MessukeskusMessukeskus

700 viiniä maisteltavana - Viini ja Ruoka on syksyn herkullisin tapahtuma

Jaa

Viini ja Ruoka -tapahtumassa on mukana 120 näytteilleasettajaa, joista 30 on viinimaahantuojia. Sadonkorjuuajan päättymisen kunniaksi tapahtumassa järjestetään rypäleenpoljennan SM-kilpailut. Viini ja Ruoka järjestetään samaan aikaan Helsingin Kirjamessujen kanssa Messukeskuksessa Helsingissä 26.–29.10.

Viini ja Ruoka 2016. Kuva: Messukeskus
Viini ja Ruoka 2016. Kuva: Messukeskus

Maisteltavaa ja lasiin kaadettavaa riittää, sillä tapahtumassa on mukana yli 120 näytteilleasettajaa ja maistettavana on lähes 700 eri viiniä. Mukana on paljon viinejä, jotka eivät ole Suomessa myynnissä. Viinejä pääsee maistamaan myös 11 tastingeissa, jotka järjestetään luentosalissa tapahtuman alueella. Tastingit vaativat ennakkoilmoittautumisen.

Street food -kadulta voi ostaa annoksia yhdeksän ravintolan valikoimista. Ruokarekan tapahtumaan ajavat muun muassa Naughty Brgr, Street Gastro, Levant, Quickies Street diner ja Tortilla Company. Ravintoloiden valikoimissa on 60 erilaista annosta.

Näytteilleasettajien joukossa on muun muassa Stockmann Herkku, joka tuo tapahtumaan palkitun juustotiskinsä. Makuparin viinille voi löytää monelta muultakin ruokaosastolta, jotka myyvät herkkuja myös mukaan otettavaksi: Lidl tuo Market Square -osastolleen erikoisherkkuvalikoimansa ja Fine Foods aitojen aasialaisten elintarvikkeiden pop up -kaupan. Atrian Meet Meat -tastingissa voi testailla lihojen ja viinien yhdistelmiä. Deli Delin osastolta saa ranskalaisia herkkutuotteita ja Goodion osastolta käsintehtyä raakasuklaata.

Rypäleenpoljennan SM-kilpailut

Euroopan viinitarhoilla viinirypäleiden sadonkorjuuaika on päättymässä ja sen kunniaksi Viini ja Ruoka -tapahtumassa järjestetään rypäleenpoljennan SM-kilpailut. Kilpailussa on mukana neljä kahden hengen joukkuetta: julkkisjoukkueessa polkevat Riku Rantala ja Tuomas Milonoff, ravintola-ammattilaisten joukkueessa Samuil Angelov ja Timo ”Lintsi” Linnamäki ja puolustavina suomenmestareina Kalle Naatula ja Jari Koiksniemi. Neljäs joukkue on Viini-lehden lukijoiden joukkue. Kilpailu käydään torstaina 26.10. klo 17.

Lisätietoja:
Messukeskus, tiedottaja Johanna Suni, 040 5154216, johanna.suni@messukeskus.com
Viinilehti, event manager Lulu Myllyniemi, 050 5928764, lulu.myllyniemi@viinilehti.fi

Viini ja Ruoka on Suomen suurin ruoka-, viini- ja ruokakulttuuritapahtuma ja järjestetään samaan aikaan Helsingin Kirjamessujen kanssa Messukeskuksessa Helsingissä. Viini ja Ruoka -tapahtuma on K-18, alaikäiset huoltajan seurassa. Avoinna to 26.10. klo 12–20 pe 27.10. ja la 28.10 klo 10–20, su 29.10. klo 10–18. viiniruoka.fi #viiniruoka

Kuvat

Viini ja Ruoka 2016. Kuva: Messukeskus
Viini ja Ruoka 2016. Kuva: Messukeskus
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Antiikki-tapahtuman mielenkiintoisimmat esineet valittu12.9.2018 21:48Tiedote

Jo perinteiseen tapaan Antiikki & Design -lehden asiantuntijat ovat valinneet Antiikki-tapahtuman mielenkiintoisimmat esineet. Kategorioita on neljä: antiikki, design, taide ja vintage. Tällä kertaa raatia puhuttelivat erityisesti messinkinen kynttelikköpari, puinen ompelupöytä, Mikko Oinosen Pariisi-aiheinen maalaus sekä pajatso 1920-1930-luvulta. Antiikki-tapahtuma järjestetään Messukeskuksessa, Helsingissä 12.-16.9. samaan aikaan sisustus- ja designtapahtuma Habitaren kanssa.

Habitare-suunnittelukilpailun voiton jakavat Ariane Relander sekä kaksikko Janne Pärssinen ja Tony Yau12.9.2018 11:10Tiedote

Muotoilun, arkkitehtuurin ja tilasuunnittelun opiskelijoille tarkoitetun Habitare-suunnittelukilpailun voiton jakavat Ariane Relander työllään ORGANIZED CHAOS ja suunnittelijakaksikko Janne Pärssinen ja Tony Yau työllään SPOTTI. Kilpailun päätuomari Petra Blaisse valitsi voittajat neljän finalistin joukosta. Voittajat jakavat Suomen Messusäätiön lahjoittaman 5 000 euron pääpalkinnon. Kilpailun neljä finalistityötä ovat nähtävillä Habitaressa Helsingissä 12.-16.9.2018.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme