Tampere-talo Oy

Tampere-talo saa uuden pääpromoottorin Helsingistä – Marko Salo aloittaa tehtävässään elokuussa

Jaa

Tapahtuma-alan yritys Tampere-talo Oy:n uudeksi pääpromoottoriksi ja ohjelmapäälliköksi on nimitetty Marko Salo. Salo siirtyy Tampereelle Helsingistä, missä hän on viimeksi työskennellyt Nelonen Media Liven tapahtumatuotannossa Head of Production -nimikkeellä ja sitä ennen monipuolisissa tuottajan työtehtävissä.

Marko Salo aloittaa Tampere-talon pääpromoottorina ja ohjelmapäällikkönä 28. elokuuta.
Marko Salo aloittaa Tampere-talon pääpromoottorina ja ohjelmapäällikkönä 28. elokuuta.

Marko Salo, 33 vuotta, vastaa 28. elokuuta alkaen Tampere-talon populaarikulttuurin ohjelmiston linjasta yhdessä ohjelma- ja liiketoimintajohtajan kanssa sekä tuottaa tapahtumia myös itse. Uuden pääpromoottorin johdolla Tampere-talo vahvistaa populaarikulttuurin asemaa ohjelmistossaan. Monipuolinen ja jatkuvasti kehittyvä ohjelmisto sekä uudet konseptit varmistavat sen, että yleisö pääsee jatkossakin nauttimaan suosituista viihde-esiintyjistä, konserteista, teatteriesityksistä ja tapahtumista. 

Salolla on vahvat näytöt tapahtumatuottamisesta sekä musiikkialasta erityisesti populaarimusiikin puolelta, sillä Nelonen Media Liven monipuolisten tapahtumatuotannon työtehtävien lisäksi hän on työskennellyt Sony Music Finlandilla sekä tuottanut usean vuoden ajan rovaniemeläistä Simerock-festivaalia. Myös Tampere on aiemmin käynyt Salolle tapahtumakaupunkina tutuksi, sillä hän tuottanut kaupunkiin viime vuosina muun muassa Juha Tapion Ratinan stadionkonserttia ja Maagikot-kiertuetta Tampere-taloon.

"Olen innoissani aloittamassa työt eteenpäin menevässä tapahtuma-alan yrityksessä. Ihailen sitä, kuinka Tampere-talon toimintaa on vankasti laajennettu uusiin tapahtumatiloihin esimerkiksi Iskelmä Gaalan ja Lumikuningatar-jääbaletin myötä. Haluan oppia uutta, kunnioittaa yrityksen arvokasta menneisyyttä ja samaan aikaan mahdollistaa myös uuden syntymistä. Uskon, että yhteisvoimin tamperetalolaisten ja yhteistyökumppaniemme kanssa teemme koko Tampereesta Suomen johtavan tapahtumakaupungin", Marko Salo kertoo.

Tampere-talon pääpromoottorin ja ohjelmapäällikön työtehtävä kiinnosti kymmeniä kokeneita tapahtuma-alan ammattilaisia.

"Monipuolinen ympärivuotinen ohjelmisto on aina ollut yksi tapahtumayrityksemme kulmakivistä. Toivotamme Markon sekä hänen vahvan ja innovatiivisen osaamisensa sydämellisesti tervetulleeksi kehittämään ja vahvistamaan kanssamme kansainvälistä ja kotimaista populaarikulttuurin tapahtumasektoria toiminnassamme", Tampere-talon ohjelma- ja liiketoimintajohtaja Suvi Leinonen kertoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Tampere-talo on ohjelmistoltaan, tapahtumiltaan ja kävijämäärältään Suomen suurin ja monipuolisin kulttuuri- ja kongressikeskus ja tapahtumayhtiö. Toimimme myös promoottorina tuottamalla tapahtumia ja konsertteja talon ulkopuolella, ja Events Tampere -tapahtumatoimistomme tuottaa yritystapahtumia ja kongressi- ja kokouspalveluita.

Tapahtumamme sisältävät mm. balettivierailuita, oopperaa, lastenkulttuuria, rock- ja pop-konsertteja, messuja, kokouksia, konferensseja, yritystapahtumia, seminaareja ja kansainvälisiä kongresseja.

Vuonna 2019 Tampere-talon liikevaihto oli 14,6 miljoonaa euroa. Vuodessa järjestämme yli tuhat tapahtumaa, kävijöitä on vuosittain 675 000 ja tuotamme Tampereen talousalueelle 50 miljoonaa euroa. 

Tampere-talo Oy on perustettu 1987 ja ovet avattiin yleisölle 1990. Se on Tampereen kaupungin omistama osakeyhtiö. Talossa on vieraillut jo lähes 10 miljoonaa kävijää. Yhtiön toimitusjohtaja on Paulina Ahokas ja työntekijöitä on 49. Hallituksen puheenjohtaja on Martti Silvennoinen.

Talossa toimivat lisäksi täysimittainen sinfoniaorkesteri Tampere Filharmonia, à la carte -ravintola Tuhto ja maailman ainoa Muumimuseo. Talon yhteydessä palvelee Suomen ensimmäinen Courtyard by Marriott -hotelli.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampere-talo Oy

Tampere-talo Oy suunnittelee toimintojensa jakamista kahteen yhtiöön20.9.2023 16:39:56 EEST | Tiedote

Tampere-talo Oy on suunnitellut toimintojensa jakamista kahteen erilliseen yhtiöön. Uudessa yhtiömallissa emoyhtiönä toimisi yleishyödylliseen kulttuuri- ja taidetoimintaan keskittyvä Tampere-talo Oy ja tytäryhtiönä markkinaehtoinen Talo Events Oy. Markkinaehtoinen liiketoiminta tultaisiin siirtämään uuteen, jo perustettuun yhtiöön aikaisintaan vuoden 2024 alusta. Molemmat yhtiöt jatkavat vahvaa konserniyhteistyötä kulttuuri- ja tapahtumaelämän edistämiseksi Tampereella ja muualla Suomessa.

Minna Leinosen sävellyskonsertissa eturivin taiteilijoita ja kantaa ottava kantaesitys28.8.2023 07:10:00 EEST | Tiedote

Tampere-talon syksyssä soi nykymusiikki. Suomen eturivin taiteilijat yhdistävät voimansa ja esittelevät säveltäjä Minna Leinosen monipuolista tuotantoa lauantaina 16. syyskuuta. Pienen salin lavalle nousevat nykymusiikkiyhtyeet TampereRaw, defunensemble sekä eri instrumenttien solistit. Sävellyskonsertissa kuullaan fossiilivapaasta elämästä ammentavan Maa, jonka jätämme -teoksen maailman kantaesitys.

Tampere Hall’s dinosaur exhibition attracts 57,000 visitors16.8.2023 14:59:18 EEST | Tiedote

Tampere Hall's summer events attracted many domestic and foreign tourists. A total of 127,800 people visited Tampere Hall during the summer season. The popular Dinosaur Invasion summer exhibition was experienced by 57,000 visitors. Rock legends Patti Smith and Billy Gibbons performed for large audiences in the Main Auditorium in June. Tampere Philharmonic Orchestra's annual Park Concert in August attracted thousands of people who watched the outdoor concert live at Tampere's Duck Park or via Yle’s broadcast.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme