Uudenmaan ELY-keskus

Valtatie 4:llä Mäntsälässä päällystystöitä päiväsaikaan 31.7. alkaen

Jaa
Valtatie 4:n Helsingistä Lahteen suuntaavalla ajoradalla tehdään 8 kilometrin pääkaistan päällystystyö Hakkari–Mäntsälä-osuudella yötyön sijasta päiväsaikaan. Työt tehdään 31.7.-2.8.2023 klo 06–17. Työt aiheuttavat merkittävää liikennehaittaa.

Päällystystyömaan kohdalla Lahteen suuntaava liikenne ohjataan ohituskaistalle ja siinä nopeusrajoitus on 50 km/h. Päällystystöiden ajaksi ei järjestetä kiertotietä. Suositus Helsingistä Lahteen suuntaavalle liikenteelle on käyttää vanhaa Lahden tietä eli maantietä 140.

Uudenlaisessa kokeilussa liikennejärjestelyt liikkuvat työryhmän mukana, jolloin suljetun kaistan pituus jää puoleen normaalista. ELY-keskus selvittää urakoitsijan kanssa liikennejärjestelyiden vaikutusta liikenteen sujuvuuteen.

”Tässä kokeilussa kohteen päällystyöt on mahdollista saada valmiiksi lyhyemmässä ajassa yötyöhön verrattuna, jolloin päällystystyöntekijöiden ei tarvitse siirtyä tavallisesta päivärytmistä yötyörytmiin. Tämä edistää turvallisuutta ja työntekijöiden terveyttä”, kertoo Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen projektipäällikkö Aki Muhonen.

Valtatie 4:n Mäntsälässä päiväsaikaan toteutetulla päällystyskokeilulla selvitetään, missä tilanteissa pystyttäisiin työskentelemään päiväsaikaan nykyistä laajemmin ja tehokkaammin. Väylävirasto kertoi valtakunnallisesta kokeilusta toukokuussa. Taustalla on tutkimustieto yötöiden haitallisuudesta työntekijöiden terveydelle ja turvallisuudelle. Lisätietoa kokeilusta: https://vayla.fi/-/yotyon-vahentamiseen-tahtaavia-kokeiluja-maanteiden-paallystystoissa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kunnossapito, projektipäällikkö Niklas Nevalainen
ELY-keskuksen puhelinnumero: 0295 029 000


Akuutit tiestön kuntoon liittyvät palautteet: Tienkäyttäjän linja p. 0200 2100


ELY-keskuksen liikenteen asiakaspalvelu p. 0295 020 600, liikenteen.asiakaspalvelu(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Uudenmaan ELY-keskus
Uudenmaan ELY-keskus
Opastinsilta 12 A, 2. krs
00520 Helsinki

0295 021 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-uusimaa

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uudenmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme