Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Pades Oy:lle 12 000 euron rikemaksu rahanpesulain noudattamisen laiminlyönneistä

Jaa

Laiminlyönnit koskevat puutteita ilmoitusvelvollisen riskiarviossa ja asiakassuhteisiin liittyvässä riskien arvioinnissa, asiakkaiden tuntemisessa, tuntemistietojen säilyttämisessä sekä ilmoitusvelvollisuudessa.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt 12 000 euron rikemaksun Pades Oy:lle, koska se ei ole laatinut rahanpesulain edellyttämää riskiarviota, asiakkaan tunteminen ja tuntemistietojen säilyttäminen on ollut puutteellista ja ilmoitusvelvollisuutta on laiminlyöty.

Aluehallintovirasto pitää Pades Oy:n vakavimpana laiminlyöntinä sitä, ettei se ole tehnyt rahanpesun selvittelykeskukselle ilmoitusta yksittäisestä epäilyttävästä liiketoimesta, josta ilmoitus olisi tullut tehdä.

Määrätty seuraamus perustuu kokonaisarviointiin, jossa on huomioitu velvoitteiden laiminlyöntien laatu, laajuus ja niiden kohdistuminen yksittäiseen liiketoimeen. Aluehallintovirasto katsoo, ettei asia kokonaisuutena arvioiden anna aihetta ankarampiin toimenpiteisiin.

Rikemaksu maksetaan valtiolle.

Aluehallintoviraston päätös ei ole lainvoimainen. Pades Oy:lla on oikeus valittaa 24.3.2023 annetusta päätöksestä Helsingin hallinto-oikeuteen 30 päivän kuluessa siitä, kun se on saanut päätöksestä tiedon.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo rahanpesulain nojalla muun muassa tavaroita myyviä tahoja siltä osin kuin maksetaan tai otetaan vastaan maksusuorituksena käteistä yhtenä suorituksena tai toisiinsa kytkeytyvinä suorituksina yhteensä vähintään 10 000 euroa. Aluehallintovirasto voi määrätä rahanpesulain 8 luvussa tarkoitetun hallinnollisen seuraamuksen sen valvottavaksi säädetylle ilmoitusvelvolliselle, joka laiminlyö tai rikkoo rahanpesulain velvoitteita. 

Lisätietoja

Ylitarkastaja Raisa Badiali, p. 0295 016 624, raisa.badiali@avi.fi

Liite

Päätös 24.3.2023

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme