Tulli

Tulli tutkii laajamittaista marihuanan ja hasiksen salakuljetusta – huumeiden katukauppa-arvo 4 miljoonaa euroa

Jaa
Tulli tutkii rikoskokonaisuutta, jossa salakuljetusorganisaatio järjesteli huumeita Espanjasta Suomeen kaupallisen rahtiliikenteen mukana. Epäiltynä on kahdeksan henkilöä.
Takavarikoituja reppuja.
Takavarikoituja reppuja.

Tulli on tehnyt esitutkinnan aikana etsintöjä ja kiinniottoja pääkaupunkiseudulla ja Jyväskylässä. Suurin takavarikko, noin 90 kiloa marihuanaa ja 10 kiloa hasista, tehtiin Helsingissä sijainneesta itsepalveluvarastosta. Huumausaineet oli kätketty erilaisiin reppuihin, joita takavarikoitiin esitutkinnan aikana lähes 400 kappaletta. Lisäksi etsinnöissä takavarikoitiin 45 000 euroa käteistä rahaa ja kaksi luvatonta käsiasetta. Rahojen epäillään olevan peräisin huumekaupasta. Tutkinnassa selvitetään myös muita saman organisaation salakuljettamia huumausaine-eriä.

– Oman rikostutkintamme ansiosta pääsimme salakuljetusorganisaation jäljille. Epäilemme organisaation salakuljettaneen viime vuoden marraskuusta lähtien yhteensä kahdeksan eri huumausaine-erää Espanjasta Suomeen. Näiden erien epäillään sisältäneen kaikkiaan vähintään 280 kiloa marihuanaa ja hasista. Salakuljetettujen huumausaineiden katukauppa-arvo on noin neljä miljoonaa euroa, kertoo tutkinnanjohtaja, tulliylitarkastaja Janne Kallio.

Salakuljetuksessa hyödynnetty kaupallista rahtiliikennettä

Huume-erät salakuljetettiin rahtilähetyksissä kaupallisessa liikenteessä Espanjasta Keski-Euroopan läpi Suomeen.

– Jälleen kerran salakuljettajat ovat käyttäneet hyväksi laillista rahtiliikennettä huumeiden kuljettamisessa. Kuljetusyhtiötä ei epäillä osallisuudesta salakuljetukseen, sanoo Kallio.

– Esitutkinnan aikana olemme tehneet tiivistä yhteistyötä Sisä-Suomen poliisilaitoksen kanssa. Kotimaisen viranomaisyhteistyön lisäksi tietoa on vaihdettu Espanjan, Alankomaiden ja Saksan viranomaisten kanssa, Kallio jatkaa.

Huumausainerikosten lisäksi tutkinnassa on ampuma-aserikos. Esitutkinnassa on epäiltyinä kahdeksan henkilöä, joista kolme on suomalaisia ja muut ulkomaan kansalaisia. Esitutkinta siirtyy valmistuttuaan syyteharkintaan Etelä-Suomen syyttäjäalueelle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tutkinnanjohtaja, tulliylitarkastaja Janne Kallio
p. 040 332 6894
janne.kallio(at)tulli.fi


Tullin mediapalvelu p. 0295 527 150, viestinta(at)tulli.fi

Kuvat

Takavarikoituja reppuja.
Takavarikoituja reppuja.
Lataa
Yksi reppu avattuna.
Yksi reppu avattuna.
Lataa
Repuissa ollutta marihuanaa.
Repuissa ollutta marihuanaa.
Lataa
Tutkinnan aikana takavarikoitu taskupistooli.
Tutkinnan aikana takavarikoitu taskupistooli.
Lataa
Tutkinnan aikana takavarikoitu pistooli sekä siihen kuuluvat lippaat ja äänenvaimennin.
Tutkinnan aikana takavarikoitu pistooli sekä siihen kuuluvat lippaat ja äänenvaimennin.
Lataa
Tutkinnan aikana takavarikoituja rahoja.
Tutkinnan aikana takavarikoituja rahoja.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tulli
Tulli
PL 512 (Opastinsilta 12)
00101 Helsinki

https://tulli.fi

Tulli edistää tavarakaupan sujuvuutta ja varmistaa sen oikeellisuuden, tarjoaa asiakaslähtöisiä palveluita sekä suojaa yhteiskuntaa, ympäristöä ja kansalaisia. Tulli kantaa tehokkaasti tullit ja muut maahantuonnin verot ja maksut sekä torjuu ja tutkii rajat ylittävää rikollisuutta. Lisäksi Tulli laatii viralliset tilastot Suomen ulkomaankaupasta sekä tutkii elintarvikkeiden ja kulutustavaroiden turvallisuutta. Tulli on valtiovarainministeriön tulosohjaama virasto, joka toimii yhteistyössä elinkeinoelämän sekä kotimaisten ja ulkomaisten viranomaisten kanssa. Tullin palveluksessa on noin 2 000 henkilöä. Suomen tulli on osa Euroopan unionin tulliliittoa, jossa noudatetaan yhteistä kauppapolitiikkaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tulli

Afrikkalainen sikarutto leviää Suomen lähialueilla – Torjunta vaatii viranomaisilta yhteistyötä ja rajanylittäjiltä huolellisuutta28.9.2023 07:55:00 EEST | Tiedote

Afrikkalaista sikaruttoa esiintyy Suomen naapurimaissa Venäjällä ja Virossa sekä nyt myös Ruotsissa. Afrikkalainen sikarutto leviää maasta toiseen lihatuotteissa, joita ihmiset tuovat mukanaan. Tauti onkin monesti levinnyt uusille alueille ihmisten varomattoman tai välinpitämättömän toiminnan seurauksena. Viime vuonna matkustajien vapaaehtoisesti luovuttamien sekä Tullin haltuunottamien eläinperäisten elintarvikkeiden määrä oli lähes 7 500 kiloa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme