Schildts & Söderströms

Serietecknaren Ulla Donner gör en roadtrip i Dantes fotspår till skogen vi skövlat

Dela
Höstlövet Björk svävar nöjd och harmonisk i skyarna med miljontals andra löv när hen av en slump kraschlandar på skogsgolvet. Här bor Candy, en nyligen dumpad blandsvamp, som går med på att ledsaga Björk genom den dunkla skogen till en blåsig kulle där hen kan återförenas med sina kamrater.

Författaren och illustratören Ulla Donner är en av vår tids främsta serietecknare. År 2020 vann hon Serie-Finlandiapriset med boken Skiten. I Den naturliga komedin återvänder hon med en smart och rolig satir om viktiga ämnen.

På ett kalhygge möter Björk och Candy Gun, en uråldrig, senil varelse, som räddat ett litet frö. Gun och Fröet slår följe med Björk och Candy. Deras vandring går genom olika helveteslandskap skapade av människan: granodlingar, lundar med sexiga trumpetsvampar, förvildad människobebyggelse och exklusiva enklaver dit bara nyttoväxter har tillträde.

Den naturliga komedin är en roadtrip à la Dante, där vad som är helvete och vad som är paradis beror på hur väl varje art har anpassat sig till miljöförstörelsen.

Boken utkommer samtidigt på finska på Kustantamo S&S.

Den naturliga komedin har recensionsdatum 29.8. Pdf finns att tillgå på begäran.

Kontakter

Bilder

Om

Schildts & Söderströms
Schildts & Söderströms
Snellmansgatan 13
00170 Helsingfors

https://litteratur.sets.fi/

Schildts & Söderströms har verkat för den finlandssvenska litteraturen sedan 1891.

Följ Schildts & Söderströms

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Schildts & Söderströms

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum