Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Video: Suomen tiettävästi ensimmäistä hotellirobottia testataan Hanasaaressa

Jaa

Kalle-robotti on Aalto-yliopiston ja Hanasaaren välinen yhteistyö, ja se toimii kesän ajan hotellin ”piccolona”. 

Ennen Kalle-robotin käyttöönottoa, se testattiin ja esiohjelmoitiin huolellisesti. Tämä tarkoittaa muun muassa robotin koordinoimista Hanasaaren hissiverkostoon sekä ohjelmoitua tiekarttaa hotellin kolmesta kerroksesta ja 66 hotellihuoneesta.  

"Tämä on erittäin jännittävä ja hauska testiprojekti. Asiakkaamme voivat kesäkauden aikana tilata huonepalvelun juomatuotteita Kalle-robotilta, joka toimittaa tilauksen ovelle", kertoo Hanasaaren hotellijohtaja Kai Mattsson.  

Tilausprosessi menee näin: hotellin asiakas soittaa Hanasaaren ravintola PLATSiin. Tämän jälkeen ravintolan henkilökunta laittaa tilauksen robotin "vatsaan", valitsee hotellihuoneen numeron robotin näytöltä, ja robotti toimittaa tilauksen täysin itsenäisesti hotellihuoneen ovelle.  

"Kalle voi soittaa itse hissin ja kulkea oikeaan kerrokseen ja huoneeseen. Hotellihuoneen ovelle saavuttuaan robotti soittaa asiakkaan huoneen puhelimeen, jonka jälkeen asiakas voi noutaa tilauksensa ovelta. Jos asiakas ei ole paikalla, robotti jatkaa soittamista hetken, jonka jälkeen se palaa ravintolaan yrittääkseen uudestaan”, kertoo Kai Mattsson.  

Robotin on suunnitellut ja esiohjelmoinut Keenon, ja projektia ovat johtaneet ja koordinoineet Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun professorit Yong Liu sekä Virpi Kristiina Tuunainen. Hankkeen on rahoittanut Jenny ja Antti Wihurin rahasto.  

Video on vapaasti median käytössä. Videon on tuottanut Clutch Productions. 

Video:  https://youtu.be/Ae77u7uynOw

Lisätietoja antaa Hanasaaren hotellijohtaja Kai Mattsson, kai.mattsson(at)hanaholmen.fi, puh. 050 316 7748 tai markkinointikoordinaattori Henrietta Hyttinen: henrietta.hyttinen(at)hanaholmen.fi, puh. 040 550 0403  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme