden pennut lähtevät valtaosin vaeltamaan kevään aikana ja etsimään omaa paria ja vapaata reviiritilaa, joten susilauman koko yhdellä reviirialueella vaihtelee vuosittain muutamien yksilöiden verran. Nyt tiedossa oleva 10 suden lauma alkaa lähennellä lauman maksimikokoa. Lauma liikkuu pääasiassa Kuhmoisten ja Jämsän kuntien alueilla.

Video sudenpennuista ladattavissa tästä. Lähde: Kuhmoisten rhy. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen riistakeskus – Pohjois-Häme
Suomen riistakeskus – Pohjois-HämeSuomen riistakeskus on itsenäinen julkisoikeudellinen laitos, joka edistää kestävää riistataloutta, tukee riistanhoitoyhdistysten toimintaa ja huolehtii riistapolitiikan toimeenpanosta sekä vastaa sille säädetyistä julkisista hallintotehtävistä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen riistakeskus – Pohjois-Häme