Messukeskus

7 kiinnostavinta ravintola-alan uutuutta Gastro Helsingissä

Jaa

Ruoka- ja ravintola-alan ammattilaisten tapahtuman Gastro Helsingin kiinnostavimmat uutuudet on valittu Gastron parhaisiin. Gastron parhaat kertoo messuilla kävijälle helposti ja nopeasti sen, mihin messujen 250 yrityksen tarjonnasta kannattaa tutustua tarkemmin. Gastron parhaat -tuotteet ovat esillä näytteilleasettajien osastoilla koko tapahtuman ajan. Gastro Helsinki järjestetään Messukeskuksessa 14.-16.3.2018.

Gastron parhaat ovat tuotteita tai palveluita messuilla mukana olevien yritysten valikoimista. Mukaan ilmoitetuista tuotteista raati valitsi seitsemän uutuustuotetta, jotka tuovat ravintoloiden, baarien, kahviloiden ja ammattikeittiöiden ammattilaisille lisäarvoa erinomaisen maun, helppouden, ajansäästön tai ergonomian avulla.

Kaikkiaan Gastro Helsingissä on mukana 250 yritystä: keskusliikkeitä, elintarvike-, juoma- ja laitevalmistajia, sisustus-, kattaus- ja kalusteyrityksiä sekä puhdistukseen, vaatetukseen ja alan teknologiaan ja koulutukseen liittyviä yrityksiä.

Gastron Parhaat valitsi raati, johon kuuluivat Heli Koivuniemi (Aromilehti), Risto Mikkola (Kotipizza), Tomi Salonen (Viinilehti), Mikko Laaksonen (Fazer Food Service) ja Eero Raappana (Meira Nova).

Gastron parhaat 2018:

Convotherm 4- yhdistelmäuuni (Davanti Finland Oy)
Yhdistelmäuuni, jonka patentoitu, sivulle liukuva ovi vähentää tilantarvetta ja palovammariskiä. Lievästi paineistettu kammio vähentää kypsennysaikoja.
Raadin arvio: Paineominaisuus uusi asia, jota ei aikaisemmin ole ollut markkinoilla. Lyhyemmät kypsennysajat tekevät uunista energiatehokkaan.
Tuote esillä Gasto Helsingissä, osasto 6b48

Drop-in Delice -kylmävitriini (Dieta Oy)
Konditoriatuotteiden kylmäsäilytystä, tarjoilua ja myyntiä varten suunniteltu vitriini. Drop-in Delice on saatavilla myös kahden eri lämpötilan versiona, jolloin vitriinissä voidaan myydä joko kylmäsäilytystä vaativia leivonnaisia tai lämpimänä myytäviä ruokatuotteita. Termostaattia on helppo säätää.
Raadin arvio: Näyttävä tiski, jonka takia kahvilan ei tarvitse investoida kahta eri laitetta kylmille ja kuumille tuotteille. Matalan tiskin takaa on helppo palvella asiakkaita.
Tuote esillä Gasto Helsingissä, osasto 6c50

Ergoscoop-kauha (Dieta Oy)
Työpisteen tai padan yläpuolelle kiskoon kiinnitettävä kauha tekee ruoan annostelusta tai padan tyhjentämisestä lähes painottoman. Ergonomisesti muotoiltu kauha keventää kuormittavia ja usein toistuvia työtehtäviä.
Raadin arvio: Isoille yksiköille ja ikääntyvälle henkilöstölle iso helpotus. Tällaiset tuotteet tulevat varmasti lisääntymään.
Tuote esillä Gasto Helsingissä, osasto 6c50

Sous Vide -altaat (Metos Oy)
Sous Vide -altaissa ruoka kypsennetään ja/tai jäähdytetään vakuumissa haluttuun lämpötilaan, jolloin ruokatuotantoa voi tehdä ruuhkahuippujen ulkopuolella ja varastoida kerralla suuria eriä. Laatu säilyy tasaisena 30 vrk:n säilytyksen ajan. Suuri allas mahdollistaa jopa 500 kg erän valmistuksen.
Raadin arvio: Erinomainen väline, joka mahdollistaa suurien erien tasalaatuisen valmistamisen. Pitkä tuotteen säilyvyys auttaa ennakointia esim. catering-yrityksissä.
Tuote esillä Gasto Helsingissä, osasto 6a50

HK Maakarit Chef’s artesaanimakkarat ravintoloille (HKScan Finland)
Neljän tunnetun suomalaisen keittiömestarin kehittämät artesaanimakkarat, joiden valmistuksessa on käytetty suomalaisia raaka-aineita ja aitoja mausteita. Makkaroissa on korkea lihapitoisuus ja ne on tehty käsin.
Raadin arvio: Hyvänmakuinen artesaanimakkara, jonka valmistuksessa on käytetty ennakkoluulottomasti uusia makuja ja raaka-aineita. Makkaroiden nimeäminen on tehty hyvin.
Tuote esillä Gasto Helsingissä, osasto 6p48

Keiju-vegemajoneesi (Bunge Finland Oy)
Kaikkiin ruokavalioihin, myös vegaaniruokavalioon, sopiva majoneesi, jota ravintola voi maustaa käyttötarkoituksen mukaan. Suomessa valmistetun majoneesin kaikki käytetty rasva on kasviperäistä.
Raadin arvio: Hieno valkoinen väri ja hyvä rakenne. Hyvänmakuista majoneesia voi käyttää pohjana koko valmistettavaan erään, sillä se sopii kaikille ruokavalioille.
Tuote esillä Gasto Helsingissä, osasto 6s49

Laplandia Bilberry -vodka (Shaman Spirits Oy)
Aidoista suomalaisista metsämustikoista valmistettu vodka, jossa litraa kohden on käytetty 500 g marjoja. Vodka sopii juotavaksi sellaisenaan tai käytettäväksi cocktaileihin tai jälkiruokiin.
Raadin arvio: Erittäin marjainen ja maukas juoma, jonka markkinointi on tehty rohkeasti suoraan ulkomaille.
Tuote esillä Gasto Helsingissä, osasto 6s59

Lisätietoja:
Gastro Helsinki, tiedottaja Johanna Suni p. 0405154216, johanna.suni@messukeskus.com

Painokelpoiset tuotekuvat valmistajilta. 

Gastro Helsinki 14.–16.3.2018. Joka toinen vuosi Messukeskuksessa Helsingissä järjestettävä Suomen innovatiivisin ja merkittävin ravintola- ja ruoka-alan ammattilaisten tapahtuma esittelee alan uutuudet ja trendit. Maksuton sisäänpääsy yli 18-vuotiaille alan ammattilaisille rekisteröitymällä. Avoinna ke–to 9–17 ja pe 9–16. www.gastrohelsinki.fi |@gastrohelsinki |#gastrohelsinki

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kutsu: PulPaper, PacTec ja Wood & Bioenergy 29.-31.5.16.5.2018 15:46Kutsu

Hyvä toimittaja, tervetuloa metsä- ja pakkausteollisuutta monipuolisesti käsittelevään tapahtumakokonaisuuteen 29.–31.5.2018 Messukeskukseen Helsinkiin. Samaan aikaan järjestetään kansainvälinen metsäteollisuuden tapahtuma PulPaper, pakkausalan ykköstapahtuma PacTec ja uusi Wood & Bioenergy. Ohjelmaa median edustajille: 29.5. klo 9.00: Welcoming words & Introduction to PulPaper for media (Media Partner Center, hall 6) - Sales group manager Marcus Bergström, Messukeskus - CEO Antti Lindqvist, Forest Products Engineers 29.5. klo 10.00 Avajaiset / Opening Ceremony (Future Square, halli 6) Messuohjelmassa on useita ajankohtaisia seminaareja, jotka ovat maksuttomia median edustajille: 29.5. Business Forum tuo eturivin vaikuttajat Suomesta ja ulkomailta keskustelemaan mm. johtamisen muutoksesta, kulutustottumuksista ja kestävästä kehityksestä. 29.5. 3D Printing of Biomaterials on VTT:n ja FPInnovations:n isännöimä seminaari, joka käsittelee 3D-tulostukseen liittyviä kysymyksiä. 30.–31.5. Pul

Metsäjätit ja start up -yritykset kohtaavat PulPaperin kansainvälisessä tunnelmassa15.5.2018 15:19Tiedote

PulPaper, PacTec ja Wood & Bioenergy muodostavat metsäteollisuuden kansainvälisen tapahtumakokonaisuuden, joka koostuu näyttelystä ja laajasta ohjelmasta. Tapahtumassa kohtaavat noin 500 yritystä metsäteollisuuden jättiläisistä pieniin start up -yrityksiin. Messupäiviin kuuluu myös runsaasti ohjelmaa kolmessa eri seminaarissa ja kolmella tietoiskulavalla. Yhteensä tapahtumissa kuullaan noin 100 asiantuntijaa.

Moottoripyörien koeajokiertueella yli 100 prätkää15.5.2018 13:47Tiedote

Kevään suuret moottoripyörien koeajopäivät tarjoavat laajan kattauksen suurimpien moottoripyörämerkkien uutuusmalleja. Koeajossa on yli 100 moottoripyörää 16 merkiltä. Koeajopäivissä voi kokeilla erilaisia moottoripyörämerkkejä ja -malleja sekä vertailla niiden ominaisuuksia. Suuri moottoripyörien koeajopäivä järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Tampereella 6.6. ja Turussa 7.6. Helsingissä tapahtuma on jo kolmatta kertaa Prätkällä -päivänä 8.6.

Habitare Pro:n ohjelma on julkaistu - huippuasiantuntijoita arkkitehtuurista, valotaiteesta, puutarhasuunnittelusta ja projektisisustamisesta3.5.2018 14:02Tiedote

Habitaren ammattilaistapahtuman Habitare Pron teema Roots ̶ Juuret käsittelee arkkitehtuurin sekä valaistus- ja sisustussuunnittelun suhdetta kulttuuriperimään, alkuperään, nykyhetkeen ja tulevaan. Teema kerää huippuasiantuntijoita maailmalta ja Suomesta arkkitehtuurin, projektisisustamisen, valotaiteen, korjausrakentamisen ja puutarhasuunnittelun aloilta. Tapahtuman kumppaneina ovat JKMM Arkkitehdit ja LDC Lighting Design Collective sekä ARKTIS, Kvadrat, Novo Wood ja PixMill. Habitare Pro järjestetään samaan aikaan Habitaren kanssa Messukeskuksessa 12.-14.9.2018.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme