Gummerus

Juristi-kirjailijan huippujännittävä poliisiromaani Lapin huumesodasta – Anu Ojalan Kuolinsoitto ilmestyy 7.8.

Jaa

Kaksoiskaupunki Tornio-Haaparannan rajalla fentanyyli tappaa nuoria, ja kuolinkellot soivat tiheään. Ronja Jentzschin johtama poliisiyksikkö taistelee hyökyaallon lailla etenevää huumeongelmaa vastaan. Poliisin on pysäytettävä tappava fentanyylilasti ajoissa ennen kuin Lapin huumesota vaatii uusia uhreja. Anu Ojalan yhteiskunnallinen laatudekkari Kuolinsoitto (Gummerus) ilmestyy 7.8.

Kuolinsoitto kertoo Suomen ja Ruotsin rajaseudun poliisin taistelusta kansainvälistä huumerikollisuutta vastaan Meri-Lapissa, Tornion ja Haaparannan tuntumassa. Toiminnantäyteisessä dekkarissa seurataan poliisityölle omistautunutta Ronjaa ja rikosvyyhtiin sekaantunutta tullitarkastaja Kristiania.

Kirjailija Anu Ojala on Rovaniemellä asuva juristi ja kirjailija, joka tuntee Meri-Lapin alueen ja Lapin huumesodan taustat. Ojalan mukaan kansainvälisen huumerikollisuuden nousu Pohjois-Suomessa on ilmiö, joka on jäänyt vähälle huomiolle valtamediassa.

- Tilanne pahenee koko ajan. Olen haastatteluissa ja taustatutkimustyössä saanut käsityksen, että takavarikoitujen huumeiden määrä on kasvanut huomattavasti. Myös väkivalta on lisääntynyt ja raaistunut. Käyttäjät ovat yhä nuorempia, Ojala sanoo haastattelussa Gummeruksen YouTubessa.

Ojalan mukaan tilanteen pahenemisessa älypuhelimilla on suuri rooli.

- Huumekaupan toimintaympäristö on muuttunut täysin digitalisoitumisen myötä. Käytännössä jokaisella meistä on huumekauppias taskussa.

Anu Ojala (s. 1972) on työskennellyt mm. asianajotoimistossa ja Lapin yliopistossa. Hän on kirjoittanut aiemmin YA- ja nuortenromaaneja sekä trillerin Jääsilkkitie (2021, Like), joka avasi Ronja Jentzsch -sarjan.

Anu Ojala: Kuolinsoitto

264 sivua

Ilmestyy painettuna kirjana 7.8. ja e- ja äänikirjana 10.8., lukija Anna Saksman

Lisätietoja sekä haastattelu-, arvostelukappale- ja kuvapyynnöt:

Pauliina Pietilä, tuottaja, p. 040 779 2942, pauliina.pietila@gummerus.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Gummerus

Vuonna 1872 perustettu Gummerus on Suomen vanhin yleiskustantamo. Toteutamme edelleen perustajamme Kaarle Jaakko Gummeruksen alkuperäistä visiota julkaista kirjallisuutta ”huviksi ja hyödyksi”. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse ja vapaa sana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Tämän seksikkäämpää ei yleissivistys voi olla! – Silvia Hosseinin mehukas tietokirja vie eroottiselle aikamatkalle länsimaisen kirjallisuuden riettaimpiin kolkkiin26.9.2023 07:55:58 EEST | Tiedote

Kirjallisuuden kiihottava historia (Gummerus) kertoo, miten seksiä ja kuumia tunteita on kuvattu kaunokirjallisuudessa antiikista nykypäivään. Kirjailija ja kirjallisuustoimittaja Silvia Hosseini pohtii teoksessaan, mitä erotiikka, pornografia ja kiihottavat klassikot kertovat aikansa kaunokirjallisista ihanteista, seksuaalimoraalista ja mieltymyksistä – moralisoimatta.

Rehellisyys vai ystävyys? – Pakistanilaissyntyisen Kamila Shamsien uutuusromaani pureutuu ystävyyden, vallan ja siirtolaisuuden teemoihin22.9.2023 08:36:03 EEST | Tiedote

Ystävistä parhain (Gummerus) on Karachissa kasvaneen ja Lontooseen asettuneen Kamila Shamsien tarkkanäköinen kuvaus kahden siirtolaistaustaisen, vaikutusvaltaiseen asemaan nousseen naisen ystävyydestä, 1980-luvun Pakistanista ja nyky-Lontoosta. Shamsien edellinen romaani Joka veljeään vihaa (Gummerus, 2018) sai arvostetun Women’s Prize for Fiction -kirjallisuuspalkinnon. Hänen lukuisia tunnustuksia saaneita teoksiaan on käännetty 34 kielelle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme