Vaasan kaupunki - Vasa stad

Taiteiden yötä vietetään elokuussa karnevaalien hengessä

Jaa
Vaasalaisten rakastama suurtapahtuma muuttaa jälleen kaupungin kulttuurin ja musiikin näyttämöksi. Ohjelmassa on tuttuun tapaan kulkue sekä entistä suurempi määrä esiintymisiä ja ohjelmanumeroita.
Kuva: Vaasan kaupunki / Mikael Matikainen
Kuva: Vaasan kaupunki / Mikael Matikainen

Taiteiden yötä vietetään Vaasassa torstaina 10.8.2023. Luvassa on tänäkin vuonna musiikkia, tanssia, aktiviteetteja, hienoja pukuja, maittavaa ruokaa ja paljon muuta! Mukana tuottamassa ohjelmaa Taiteiden yönä on muun muassa paikallisbändejä, karnevaalikulkueeseen osallistuvia ryhmiä sekä erilaisia toimijoita.

– Tänä vuonna Taiteiden yössä on ilahduttavan suuri määrä esiintyjiä, kasvua viime vuodesta on huimasti. Noin 170 erilaista esiintyjää ja ohjelmanumeroa levittäytyy ympäri kaupunkia, joten jokaiselle löytyy varmasti mieluista ohjelmaa, kertoo kulttuuripäällikkö Jenni Niemi.

Ohjelmiston laajuuden lisäksi Niemi haluaa nostaa esille Taiteiden yön uudet tapahtumapaikat. Esimerkiksi musiikkiesityksistä pääsee tänä vuonna nauttimaan myös Ritzin lavalla sekä uudella Volume ry:n kanssa yhteistyössä toteutettavalla Rock Werstas -lavalla Myllykadulla.

Wasa Graffitilandian uusissa tiloissa puolestaan järjestetään maalaustyöpaja lapsille ja nuorille yhteistyössä Vaasan kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa.

Ilon karavaani -karnevaalikulkue kiertää kaupungilla yleisön nähtävillä

Taiteiden yön ohjelmaan kuuluu tänäkin vuonna karnevaalikulkue, johon osallistuu 9 eri kokoonpanoa. Viime vuoden yleisöäänestyksen voittanut LeidiSisters johtaa tämän vuoden kulkuetta, jonka voittajaryhmä nimesi Ilon Karavaaniksi.

Karnevaalikulkue lähtee klo 19 Vaasan kaupungintalolta ja etenee Senaatinkadulta Hovioikeudenpuistikon kävelykatua pitkin ja päättyy lopulta torille.

Muuta ohjelmaa

Esitysten lisäksi Taiteiden yönä ohjelmassa on runsaasti erilaisia aktiviteetteja ja workshopeja. Ne tarjoavat mahdollisuuden päästä kokeilemaan erilaisia harrastuksia ja taiteenlajeja, kuten esimerkiksi persialaista maalaamista, kukkien sidontaa ja meditaatiota. Kulttuuritalo Fannyssa tanssiesitysten lisäksi yleisö pääsee mukaan kokeilemaan eri tanssilajeja, kuten muun muassa lavatanssia.

Vaasan Taidehallilla, Kuntsin modernin taiteen museolla, Tikanojan taidekodilla ja Pohjanmaan museolla on avoimet ovet klo 15–21.

Taiteiden yönä vietetään myös avajaisia kulttuuritoimijoiden käyttöön valjastettavalla entisellä Opistotalolla, joka sijaitsee Maasillan kupeessa. Opistotalon auditoriossa ja kolmannessa kerroksessa järjestetään ohjelmaa, jolloin on mahdollisuus myös kurkata syksyllä vuokrattaviin työhuonetiloihin.

Taiteiden yössä paljastetaan lisäksi mitä kaupunki aikoo tehdä kaikkien vaasalaisten onnellisuuden edistämiseksi seuraavan vuoden ajan. Tule kuulemaan ja katsomaan, mitä sinä voit tehdä asian eteen. Tapahtumaa on torilavalla klo 17–17.15 ja kaupungin pop up-teltalla klo 16–20.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Andrea Frondelius-Kovács, Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut, p. 040 556 9973, andrea.frondelius-kovacs@vaasa.fi

Kuvat

Kuva: Vaasan kaupunki / Mikael Matikainen
Kuva: Vaasan kaupunki / Mikael Matikainen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Sandös och Inre hamnens detaljplanearbete inleds: delta i planeringen!27.9.2023 10:48:46 EEST | Tiedote

Sandös och Inre hamnens detaljplanearbete påbörjas. Planens program för deltagande och bedömning är framlagt 27.9 – 11.10.2023. Med hjälp av programmet frågar man om åsikter angående detaljplanens målsättningar samt berättar närmare om hur planarbetet framskrider. Samtidigt är en nätenkät öppen, genom vilken man samlar in bakgrundsfakta till detaljplaneändringen och planering i anslutningen till den.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme