Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vid Gustavsborgs och Abborröns badstränder kan man bada igen

Dela
Enligt resultaten av de ytterligare prover som tagits vid badstränderna uppfyller vattnet vid Gustavsborgs och Abborröns badstränder kvalitetskraven. Vid Kronviks badstrand rekommenderas badande ännu inte.
Foto: Vasa stad / Åsa Kronqvist
Foto: Vasa stad / Åsa Kronqvist

Av badvattnet vid badstränderna i Gustavsborg, på Abborrön och i Kronvik i Vasa har ytterligare prover tagits 20.7.2023, eftersom det vid provtagningen av badvattnet 17.7.2023 vid dessa allmänna badstränder konstaterades bakteriehalter som överskrider kvalitetskraven.

Enligt resultaten av de ytterligare prover som tagits underskrids gränserna för åtgärder och uppfylls kvalitetsrekommendationerna i vattnet vid Gustavsborgs och Abborröns badstränder, vilket gör att man igen kan bada där.

Bad vid badstranden i Kronvik rekommenderas ännu inte

I badvattnet från Kronvik konstaterades ännu en något förhöjd halt av fekala enterokockbakterier, och därför rekommenderas det inte ännu att man badar vid badstranden. Bakteriehalten är dock klart på väg neråt. Det misstänks att skälet till att vattnet i Kronvik blivit förorenat är att orenheter från jorden har sköljts ut i vattnet.

Ett ytterligare badvattenprov tas igen 26.7.2023 vid badstranden i Kronvik. Resultaten blir klara senast måndag 31.7.

I Vasa och Laihela följs vattenkvaliteten vid badstränderna (13 st.) upp under badsäsongen 15.6–31.8.2023. Nästa provtagningsdag enligt uppföljningskalendern är 7.8.2023.

Nyckelord

Kontakter

Hälsoingenjör Maarit Kantola, tlf. 040 5551184, maarit.kantola@vaasa.fi

Bilder

Foto: Vasa stad / Åsa Kronqvist
Foto: Vasa stad / Åsa Kronqvist
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

I Vasa, Nordens energihuvudstad, är det lätt att vara lycklig. 

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Sandös och Inre hamnens detaljplanearbete inleds: delta i planeringen!27.9.2023 10:48:46 EEST | Tiedote

Sandös och Inre hamnens detaljplanearbete påbörjas. Planens program för deltagande och bedömning är framlagt 27.9 – 11.10.2023. Med hjälp av programmet frågar man om åsikter angående detaljplanens målsättningar samt berättar närmare om hur planarbetet framskrider. Samtidigt är en nätenkät öppen, genom vilken man samlar in bakgrundsfakta till detaljplaneändringen och planering i anslutningen till den.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum