Readme.fi

KUTSU: IKE - Unohtumaton Ilkka Kanerva -kirjan julkistustilaisuuteen 15.8.2023 KLO 15.00

Jaa
Huhtikuussa 2022 menehtynyt Ilkka Kanerva oli Suomen pitkäaikaisin kansanedustaja. Turkulaisen valtiomiehen ja kolminkertaisen ministerin poliittinen perintö on vertaansa vailla, ja siitä kirjoitetaan varmuudella vielä nippu teoksia.
Kansi_Hig res.
Kansi_Hig res.

Tässä kirjassa käydään läpi Ilkka Kanervan elämänvaiheita ihmisenä ja kuvaillaan hänen persoonaansa sellaisena kuin läheiset, ystävät ja aivan satunnaisetkin kanssakulkijat sen muistavat.

Kerrottavaa riittää, sillä Ike, niin kuin häntä kaikki osasivat kutsua, oli kaikin tavoin unohtumaton hahmo. Häntä ylistetään kyvystään kohdata kanssaihminen – olipa kyseessä sitten äänestäjä, ystävä tai poliittinen vastustaja. Ike tuntui olevan kaikkien tuttava. ”Kun kävellään Turun torilla ja vastaan tulee kaksi turkulaista, Ike tuntee heistä kolme”, lohkaisi edustajatoveri ja ystävä Ben Zyskowicz.

Sileää polkua ei Kanervan elämäntaival ollut. Muutamat ankarat kohut jarruttelivat miehen menoa. Moni olisi niiden jälkeen vetäytynyt sivuraiteille tai palkintovirkaan. Kanerva päätti toisin ja palasi kentälle. ”Piikkari alkoi taas purra tartania”, kuvaili urheilumies ja kielikuvien maestro itse. Viimeisten  vuosiensa  suunnitelmissa Ikellä oli kirjoittamista vaille valmiin väitöskirjan työstäminen ja heittäytyminen vuoden 2024 presidenttikisaan. Presidenttiyshaaveista Sauli Niinistöllä on kirjassa mielenkiintoinen ja paljon puhuva kommentti. 

Kirjaa varten on haastateltu kymmenittäin Kanervan lähipiiriläisiä alkaen nuoruuden aikaisista kavereista ja elämänsä Ilkalle antaneesta sisaresta Riitasta ja päätyen rinnalla viimeisenä hetkenä pysyneeseen puolisoon Elina Kanervaan. Ääneen pääsevät myös monet edustajatoverit ja Suomen politiikan ikoniset hahmot.

Kirjoittaja Markku Heikkilä on tunnettu  turkulainen toimittaja ja radiopersoona,  joka on seurannut Ilkka Kanervan vaiheita 1970-luvulta alkaen. Kirjassa on mukana myös ennen julkaisematon haastattelu, jossa Kanerva pohtii toimintaansa  nuorisopoliitikkona 1970-luvun vaaran vuosina ja vertaa silloisia tunnelmia nykyaikaan, jona ulkopolitiikka  on jälleen räjähdysherkkää aluetta.

Julkistuksessa paikalla myös Elina Kanerva.

Kirja ilmestyy elokuussa 2023.

Kirjan kustantaja: Readme.fi

Kirjan julkistus: torstaina 15.8.2023 klo 15.00 Pohjantähti

Werner Söderström/Readme.fi, Lönnrotinkatu 18 A Helsinki

Ilmoittaudu heti, viimeistään 8.8. jussi.kiilamo@readme.fi

Arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt:  jussi.kiilamo@readme.fi puh. 044 356 9937

Kuvat

Kansi_Hig res.
Kansi_Hig res.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Readme.fi
Readme.fi
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 400http://www.readme.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Readme.fi

Peggy Thomasin uusi ruokakirja kutsuu sinut ihastuttavaan joulun tunnelmaan!27.9.2023 09:50:48 EEST | Tiedote

Peggyn pieni punainen joulu -kirjasta löytyy lähes sata uutta ja modernia reseptiä perinteisiä lapsuuden suosikkeja unohtamatta. Reseptien ruoat maistuvat erityisesti joulun aikaan, mutta osa myös ympäri vuoden. Reseptien määrät ovat maltillisia, jotta hävikkiä ei syntyisi. Ruoanlaiton lomassa katetaan pöytä kauniiksi, valmistetaan paukkukaramelleja, paketoidaan lahjoja ja loihditaan kaakaobaari.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme