Valokuitunen Oy

Valokuitunen solmi uuden lähes 400 miljoonan euron lainarahoituspaketin – Avointen valokuituverkkoyhteyksien piiriin pääsee jopa 400 000 kotitaloutta Suomessa

Jaa

Suomen suurin valokuituyhteyksien rakentaja Valokuitunen Oy on solminut uuden 285+100 miljoonan euron lainarahoituksen. Uuden velkarahoituksen myötä Valokuitunen kykenee investoimaan Suomen taajamien valokuiduttamiseen yli 400 miljoonaa euroa. Tämä takaa avoimeen verkkoon perustuvan valokuituliittymämahdollisuuden jopa 400 000 suomalaiselle kotitaloudelle. Valokuitunen vahvistaa asemaansa Suomen suurimpana valokuituverkkorakentajana ja varmistaa osaltaan, että suomalainen tietoliikenneinfrastruktuuri pystyy vastamaan datan määrän räjähdysmäiseen kasvuun lähivuosina.

Valokuituverkon rakentaminen
Valokuituverkon rakentaminen

Valokuitunen on Capman Infran ja Telian omistama yhteisyritys. Yhtiö on solminut uuden lähes 400 miljoonan euron velkarahoitussopimuksen, joka koostuu 285 miljoonan euron suorasta lainasta ja 100 miljoonan lisälainamahdollisuudesta. Uuden järjestelyn taustalla on ryhmä kansainvälisiä pankkeja, KfW, SEB, Societe Generale, Credit Industriel et Commercial ja NIBC.

Valokuitunen on avointa valokuituverkkoa valtakunnallisesti rakentava suomalainen yritys. Avoimuuden ansiosta kuluttajat voivat valita nettiliittymänsä ja haluamansa lisäpalvelut usealta eri Valokuitusen verkossa toimivalta palveluntarjoajalta. Valokuitusen rakentama tai rakenteilla oleva verkko ulottuu jo nyt 190 000 suomalaiseen kotitalouteen. Uusi rahoituspaketti mahdollistaa verkon rakentamisen 400 000 kotitalouden saataville eri puolilla Suomea.

Suomen valokuituinfrastruktuurin kattavuus on ollut roimasti jäljessä muihin Pohjoismaihin ja lukuisiin Euroopan maihin verrattuna. Suomen kattavat mobiiliverkot eivät yksin pysty vastamaan dataliikenteen määrän kasvuun. Ne tarvitsevat rinnalle valokuidun, joka on tiedonsiirtoratkaisuna nopein ja varmin. Kotitalouksien ja yritysten toimivat ja laadukkaat tietoliikenneyhteydet ovat tärkeät Suomen kilpailukyvylle ja huoltovarmuudelle.

”Uusi rahoituspaketti on hyvä osoitus yhtiömme laadukkaasta ja luotettavasta liiketoiminnasta. Nyt solmittu rahoitusjärjestely on luonteeltaan erittäin vahva ja antaa yhtiön kasvulle erinomaiset edellytykset. Uusi sopimus takaa vankan taloudellisen pohjan pitkälle tulevaisuuteen,” sanoo Valokuitusen talous- ja rahoitusjohtaja Juho Ansio.

”Me suomalaiset olemme viimeisen parin vuoden aikana heränneet nopeiden ja toimintavarmojen tietoliikenneyhteyksien merkitykseen. Sen myötä myös yhtiömme kasvu on ylittänyt kaikki odotukset. Uusi rahoituspaketti vahvistaa asemaamme Suomen suurimpana valokuituverkkojen rakentajana ja takaa sadoille tuhansille suomalaisille pääsyn avoimeen ja toimintavarmaan tietoliikenneverkkoon, jossa asiakas voi itse valita ja kilpailuttaa oman internetliittymänsä,” sanoo Valokuitusen toimitusjohtaja Heikki Kaunisto.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Valokuituverkon rakentaminen
Valokuituverkon rakentaminen
Lataa
Valokuitunen Oy:n toimitusjohtaja Heikki Kaunisto
Valokuitunen Oy:n toimitusjohtaja Heikki Kaunisto
Lataa
Valokuitunen Oy:n talous- ja rahoitusjohtaja Juho Ansio
Valokuitunen Oy:n talous- ja rahoitusjohtaja Juho Ansio
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Valokuitunen Oy rakentaa valokuituyhteyksiä taajamien koteihin ja yrityksiin valtakunnallisesti sinne, missä kysyntää on eniten. Valokuitu on paras saatavilla oleva kiinteä yhteys, joka ei pätki verkon kuormittumisen tai sääolosuhteiden takia. Valokuidulla kotitaloudet saavat tiedonsiirtoyhteydet kerralla kuntoon seuraavaksi vuosikymmeniksi. Kytkemme pientalojen valokuituyhteydet Telian ylläpitämään Avoin Kuitu -runkoverkkoon, jossa asiakas voi nyt ja jatkossa valita nettiliittymänsä usealta eri palveluntarjoajalta. Lähivuosina Valokuitunen investoi satoja miljoonia valokuituverkkoihin Suomessa, jo pelkästään vuoden 2023 aikana  investoimme 100 miljoonaa verkkojen rakentamiseen. Valokuitusen verkkojen rakentamisen pääyhteistyökumppani on Eltel. Meidät omistavat suomalainen sijoitusyhtiö CapManin Infra-rahasto ja Telia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valokuitunen Oy

Valokuitusen verkko on Suomen suurin avoin valokuituverkko - verkko ulottuu nyt jo yli 200 000 kotitalouteen23.8.2023 07:47:00 EEST | Tiedote

Valokuitusen avoimen valokuituverkon piiriin on tullut tänä vuonna 75 000 uutta kotia ja nyt elokuussa rakennettujen tai rakenteilla olevien verkkojen kattavuus ylitti jo yli 200 000 kotitalouden rajan. Valokuitusen verkko on Suomen suurin avoimen palvelun verkko, jossa asiakkaalla on valittavanaan laaja valikoima eri nettiliittymien tarjoajia ja niiden palveluita.

Monopoli-asetelma on nostanut hintoja ja laskenut laatua – Norja avaa suljettuja tietoliikenneverkkojaan15.8.2023 08:44:07 EEST | Tiedote

Norjan viranomaiset haluavat avata maan tietoliikenneverkkoja, kuten valokuituverkkoja, avoimelle kilpailulle. Norjan viestintävirasto kertoo tietoliikenneverkoissa tarjottavien palveluiden, kuten nettiliittymien, hintojen nousseen merkittävästi, kun tietoliikenneverkko-operaattorit eivät ole mahdollistaneet verkoissaan palveluntuottajien välistä kilpailua. Norjan viranomaisten aloittama keskustelu on huomionarvoinen, sillä Suomessa suuri osa valokuituverkoista on suljettuja verkkoja.

Nettiyhteys vaikuttaa uuden kodin hankinnassa - hyvä verkkoyhteys asunnonhankkijoille kuin vesijohtovesi tai sähköverkko13.7.2023 07:45:00 EEST | Tiedote

Suomalaisista 61 prosenttia on sitä mieltä, että nopea ja toimintavarma nettiyhteys on ehdottoman tärkeä asia uutta kotia hankittaessa. Jokseenkin samaa mieltä asiasta on 32 prosenttia kansalaisista. Uuden kodin verkkoyhteys on yhtä lailla keskeinen naisille ja miehille, mutta iäkkäämmät suomalaiset arvostavat hyvää verkkoyhteyttä nuorempia enemmän, selviää Valokuitusen YouGovilla teettämästä kyselytutkimuksesta.

Valokuiturakentaminen alkoi Pispalassa – arkeologi valvoo historiallisen ympäristön työmaata4.7.2023 07:35:00 EEST | Tiedote

Valokuitusen yksi historiallisimmista projekteista alkoi kesäkuun lopussa, kun Tampereen Pispalassa käynnistyivät valokuituverkon rakennustyöt. Asuinalueen koteihin ei ole aiemmin ollut saatavilla valokuitua. Kapeat, mäkiset tiet sekä suojellut kohteet aiheuttavat omat haasteensa valokuituverkon rakentamiseen. Lähes kaikki maanrakennustyöt tehdään asfaltilla ja kapeita teitä on suljettava liikenteeltä kokonaan. Pispalan verkon rakentaminen on Valokuitusen suurin yksittäinen projekti Tampereen seudulla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme