Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Oulujokivarren kuntien välisen joukkoliikenteen talvikausi alkaa

Jaa
Talviaikataulut astuvat voimaan Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen hankkimassa Oulujokivarren kuntien välisessä joukkoliikenteessä 7.8.2023. Talvikauden alussa käynnistyy uusia linja-autovuoroja, ja jatkossa Oulusta on yhteys Utajärvelle ja Vaalaan myös iltaisin. Talviaikataulut ovat voimassa 2.6.2024 asti.

Arkipäivisin Oulun ja Vaalan välillä kulkee neljä sekä Oulun ja Utajärven välillä viisi linja-autovuoroa kumpaankin suuntaan. Vuorot palvelevat erityisesti työmatkustajia ja toisen asteen opiskelijoita. Lisäksi useimmilla vuoroilla on liityntäyhteyksiä junaliikenteeseen Oulun rautatieasemalla. Vuoroilla voi kulkea myös asioimaan Ouluun.

Lauantaisin ja sunnuntaisin Vaalasta Rokuan ja Utajärven kautta Ouluun ja takaisin kulkee yksi linja-autovuoro kumpaankin suuntaan. Viikonloppuvuorot ajetaan 1.10.2023 asti, ja aikataulut ovat samat kuin kesäkaudella. Vuorot ajetaan Vaalan rautatieasemalle, jossa on vaihtoyhteyksiä junaliikenteeseen.

Vaalassa reitti kulkee keskustan kautta, ja vuorot pysähtyvät torilla. Utajärvellä taas ajetaan Vanhatien kautta, ja vuorot pysähtyvät tarvittaessa kaikilla Vanhatien varren linja-autopysäkeillä. Utajärven keskuspysäkki on siirtynyt kesäkauden alussa Koulutie 5:ssä sijaitsevan leipomon pihalle. Oulussa vuorot pysähtyvät OYS:n kohdalla olevilla linja-autopysäkeillä.

Kolme uutta linja-autovuoroa käynnistyy

Talvikauden alussa käynnistyy kolme kokonaan uutta linja-autovuoroa, jotka ajetaan arkipäivisin. Aamupäivävuoro Vaalasta ja Utajärveltä saapuu Ouluun klo 10.35. Vuorolla voi kulkea asioimaan Ouluun tai opiskelemaan Muhokselle. Iltapäivävuoro Utajärvelle ja Vaalaan lähtee Oulusta klo 14.30. Vuoro toimii opiskelijoiden paluuyhteytenä, ja lisäksi vuorolle on vaihtoyhteys Helsingistä Ouluun klo 14.22 saapuvasta junasta. Iltavuoro Utajärvelle ja Vaalaan lähtee Oulusta klo 20.30. Vuorolle on vaihtoyhteys Helsingistä Ouluun klo 20.12 saapuvasta junasta.

Työmatkayhteydet lisääntyvät

Arkipäivien ympärivuotinen työmatkaliikenne Ouluun ja Utajärvelle jatkuu. Talvikaudella työmatkayhteyksiä on tarjolla kesäkautta enemmän.

Oulusta ja Muhokselta voi kulkea Utajärvelle töihin klo 7.52 saapuvalla junalla tai klo 8.25 saapuvalla linja-autolla. Iltapäivällä Utajärveltä voi palata takaisin klo 15.52 lähtevällä junalla tai klo 16.40 lähtevällä linja-autolla.

Vaalasta ja Utajärveltä voi kulkea Ouluun töihin klo 7.25, 8.40 ja 10.35 saapuvilla linja-autoilla. Iltapäivällä Oulusta voi palata takaisin klo 14.30, 16.30 tai klo 20.30 lähtevillä linja-autoilla tai klo 18.12. lähtevällä junalla. Myös markkinaehtoista linja-autoliikennettä voi hyödyntää työmatkustukseen.

Lipputuotteet ja aikataulut

Lipputuotteita linja-autovuoroihin myydään verkossa ja linja-autoissa. Kertalippuja on saatavilla verkosta Matkahuollon aikatauluhausta sekä Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta. Linja-autoissa kertalippuja myydään käteisellä sekä yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla.

Työmatkustajien ja muiden säännöllisesti matkustavien kannattaa hankkia Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sarjalippu, jolla matkustaminen on kertalippua edullisempaa. Lisäksi Vaalan ja Oulun, Vaalan ja Muhoksen, Utajärven ja Oulun sekä Muhoksen ja Utajärven välisille matkoille on saatavilla mobiilisovelluksesta kausilippu, jolla voi matkustaa 30 vuorokauden aikana rajoittamattomasti Oulaisten Liikenne Oy:n linja-autovuoroissa.

Vuorojen aikataulut ovat saatavilla Matkahuollon aikatauluhausta, reittioppaasta ja Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sekä Google Mapsista. Aikatauluja on saatavilla myös linja-autoista.

ELY-keskuksen hankkiman liikenteen lisäksi Vaalan, Utajärven ja Oulun välillä kulkee tällä hetkellä markkinaehtoista liikennettä. Muhoksen ja Oulun välisen liikenteen järjestämisestä taas vastaa Oulun seudun liikenne (OSL). Yllä mainitut tiedot eivät koske markkinaehtoista liikennettä tai OSL:n järjestämää liikennettä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Asiakaspalautteet: Liikenteen asiakaspalvelu, www.palautevayla.fi/aspa tai 0295 020 600.


Median yhteydenotot: joukkoliikenneasiantuntija Johannes Miesmaa, johannes.miesmaa@ely-keskus.fi, 0295 038 000.

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Suunnittelu käynnistyy kantatien 58 (Elämäjärventie) parantamiseksi Uitonsalmen sillan kohdalla Haapajärvellä4.10.2023 09:27:49 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus aloittaa tiesuunnitelman laatimisen ja suunnitelman vaatimat maastotyöt ja tutkimukset kantatien 58 (Elämäjärventie) parantamiseksi Uitonsalmen sillan kohdalla Haapajärvellä. Uitonsalmen silta uusitaan nykyiselle paikalleen. Suunnitteluun sisältyvät myös rakennustyön aikaiset liikennejärjestelyt siltapaikalla. Suunnittelun yhteydessä tarkastellaan myös kantatien 58 liikennejärjestelyjä sillan rakentamisen vaikutusalueella Karjalahdentien (maantie 7630) ja Rantakadun välillä. Suunnitelman tavoitteena on huonokuntoisen sillan uusiminen sekä liikenneturvallisuuden ja liikenteen sujuvuuden parantaminen suunnittelualueella. Suunnittelutyö aloitetaan maastotöillä ja -inventoinneilla lokakuussa 2023 ja tiesuunnitelma valmistuu huhtikuussa 2024. Suunnitelmaluonnoksia esitellään suunnittelun aikana, mistä tiedotetaan erikseen. Tiesuunnitelman valmistuttua keväällä 2024 Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus asettaa suunnitelman nähtäville verkk

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on asettanut nähtäville Kotaselän (Oulu, Yli-Ii) tuulivoimahankkeen ympäristövaikutusten arviointiohjelman, yleisötilaisuus tiistaina 17.10.3.10.2023 14:21:08 EEST | Tiedote

Hanketta koskeva yleisötilaisuus järjestetään tiistaina 17.10.2023 klo 17.00–19.00 Kierikkikeskuksen auditoriossa (Pahkalantie 447A, Yli-Ii, Oulu) sekä verkkolähetyksenä, jonka linkki tulee saataville hankkeen verkkosivulle. Asiasta ovat kertomassa YVA-yhteysviranomaisen (Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus), hankevastaavan (Ilmatar Energy Oy) ja YVA-konsultin (AFRY Finland Oy) edustajat. Tilaisuudessa esitellään myös hankkeen kaavoitusta. Kahvitarjoilu klo 16.30 alkaen. Kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita kuulemaan ja osallistumaan. Ympäristövaikutusten arviointimenettelystä annetun lain mukainen ympäristövaikutusten arviointiohjelmaa koskeva kuulutus on nähtävillä 3.10.–1.11.2023 Oulun kaupungin ja Iin kunnan internet-sivujen virallisissa ilmoituksissa. YVA-aineisto on nähtävillä osoitteessa www.ymparisto.fi/kotaselantuulivoimaYVA. Paperimuodossa YVA-ohjelmaan voi tutustua Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksessa, Oulun kaupungin ympäristötalossa, Pekurin kirjastossa (Oulu), Yli-Iin

Luomutuotannon päivää juhlitaan lauantaina – alan kehittämiseen kaivataan uusia avauksia22.9.2023 13:22:01 EEST | Tiedote

Euroopan unionin luomutuotannon päivää juhlitaan lauantaina 23.9.2023 toista kertaa. Maa- ja metsätalousministeriön mukaan luomutuotanto on tärkeä osa kestävää ruokajärjestelmää ja huoltovarmuutta. Lisäksi se ylläpitää luonnon monimuotoisuutta. Luomutuotannossa ei käytetä kemiallisia lannoitteita tai torjunta-aineita, joten luomu ei ole ulkomaisten tuotantopanosten varassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme