Huutokauppa Helander

Muumien suosio voimissaan: Harvinainen muumifiguuri myytiin huippuhintaan Huutokauppa Helanderilla

Jaa

Huutokauppa Helanderilla käytiin menneenä viikonloppuna jännittävä huutokilpailu keraamisista muumifiguureista. Keramiikkataiteilija Leo Tykkyläisen 1950-luvulla käsin valmistamista figuureista kenties harvinaisimman, mustatakkisen Poliisimestari Hemulin, vasarahinta kipusi huutokilpailun päätteeksi peräti 3600 euroon. Pikkuruisen muumifiguurin lopulliseksi hinnaksi tuli kuluineen näin ollen lähes 4500 euroa. 

Mustatakkinen Poliisimestari Hemuli on yksi harvinaisimmista keramiikkataiteilija Leo Tykkyläisen käsissä valmistuneista muumifiguureista. Kuva: Huutokauppa Helander / Erkki Laine.
Mustatakkinen Poliisimestari Hemuli on yksi harvinaisimmista keramiikkataiteilija Leo Tykkyläisen käsissä valmistuneista muumifiguureista. Kuva: Huutokauppa Helander / Erkki Laine. Kuva: Huutokauppa Helander / Erkki Laine.

1950-luvun muumiesineet herättävät huutokaupassa kiinnostusta aina, mutta Helanderin toimitusjohtaja Mika Sirénin mukaan figuurien myyntihinnat ylittivät silti odotukset täysin.  

– Edellinen ennätys Tykkyläisen muumifiguurin kohdalla saavutettiin Helanderilla vuonna 2018, kun hyväkuntoinen Poliisimestari Hemuli myytiin 2600 euron vasarahintaan. Emme olisi uskoneet, että sen myyntihinta voisi nyt nousta jopa tuhannella eurolla, hämmästelee Sirén. 

Toinen harvinainen muumifiguuri, punapaitainen Tuutikki, myytiin kuluineen noin 2500 eurolla perjantaina 28.7. päättyneessä Kesähuutokaupassa. Tiettävästi missään muussa huutokaupassa Suomessa ei ole saavutettu yhtä korkeita vasarahintoja Tykkyläisen muumihahmoista. 

Muumibuumi

Muumien suosio ei ota laantuakseen ja etenkin vanhempien muumituotteiden arvostus on noussut niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Erityisesti 1950-luvun varsinaisen muumibuumin aikana syntyneet esineet, kuten Leo Tykkyläisen keraamiset figuurit, ovat haluttuja keräilijöiden keskuudessa. Tykkyläisen muumihahmoja on jäljellä valmistusmääriinsä nähden vähän, sillä monet hahmoista päätyivät aikanaan lasten leikkeihin ja niitä on aikojen saatossa kadonnut, niistä on irronnut osia tai ne ovat hajonneet kokonaan.  

Helanderilla viikonloppuna myydyt muumifiguurit eivät kaikki olleet täysin virheettömiä, mikä viittaa siihen, että myös hieman kuluneisiin muumeihin ollaan nyt valmiita sijoittamaan satoja, jopa tuhansia euroja. 

Sirén kehottaakin pitämään silmät auki kotien, kesämökkien ja mummolan ullakoilla näiden sympaattisten muumihahmojen varalta.  

– Oikeiden ostajien osuessa paikalle ja harvinaisemman muumihahmon ollessa kyseessä, näillä muutamien senttien korkuisilla figuureilla voi tienata yllättävän suuria summia, sanoo Sirén.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Poliisimestari Hemuli-figuuri, Leo Tykkyläinen. Kuva: Huutokauppa Helander / Erkki Laine
Poliisimestari Hemuli-figuuri, Leo Tykkyläinen. Kuva: Huutokauppa Helander / Erkki Laine
Lataa

Linkit

Huutokauppa Helander

Huutokauppa Helander on perustettu 1980-luvulla. Vuodesta 2012 sen on omistanut Yesterdays Finland Oy. Asiakaskunta on kansainvälistä ja valikoima on laaja ja kattaa kaiken mahdollisen valaisimista designhuonekaluihin, uniikeista sisustuslöydöistä keräilyesineistöön, antiikista vintageen – kodin käyttöesineitä unohtamatta. Arvostamme laatua ja panostamme designiin. Tervetuloa mukaan huutokaupan mielenkiintoiseen maailmaan!

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Huutokauppa Helander

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme