Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Video: Finlands veterligen första hotellrobot testas på Hanaholmen

Dela

Roboten Kalle är ett samarbete mellan Aalto universitetet och Hanaholmen och kommer under sommaren att arbeta som hotellets ”Piccolo”. Videon längst nere i texten kan användas fritt av media.  

Innan roboten Kalle togs i bruk har den noggrant testats och förprogrammerats. Det innebär bland annat koordinering med Hanaholmens hissar samt en inprogrammerad vägkarta över hotellets tre våningar och 66 hotellrum.

 ”Det här är ett jättespännande och roligt testprojekt. Våra kunder kan under sommaren beställa drycker och snacks av roboten Kalle, som levererar beställningen till dörren”, berättar Hanaholmens hotelldirektör Kai Mattsson.

Beställningsprocessen går till så här: hotellkunden ringer till Hanaholmens restaurang Plats. Därefter placerar restaurangpersonalen beställningen i robotens ”mage” och knappar in hotellrummets nummer. Roboten rullar sedan iväg helt på egen hand.

”Roboten kan själv kalla på hissen och ta sig till rätt våning och rum. Väl framme vid rummet ringer den till kundens hotelltelefon varefter kunden kan hämta sin beställning från dörren. Ifall kunden inte är på plats fortsätter roboten ringa en kort stund, varefter den åker tillbaka till restaurangen för att försöka på nytt litet senare”, konstaterar Kai Mattsson.

Arbetet med roboten Kalle har planerats och koordinerats av Aalto universitetets School of Business under ledning av professorerna Yong Liu och Virpi Kristiina Tuunainen. Roboten har tillverkats och programmerats av företaget Keenon och projektet har finansierats av Jenny och Antti Wihuris fond, Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Videon kan användas fritt av media med hänvisning till Hanaholmen och Clutch Productions Oy.

Video: https://youtu.be/Ae77u7uynOw

För ytterligare information, vänligen kontakta Hanaholmens hotelldirektör Kai Mattsson, kai.mattsson(at)hanaholmen.fi, tel. 050 316 7748 eller marknadsföringskoordinator Henrietta Hyttinen: henrietta.hyttinen(at)hanaholmen.fi, tel. 040 550 0403  

Nyckelord

Kontakter

Om Hanaholmen

Hanaholmen är ett samarbets- och kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo strax utanför Helsingfors. Hanaholmen driver egna, ofta mångåriga projekt och arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet.

Andra språk

Följ Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum