Satakunnan ELY-keskus

Satakunnassa 8 910 työtöntä työnhakijaa kesäkuussa

Jaa
Satakunnassa oli kesäkuun lopussa 8 910 työtöntä työnhakijaa, mikä on noin 90 henkeä (1,0 %) enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Kesäkuun aikana työttömyys kääntyi tavanomaiseen kausivaihtelun mukaiseen nousuun ja työttömien määrä nousi kuukautta aiemmasta 890 hengellä. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli kesäkuussa 9,3 %.

Vaikka työttömyys on hieman noussut vuoden takaiseen verrattuna, on työttömyyden kehitys muuten alkuvuoden aikana seuraillut viime vuoden kehitysuraa. Ulkomaalaisten työttömyyden nousun vastapainona on pitkäaikaistyöttömien ja yli 50-vuotiaiden työttömien työnhakijoiden määrä vielä laskenut.

Työvoiman kysyntä on hiljentynyt viime vuoteen verrattuna. Työ- ja elinkeinotoimistossa oli kesäkuussa Satakunnassa yhteensä 3 733 avointa työpaikkaa, joista kuukauden aikana avautuneita uusia työpaikkoja oli 1 666.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta (temtyollisyyskatsaus.fi).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Satakunnan ELY-keskus
työmarkkina-asiantuntija Hannu Ahvenjärvi, puh. 0295 022 114, hannu.ahvenjarvi@ely-keskus.fi


Satakunnan TE-toimisto
palvelujohtaja Satu Remmer, puh. 0295 045 141, satu.remmer@te-toimisto.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Satakunnan ELY-keskus
Satakunnan ELY-keskus
Yrjönkatu 20
28100 Pori

0295 022 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-satakunta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Satakunnan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme