Jyväskylän yliopisto

Puoli vuotta hyvinvointialueita – Kerro, miten on sujunut!

Jaa

Onko sinulle esimerkiksi neuvola, terveyskeskus, hammashoito, iäkkäiden palvelut, perhetyö tai jokin muu hyvinvointialueen tarjoama palvelu tuttu? Keski-Suomen hyvinvointialue toteuttaa yhteistyössä Jyväskylän yliopiston hyvinvoinnin tutkimuksen yhteisön (JYU.Well) kanssa selvitystyön hyvinvointialueelle siirtymisen alkuvaiheesta.

Tarve selvitykselle on todettu: kehittyäkseen hyvinvointialue tarvitsee oikeaa tietoa sekä työntekijöiltä että asiakkailta – myös heiltä, joiden ääntä ei yleensä kuulu. Selvityksen neljä vastuualuetta ovat lapset, nuoret ja perheet, työikäiset, ikääntyneet sekä vammaispalvelut.

Aivan jokaisen mielipide on tärkeä

JYU.Well-kartoitustiimi on kiertänyt kesän aikana ympäri Keski-Suomea keräämässä kyselyvastauksia ja haastatteluja. Vastauksia kuitenkin kaivataan edelleen, jotta selvitys olisi mahdollisimman kattava ja vaikuttava. Tätä toivotaan myös hyvinvointialueelta: ”Meille on ensiarvoisen tärkeää saada tietoa ihmisten kokemuksista, jotta voimme arvioida ja kehittää toimintaamme edelleen”, kertoo Keski-Suomen hyvinvointialueen strategiajohtaja Anu Pihl.

Kaikille Keski-Suomen hyvinvointialueen asukkaille avoimeen kyselyyn voi vastata 7.8. saakka. Kysely on auki osoitteessa: https://r.jyu.fi/hyvaks

Hyvinvointialueen työntekijöille on lähetetty oma kysely. Tulokset tulevat hyvinvointialueen käyttöön, mutta niitä esitellään myös kaikille kiinnostuneille syyskuussa järjestettävässä tilaisuudessa.

Lisätietoja: Sari Lappalainen, sari.a.lappalainen@jyu.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sari Lappalainen, sari.a.lappalainen@jyu.fi

Linkit

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös: Musiikkiterapia voi vahvistaa varhaisnuorten tunnetaitojen kehittymistä (Salokivi)20.9.2023 06:00:00 EEST | Tiedote

FM Maija Salokiven väitöstutkimus antaa kattavan kuvan varhaisnuorten tunnetaitojen tukemisesta musiikkiterapian avulla. Tutkimuksessa määritellään, mitä tunnetaidot käytännössä tarkoittavat ja miten musiikkiterapeutit työskentelevät tunnetaitojen edistämiseksi mielenterveysongelmista kärsivien varhaisnuorten kanssa. Tämän lisäksi kuvataan tunnetaitojen arviointivälineen kehittämistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme