Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Media on tervetullut tapaamaan Baden-Württembergin maapäiväpresidentti Muhterem Arasin johtamaa maapäiväedustajien delegaatiota

Jaa

TIEDOTE JA MEDIAKUTSU 24.7.2023 - Maapäiväpresidentti Muhterem Aras sekä maapäiväedustajien delegaatio Saksan Baden-Württembergistä vierailee Pohjois-Suomessa ylijohtaja Terttu Savolaisen vieraana 23.-26.7.2023.

koristeellinen Piirroskuva Pohjois-Suomen aluehallintoviraston toimintaympäristöstä. Piirretty siluetti maisemasta, jossa on Pohjois-Suomen teollisuutta, 5G - 6G tietoliikennettä, matkailua, laiva-, juna- ja lentoliikennettä kuvaavia piirroksia.

Kymmenhenkisen delegaation ohjelmassa on tutustumiskäyntejä Kajaanin kaupungin, Kainuun prikaatin, Utajärven kunnan ja Oulun kaupungin kohteissa. Delegaatio tutustuu maanpuolustuksen, rajaturvallisuuden, elinkeinoelämän, kulttuurin, hyvinvointialueiden sekä hallinnon toimintaan.

Kainuun prikaatin vierailulla maapäiväpresidentin seurueelle esitellään apulaiskomentajan, eversti Ari Lehmuslehden johdolla suomalaista maanpuolustusta. Kainuun rajavartiolaitoksen apulaiskomentajan, everstiluutnantti Tommi Tiittasen katsauksessa esitellään rajaturvallisuutta, sekä Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Terttu Savolaisen puheenvuorossa Pohjois-Suomen alueellista siviilivalmiutta ja varautumista.

Oulussa maapäiväpresidentin delegaatiolle tarjotaan Arctic Food lab -teemainen lounas, jonka aikana kerrotaan Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden 2026 näkymistä. Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jarmo Husso ottaa delegaation vastaan Oulun vierastiloissa, jossa teemojen esittelyiden jälkeen ohjelma huipentuu savusaunaan ja illalliseen.

Pohjoisesta huippuosaamisesta vierailun aikana esitellään Bittium showroom ja Lumi-supertietokone Kajaanissa. Pohjoisen alueen elinvoiman, vihreän siirtymän ja turvallisuuden näkökulmia Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntahallituksen, Oulun energian ja Pohjois-Suomen aluehallintoviraston Pelastustoimi- ja varautuminen vastuualueen puheenvuorissa. Rokualla vieraille esitellään Rokua Geopark -konsepti ja Utajärven kunnan vihreän siirtymän energiahankkeet.

Ohjelmaan kuuluu myös risteily Kouta-höyrylaivalla Kajaanista Manamansaloon sekä kävelyretki Rokuan kansallispuistossa.  

Lisätietoja

Neuvotteleva virkamies Tommi Lantto 0295 017 701, 050 396 1428

Ylijohtaja Terttu Savolainen terttu.savolainen@avi.fi

Kutsu

Media on tervetullut kuulemaan vierailun tunnelmista ja tuloksista järjestettävään mediatapaamiseen.

AIKA: Ke 26.7.2023 klo 11:00 – 11:30

PAIKKA: Ravintola Nallikari, Nallikarinranta 15, Oulu

ILMOITTAUTUMINEN: alpo.merila@avi.fi p. 050 396 1466


Tapahtumat ja tilaisuudet 
Turvallisuus ja varautuminen 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Aluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme