Messukeskus

7 kiinnostavinta ravintola-alan uutuutta Gastro Helsingissä

Jaa

Ruoka- ja ravintola-alan ammattilaisten tapahtuman Gastro Helsingin kiinnostavimmat uutuudet on valittu Gastron parhaisiin. Gastron parhaat kertoo messuilla kävijälle helposti ja nopeasti sen, mihin messujen 250 yrityksen tarjonnasta kannattaa tutustua tarkemmin. Gastron parhaat -tuotteet ovat esillä näytteilleasettajien osastoilla koko tapahtuman ajan. Gastro Helsinki järjestetään Messukeskuksessa 14.-16.3.2018.

Gastron parhaat ovat tuotteita tai palveluita messuilla mukana olevien yritysten valikoimista. Mukaan ilmoitetuista tuotteista raati valitsi seitsemän uutuustuotetta, jotka tuovat ravintoloiden, baarien, kahviloiden ja ammattikeittiöiden ammattilaisille lisäarvoa erinomaisen maun, helppouden, ajansäästön tai ergonomian avulla.

Kaikkiaan Gastro Helsingissä on mukana 250 yritystä: keskusliikkeitä, elintarvike-, juoma- ja laitevalmistajia, sisustus-, kattaus- ja kalusteyrityksiä sekä puhdistukseen, vaatetukseen ja alan teknologiaan ja koulutukseen liittyviä yrityksiä.

Gastron Parhaat valitsi raati, johon kuuluivat Heli Koivuniemi (Aromilehti), Risto Mikkola (Kotipizza), Tomi Salonen (Viinilehti), Mikko Laaksonen (Fazer Food Service) ja Eero Raappana (Meira Nova).

Gastron parhaat 2018:

Convotherm 4- yhdistelmäuuni (Davanti Finland Oy)
Yhdistelmäuuni, jonka patentoitu, sivulle liukuva ovi vähentää tilantarvetta ja palovammariskiä. Lievästi paineistettu kammio vähentää kypsennysaikoja.
Raadin arvio: Paineominaisuus uusi asia, jota ei aikaisemmin ole ollut markkinoilla. Lyhyemmät kypsennysajat tekevät uunista energiatehokkaan.
Tuote esillä Gasto Helsingissä, osasto 6b48

Drop-in Delice -kylmävitriini (Dieta Oy)
Konditoriatuotteiden kylmäsäilytystä, tarjoilua ja myyntiä varten suunniteltu vitriini. Drop-in Delice on saatavilla myös kahden eri lämpötilan versiona, jolloin vitriinissä voidaan myydä joko kylmäsäilytystä vaativia leivonnaisia tai lämpimänä myytäviä ruokatuotteita. Termostaattia on helppo säätää.
Raadin arvio: Näyttävä tiski, jonka takia kahvilan ei tarvitse investoida kahta eri laitetta kylmille ja kuumille tuotteille. Matalan tiskin takaa on helppo palvella asiakkaita.
Tuote esillä Gasto Helsingissä, osasto 6c50

Ergoscoop-kauha (Dieta Oy)
Työpisteen tai padan yläpuolelle kiskoon kiinnitettävä kauha tekee ruoan annostelusta tai padan tyhjentämisestä lähes painottoman. Ergonomisesti muotoiltu kauha keventää kuormittavia ja usein toistuvia työtehtäviä.
Raadin arvio: Isoille yksiköille ja ikääntyvälle henkilöstölle iso helpotus. Tällaiset tuotteet tulevat varmasti lisääntymään.
Tuote esillä Gasto Helsingissä, osasto 6c50

Sous Vide -altaat (Metos Oy)
Sous Vide -altaissa ruoka kypsennetään ja/tai jäähdytetään vakuumissa haluttuun lämpötilaan, jolloin ruokatuotantoa voi tehdä ruuhkahuippujen ulkopuolella ja varastoida kerralla suuria eriä. Laatu säilyy tasaisena 30 vrk:n säilytyksen ajan. Suuri allas mahdollistaa jopa 500 kg erän valmistuksen.
Raadin arvio: Erinomainen väline, joka mahdollistaa suurien erien tasalaatuisen valmistamisen. Pitkä tuotteen säilyvyys auttaa ennakointia esim. catering-yrityksissä.
Tuote esillä Gasto Helsingissä, osasto 6a50

HK Maakarit Chef’s artesaanimakkarat ravintoloille (HKScan Finland)
Neljän tunnetun suomalaisen keittiömestarin kehittämät artesaanimakkarat, joiden valmistuksessa on käytetty suomalaisia raaka-aineita ja aitoja mausteita. Makkaroissa on korkea lihapitoisuus ja ne on tehty käsin.
Raadin arvio: Hyvänmakuinen artesaanimakkara, jonka valmistuksessa on käytetty ennakkoluulottomasti uusia makuja ja raaka-aineita. Makkaroiden nimeäminen on tehty hyvin.
Tuote esillä Gasto Helsingissä, osasto 6p48

Keiju-vegemajoneesi (Bunge Finland Oy)
Kaikkiin ruokavalioihin, myös vegaaniruokavalioon, sopiva majoneesi, jota ravintola voi maustaa käyttötarkoituksen mukaan. Suomessa valmistetun majoneesin kaikki käytetty rasva on kasviperäistä.
Raadin arvio: Hieno valkoinen väri ja hyvä rakenne. Hyvänmakuista majoneesia voi käyttää pohjana koko valmistettavaan erään, sillä se sopii kaikille ruokavalioille.
Tuote esillä Gasto Helsingissä, osasto 6s49

Laplandia Bilberry -vodka (Shaman Spirits Oy)
Aidoista suomalaisista metsämustikoista valmistettu vodka, jossa litraa kohden on käytetty 500 g marjoja. Vodka sopii juotavaksi sellaisenaan tai käytettäväksi cocktaileihin tai jälkiruokiin.
Raadin arvio: Erittäin marjainen ja maukas juoma, jonka markkinointi on tehty rohkeasti suoraan ulkomaille.
Tuote esillä Gasto Helsingissä, osasto 6s59

Lisätietoja:
Gastro Helsinki, tiedottaja Johanna Suni p. 0405154216, johanna.suni@messukeskus.com

Painokelpoiset tuotekuvat valmistajilta. 

Gastro Helsinki 14.–16.3.2018. Joka toinen vuosi Messukeskuksessa Helsingissä järjestettävä Suomen innovatiivisin ja merkittävin ravintola- ja ruoka-alan ammattilaisten tapahtuma esittelee alan uutuudet ja trendit. Maksuton sisäänpääsy yli 18-vuotiaille alan ammattilaisille rekisteröitymällä. Avoinna ke–to 9–17 ja pe 9–16. www.gastrohelsinki.fi |@gastrohelsinki |#gastrohelsinki

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kuka ansaitsee Rakkaudesta kirjaan -tunnustuksen vuonna 2018?2.8.2018 12:10Tiedote

Helsingin Kirjamessuilla jaetaan vuosittain Rakkaudesta kirjaan -tunnustuspalkinto lukemisharrastuksen hyväksi tehdystä tärkeästä työstä. Palkinnon saaja voi olla yksityishenkilö tai yhteisö, joka on pitkään ja ansiokkaasti edistänyt lukemisharrastuksen ja kirjallisuuden asemaa tai muuten omalla toiminnallaan tehnyt kirjallisuutta tunnetuksi. Tunnustuksen saaja julkistetaan Helsingin Kirjamessujen avajaisissa 25.10.2018 nyt jo 18. kerran.

Kirjamessut onnittelee opiskelupaikan saaneita ja kutsuu 9000 fuksia kirjamessuille28.6.2018 01:00Tiedote

Helsingin Kirjamessut kutsuu Helsingin yliopistosta, Aalto-yliopistosta ja Helsingin Taideyliopistosta opiskelupaikan saaneet uudet opiskelijat, fuksit ja mursut, kirjamessuille ja jakaa heille yliopistojen kautta veloituksettomat kutsukortit. Tavoitteena on saada pääkaupunkiseutulaiset ja seudulle muuttavat uudet opiskelijat tulemaan Suomen suurimpaan kirjallisuustapahtumaan ja löytämään sen rikkaan tarjonnan. Helsingin Kirjamessut järjestetään 25. – 28.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

11 uutta sisustusratkaisua ja tuoteideaa Habitaressa26.6.2018 13:01Tiedote

Habitare esittelee 11 uutta tuoteideaa valmistajille ja yleisölle Protoshop-näyttelyssä. Nuorten suunnittelijoiden alueelle sijoittuvassa Protoshopissa esiteltävät prototyypit vastaavat hyvin tämän hetken kodin sisustamisen trendeihin. Fiksut, pienten tilojen säilytysratkaisut näkyvät tämän vuoden kokonaisuudessa. Tuotteet ovat teemoiltaan ajankohtaisia, mutta muotokieleltään ja materiaaleiltaan ajattomia. Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 12.-16.9.2018

Helsingin Kirjamessuilla kahdeksan lukupiiriä18.6.2018 12:19Tiedote

Helsingin Kirjamessujen lukupiirit on julkaistu. Tarjolla on kahdeksan lukupiiriä kiinnostavista vuoden 2018 kirjauutuuksista. Lukupiiriin osallistuu messuvieraiden lisäksi kirjailija ja kustantajan edustaja. Lukupiirikirjailijoita ovat Rafael Donner, Antti Heikkinen, Kari Hotakainen, Risto Isomäki, Riikka Pulkkinen, Sisko Savonlahti, Katariina Souri ja Saara Turunen. Helsingin Kirjamessut järjestetään torstaista sunnuntaihin 25. – 28.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme