Pirkanmaan hyvinvointialue

Pirkanmaan hyvinvointialue aloittaa sosiaalisen luoton myöntämisen elokuussa

Jaa
Pirkanmaan hyvinvointialue voi 1.8.2023 alkaen myöntää sosiaalista luottoa Pirkanmaalla asuville vähävaraisille tai pienituloisille yksityishenkilöille. Sosiaalisella luototuksella ehkäistään taloudellista syrjäytymistä ja ylivelkaantumista sekä edistetään henkilön itsenäistä suoriutumista.

Sosiaalista luottoa voidaan myöntää henkilöille, joilla on kyky maksaa luotto takaisin, mutta jotka eivät saa muuta kohtuuhintaista luottoa esimerkiksi maksuhäiriömerkinnän vuoksi. Sosiaalista luottoa voi saada esimerkiksi velkojen järjestelyyn tai velkakierteen katkaisemiseen.

1.8.2023 alkaen voit hakea sosiaalista luottoa ottamalla yhteyttä palveluneuvojaan puhelimitse 044 431 4040 ma–ti ja to–pe klo 9–10 tai sähköpostitse sosiaalinenluotto@pirha.fi. Palveluneuvoja tekee tilanteestasi alkukartoituksen ja arvioi täyttyvätkö luoton myöntämisen ehdot. Saat tarkemmat tiedot luoton myöntämisen vaiheista alkukartoituksen yhteydessä. 

Pirkanmaalla sosiaalista luottoa on aiemmin myöntänyt Tampereen kaupunki. Tampereen kaupungin myöntämät luotot siirtyivät 1.1.2023 alkaen Pirkanmaan hyvinvointialueelle. Kyseiset luotot pysyvät ennallaan eivätkä vaadi asiakkailta erillisiä toimenpiteitä. 

Tarkemmat sosiaalisen luoton myöntämisen ehdot löydät Pirkanmaan hyvinvointialueen verkkosivuilta: Sosiaalinen luotto.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

27.–28.7. ja 1.8.2023:
Palveluvastaava
Pilvi Kultala
p. 040 639 7360
pilvi.kultala@pirha.fi


2.8.2023 alkaen:
Palvelupäällikkö
Sanna Törmä-Tuominen
p. 040 800 4324
sanna.torma-tuominen@pirha.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan hyvinvointialue
Pirkanmaan hyvinvointialue
PL 272
33101 TAMPERE

http://www.pirha.fi

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa pirkanmaalaisten julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastuspalvelujen järjestämisestä ja pääosin myös tuottamisesta. Lisätietoja pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Ikäihmisten palveluista ja erityisryhmien asumispalveluista vuorossa keskustelukierros – laitoshoidon muutosten taustalla lainsäädännön vaatimukset18.9.2023 14:12:39 EEST | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallitus päätti maanantaina lähettää ikäihmisten palvelujen kehittämisen ohjelmaluonnoksen sekä vammaisten ja mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden asumispalvelujen kehittämisehdotukset laajalle kuulemiskierrokselle yhteistyötoimikuntaan, vaikuttamistoimielimille, valiokunnille ja aluehallituksen jaostoille. Aluehallitus käsittelee kehittämisehdotuksia ja saatuja palautteita lokakuussa 2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme