Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Suomi valmistautuu Ukrainan jälleenrakentamiseen

Jaa
Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavio on antanut 28. heinäkuuta toimeksiannon laatia suunnitelma Suomen osallistumisesta Ukrainan jälleenrakentamiseen.

Toimeksianto liittyy hallitusohjelman toteuttamiseen. Sen mukaisesti hallitus valmistelee yhteistyössä elinkeinoelämän ja Team Finland -verkoston kanssa Suomelle kansallisen suunnitelman Ukrainan jälleenrakentamiseen osallistumisesta.

Ulkoministeriön itäosasto on päävastuussa suunnitelman laatimisesta ja koordinoinnista asianmukaisten valtionhallinnon ja elinkeinoelämän toimijoiden kanssa.

”Vahva tukemme Venäjän hyökkäyssodan kohteena olevalle Ukrainalle jatkuu. Samalla valmistaudumme jälleenrakentamaan itsenäistä ja demokraattista Ukrainaa, ja tässä eri toimijoiden välinen tiivis ja suunnitelmallinen yhteistyö on tärkeää”, toteaa ministeri Ville Tavio.

Suomi on tukenut Ukrainaa yhteensä 1,7 miljardilla eurolla Venäjän hyökkäyssodan alkamisen jälkeen eli helmikuusta 2022 lähtien. Tuki on kanavoitu kehitysyhteistyön ja humanitaarisen avun sekä siviili- ja puolustusmateriaalituen kautta.

Lisätietoja

Janna Rantanen, ulkomaankauppa- ja kehitysministerin erityisavustaja, puh. 050 472 4228
Sirpa Oksanen, Itä-Euroopan ja Keski-Aasian yksikön päällikkö, puh. 050 414 5349
Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@gov.fi

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme