ELY-keskukset

Tappuvirran lauttapaikan muutos- ja parannushanke käynnistyy Varkaudessa ja Savonlinnassa (Pohjois-Savo, Etelä-Savo)

Jaa
Varsinais-Suomen ELY-keskus teettää maantiellä 468 (Tappuvirrantie) sijaitsevan Tappuvirran lauttarannan muutos- ja parannustöitä. Rakennustyöt käynnistyvät elokuun alkupuolella ja valmistuvat loppuvuodesta 2023. Hankkeessa rakennetaan uusi varalauttapaikka, uusitaan nykyiset huonokuntoiset lauttapaikat ja toteutetaan vesiväylän parannus- ja kunnossapitoruoppaus sekä parannetaan lauttarantojen liikenneturvallisuutta. Rakennustöillä ei ole vaikutusta Tappuvirran lossin aikataulun mukaiseen liikennöintiin.

Tappuvirran (Tappuniemen ja Uittoniemen) lauttapaikan nykyiset maatuet ovat käyttöikänsä päässä ja niiden korjaaminen ei ole niiden huonokuntoisuuden takia enää tarkoituksenmukaista. Maatuet uusitaan kokonaisuudessaan. Lisäksi hankkeessa rakennetaan varalauttapaikat, joista etelärannan varalauttapaikka jää kiinteäksi varalauttapaikaksi sekä tehdään nykyisen vesiväylän parannus- ja kunnossapitoruoppaus.

Lauttapaikan rakentamistyöt aloitetaan viikolla 32 työmaan perustamisella ja varalauttapaikkojen rakentamisella. Varalauttapaikat toimivat työnaikaisena kiertotienä, johon liikenne siirretään nykyisten maatukien uusimisen aikaisesti syksyn aikana. Rakennustyöt valmistuvat kokonaisuudessaan arviolta marraskuun 2023 aikana. Rakennustöillä ei ole vaikutusta Tappuvirran lossin aikataulun mukaiseen liikennöintiin.

Rakennustyöt aiheuttavat pieniä muutoksia lauttarannan liikennejärjestelyihin. Toivomme tienkäyttäjiltä varovaisuutta työmaan kohdalla liikuttaessa.

Liikennemäärä lauttapaikalla on n. 138 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Urakoitsijana hankkeessa toimii Destia.

Sijainti kartalla (maps.google.fi)

Lisätietoja:                                  

- Varsinais-Suomen ELY-keskus: projektipäällikkö Milla Mäentaka, p. 050 351 2099

- Destia Oy: Työmaapäällikkö Aki Loikkanen, p. 0400 246 944

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Leväseurannan viimeisellä viikolla sinilevähavaintoja tehty edelleen niin sisävesillä kuin merialueellakin Lounais-Suomessa (Varsinais-Suomi, Satakunta)28.9.2023 15:34:42 EEST | Tiedote

Lämpimän sään myötä sinileviä on edelleen havaittu kuluvalla viikolla Lounais-Suomen vesistöissä, mutta havaintojen määrä ja esiintymien runsaus ovat vähentyneet viime viikkoon nähden. Vakioseurannassa sinilevää on havaittu tällä viikolla Varsinais-Suomen ELY-keskuksen alueella kuudella vakiohavaintopaikalla ja havaitut sinilevämäärät ovat olleet pääasiassa vähäisiä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme