Valtiokonttori

12 600 maatalouden tai vesiviljelyn harjoittajaa haki sähkö- ja lannoitetukea

Jaa

Maatalouden ja vesiviljelyn kustannustuki oli haettavissa Valtiokonttorissa kesäkuun alusta alkaen. Haku päättyi 31. heinäkuuta, ja Valtiokonttori vastaanotti hakuaikana yhteensä noin 12 600 tukihakemusta.

Tuki koostui ammattimaisille maanviljelijöille ja ammattimaisille vesiviljelijöille maksettavasta sähkön kustannustuesta sekä ammattimaisille maanviljelijöille maksettavasta lannoitteiden kustannustuesta.

Yli 90 prosenttia saapuneista hakemuksista hyväksytty

Valtiokonttori on tässä vaiheessa saanut käsiteltyä 93 prosenttia saapuneista maatalouden ja vesiviljelyn kustannustuen hakemuksista. Niistä 91 prosenttia on saanut myönteisen päätöksen. Tukea on maksettu tähän mennessä yhteensä noin 26 miljoonaa euroa eli keskimäärin noin 2060 euroa per yritys. Suurin osa syy hakemusten hylkäämiselle on ollut tukisumman jääminen alle 500 euron vähimmäissumman.

Valtaosa tukea saaneista yrityksistä on Varsinais-Suomesta: tukea on maksettu Varsinais-Suomeen yhteensä noin 4,5 miljoonaa euroa. Tämän jälkeen eniten tukea on myönnetty Etelä-Pohjanmaalle (noin 3,5 milj. euroa) ja Pohjois-Pohjanmaalle (noin 2,7 milj. euroa). Vähiten tuensaajia puolestaan on ollut Kainuussa, Lapissa ja Pohjois-Karjalassa.

Tuen hakijat tyytyväisiä Valtiokonttorin palveluun: helppokäyttöinen järjestelmä ja selkeä ohjeistus keränneet kiitosta

Keskeinen periaate tuen toimeenpanossa Valtiokonttorissa on ollut asiakaslähtöisyys. Yhteistyö Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton ja ProAgrian kanssa oli keskeinen osa hakemusjärjestelmän suunnittelua ja toteutusta. Tällä tavoin varmistettiin, että järjestelmä on helppokäyttöinen, ohjeistus selkeää ja asiakaspalvelu ystävällistä ja toimivaa. Onnistumisesta kertovat myös asiakaspalautteet, joissa sähköisen asiointipalvelun palautteiden keskiarvo on 9,3/10 ja asiakaspalvelun 9,4/10.

"Tämä on ensimmäinen kerta, kun Valtiokonttori on myöntänyt tukea maataloudelle. Kiitos hyvin onnistuneesta tuesta kuuluukin sekä sitoutuneelle ja innostuneelle Valtiokonttorin henkilöstölle että valmistelussa mukana olleille sidosryhmille, joiden panos on ollut korvaamatonta", toteaa palvelujohtaja Mari Selviranta Valtiokonttorista.

Valtiokonttorin onnistuneen tukijärjestelmän ansiosta hakemukset on käsitelty poikkeuksellisen nopeasti, ja keskimäärin hakemukset on ratkaistu vain noin 40 tunnissa. Tämä on tuonut iloa ja helpotusta tuen hakijoille, jotka ovat antaneet palautteessaan erityismainintoja muun muassa Valtiokonttorin nopeasta palvelusta.

Valtiokonttori käsittelee tällä hetkellä jäljellä olevia käsittelemättömiä hakemuksia. Tiedotamme käsittelyn valmistumisesta myöhemmin. Ajantasaista tilannetta voi kuitenkin seurata joka arkipäivä päivittyvältä tilastosivultamme.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Valtiokonttorissa tehdään merkityksellistä työtä suomalaisen yhteiskunnan hyväksi. Olemme valtion varainhoidon ja korvauspalveluiden luotettava toteuttaja ja tietojohtamisen uudistaja. Palvelemme valtionhallintoa, kansalaisia, kuntia, yhteisöjä ja yrityksiä – tiedolla ja taidolla. Tutustu meihin ja tehtäviimme tarkemmin osoitteessa valtiokonttori.fi - https://www.valtiokonttori.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valtiokonttori

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme