Avain

Kesken kaiken on kahden ystävän keskusteluteos elämästä ja kuolemasta

Jaa
Krista Launosen ja Susanna Lehmuskosken kirjoittama Kesken kaiken – Eihän minun vielä pitänyt kuolla on makaaberin huumorin sävyttämä kirja elämästä kuoleman kynnyksellä. Se on kahden parantumatonta syöpää sairastavan ystävän, Kristan ja Susannan, pohdinnoista syntynyt raa’an rehellinen ja räväkkä keskusteluteos elämästä, sairastamisesta ja kuolemasta.
Susanna Lehmuskosken ja Krista Launosen Kesken kaiken -teos ilmestyy tänään 1.8.2023.
Susanna Lehmuskosken ja Krista Launosen Kesken kaiken -teos ilmestyy tänään 1.8.2023.

Miten eläisit, jos saisit kuulla, että sinulla on enää viikkoja tai kuukausia elinaikaa? Kesken kaiken -kirjassa sairaus ei ole matka itseen eikä se jalosta ketään. Syöpä on elämän heittämä paha, joka pakottaa luopumaan paljosta, mutta jonka kanssa on yritettävä elää järjissään. Ja syöpäpotilaallakin on ilon ja naurun hetkiä. Ennen kaikkea Kesken kaiken on kirja rakkaudesta elettyyn elämään ja pakollisesta antautumisesta kuolemalle.

Krista Launonen (1973) on taidealalla toimiva yrittäjä, jolla on 15 vuoden media-alan kokemus toimittajana ja päätoimittajana aikakauslehdissä. Hän on kirjoittanut kuusi tietokirjaa. Krista opettaa taideaineita, toimii taideterapeuttina ja kuvataiteilijana. 

Susanna Lehmuskoski (1970–2023) opetti äidinkieltä ja kirjallisuutta Lauttasaaren yhteiskoulussa. Ennen siirtymistään opettajaksi hän teki 20 vuoden uran media-alalla muun muassa toimittajana ja toimituspäällikkönä. Hän opiskeli myös sisustusalaa, ja freelancer-vuosinaan 2016–19 hän kirjoitti paljon asumisen aihealueen juttuja Helsingin Sanomiin. Susanna kuoli keväällä 2023. 

teos: Kesken kaiken – Eihän minun vielä pitänyt kuolla
kirjoittajat: Krista Launonen ja Susanna Lehmuskoski

ISBN: 9789523045033
kustantaja: Avain
sivuja: 188
ilmestymispäivä: 1.8.2023

Kirjan julkistamisjuhlaa vietetään torstaina 10.8.2023 klo 17:30–19:30 (os. Mikonkatu 20, Hki). Ilmoittaudu tilaisuuteen 6.8. mennessä os: info@avain.net

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet


Avain, Suomen kirjastopalvelu Oy, viestintäjohtaja Vilja Kujanpää, puh. 040 755 3319, vilja.kujanpaa@avain.net


arvostelukappaleet: info@avain.net

Kuvat

Susanna Lehmuskosken ja Krista Launosen Kesken kaiken -teos ilmestyy tänään 1.8.2023.
Susanna Lehmuskosken ja Krista Launosen Kesken kaiken -teos ilmestyy tänään 1.8.2023.
Lataa
kansi: Susanna Lehmuskoski & Krista Launonen, Kesken kaiken
kansi: Susanna Lehmuskoski & Krista Launonen, Kesken kaiken
Lataa
Susanna Lehmuskoski ja Krista Launonen. Kuva: Mikko Rintala
Susanna Lehmuskoski ja Krista Launonen. Kuva: Mikko Rintala
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Avain
Avain
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

09 5840 440https://avain.net/

Avain on suomalainen kirjakustantamo, joka kustantaa laadukasta kotimaista kirjallisuutta. Kustantamo on palkittu Selkokeskuksen Seesam-palkinnolla tunnustuksena selkokirjallisuuden edistämisestä.

Avain on osa Suomen kirjastopalvelu Oy:tä ja Booky Groupia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Avain

Pin-up toi Henna Karppinen-Kummunmäelle ystäviä ja itsevarmuutta29.9.2023 10:02:57 EEST | Blogi

Henna Karppinen-Kummunmäki kirjoitti Minä ja Marilyn -teoksessaan (Avain, 2023) pin-upille feministisen historian. Aihe löysi kirjoittajansa pin-up -harrastuksen kautta. "Nyky-pin-upin ideologiaan kuuluu kehopositiivisuus ja sallivuus: jokainen nainen on kaunis iästä, painosta ja ruumiinrakenteesta riippumatta. Sellaista sallivuutta toivoisin jokaiselle naiselle", Karppinen-Kummunmäki kertoo. Henna Karppinen Kummunmäki esiintyy Turun Kirjamessuilla 1.10. klo 13 (Jukola).

Bokashi – jätehuollon pehmeä teknologia20.9.2023 08:45:00 EEST | Tiedote

Oulun yliopiston tutkijatohtori Veera Kinnunen perehtyi pehmeään teknologiaan kirjoittaessaan teosta Bokashi: Vallankumous ämpärissä (Avain). "Jäin miettimään, mikseivät kompostit kuulu kaupunkeihin. Eikö olekin vain ideologisten ja poliittisten suhdanteiden seurausta, että kaupunkien jätehuolto on päädytty toteuttamaan vieraannuttavilla ja jättimäisillä infrastruktuureilla eikä vaikkapa pienimuotoisilla, paikallisilla järjestelmillä, kuten komposteilla ja pienvoimaloilla? Voiko jäte tehdä muutakin kuin pilata maailman", hän pohtii Kustantamon kuulumisia -blogin postauksessaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme